Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
и клещите - замби. Не че ми трябват, но не се знае кога ще ми затрябват
Като отслабнеш, да направиш нова дупка на колана :-D
Забравих днес да отида на Лидъла, то и надали нещо да е останало...
ESPACE - майстор
nikolson написа:
че като държиш ъглошлайфа в ръка, усилието и вниманието са насочени към определена скорост на подаване за рязане. Ако попаднеш на чвор(чеп) или пирон, или каквото и да е с различна от твърдостта, на която ти е концентрацията, шлайфа отскача и обикновено заминават пръстите на ръката, с която държиш ръкохватката.
Мани ти тия глупости. Риска е в това че човек почва да си вярва толкова че с една ръка държи детайла, а с другата машината. Тогава става белята. Ще има да чакаш да държа шлайфа с две ръце и да ми пострадат пръстите. Всичко става от глупост и неглижиране.
profesionalist_wood - майстор
Обаче никъде няма колонна бормашина.....
joroantonov - специалист
fore написа:
Абе, незнам за тоя бушон. Спеца ме пита дали е сложен на Базата или на друг извод-емитер/колектор. Не съм сигурен. Знам че е на средният, но дали е база не знам -трябва да гледам в таблицата как се четяха тия изводи на тоя плосък транзистор.
Щом оня дето го е ремонтирал е сложил бушон, значи е имал нещо впредвид.

=======
За циркулярите- ами ако режем с ръчен и попаднене на пирон и заклини диска ? Какво се случва ?
Те неслучайно имат разширителни канали и отвори тия дискове. Първо да поемат температурната деформация. И точно при заклинване да се откърти по канала зъбът.
Циркуляр няма как да ти заклини от пирон. Наскоро правих 3.7 м фалц през 20тина пирона режейки ги във височина. Заклинва при отсъствие на разклинващ нож при дебел или дълъг детайл и голяма плътност на материала. Разликата при рязането с флекс и циркуляр ти е в шейната, колкото и да си здрав и със спокойна ръка, няма как да имитираш допълнителната опора на циркуляра.
Tiger221 - специалист
Безопасноста на ръчният циркуляра идва от това,че е с по-добър захват,по-тежък,по-ниски обороти и като цяло си е проектиран за рязане на дърво,за разлика от ъглошлайфа. Баща ми се плаши да реже дърво с ъглошлайф,а е човек от старата школа,който никога не използва предпазни очила (доста пъти са му влизали стружки в очите) ,и никога не използва предпазител,дори и с големият ъглошлайф елтос (ще спомена,че е рязал и крак за щастие без големи последствия). Като има по -безопасни специализирани машини на доста достъпни цени,а не като едно време,нужно ли е да се рискуват пръсти крайници и др.
Chefo77 - майстор
ESPACE написа:
nikolson написа:
че като държиш ъглошлайфа в ръка, усилието и вниманието са насочени към определена скорост на подаване за рязане. Ако попаднеш на чвор(чеп) или пирон, или каквото и да е с различна от твърдостта, на която ти е концентрацията, шлайфа отскача и обикновено заминават пръстите на ръката, с която държиш ръкохватката.
Мани ти тия глупости. Риска е в това че човек почва да си вярва толкова че с една ръка държи детайла, а с другата машината. Тогава става белята. Ще има да чакаш да държа шлайфа с две ръце и да ми пострадат пръстите. Всичко става от глупост и неглижиране.
Бай, бабо, да не те срещне мечка!
В спешните постоянно се срещат разни самонадеяни ... :wink:
profesionalist_wood - майстор
Като чета постовете тук имам чувството че сме 1989година.....щом пада голямо чакане на инструменти =D>
klomo - специалист
:-D Много точно казано.
Brigada - помощник
За първи път пиша във форума, но реших да направя услуга на някого.
Днес успях да се преборя за едно мулти, но след проба прецених, че не е за мен и би събирало само прах на рафта.
Смятам тези дни да го връщам, но ако има някой голям мераклия от Бургас мога направо да го дам на него.
Пробван е за няма и минута.
sreky - специалист
Абе да попитам,оградата дето ще я пускат в понеделник досега пускали ли са я.Интересува ме коловете и захващащите гуми или планки включени ли са в комплекта,а също така и като обем как е,на руло ли е смотана да видя как да я превозвам с колата или с някакъв бус

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: