Нека намерим най-тънките цени.
dragozow - майстор
Стойността на човешкия труд за ремонт на някаква машина за няколко десетки лева не е рентабилен.
Chefo77 - майстор
dragozow написа:
Стойността на човешкия труд за ремонт на някаква машина за няколко десетки лева не е рентабилен.
Само дето те (и Кауфланд) са единствените, които го разбират, нали? Че е добре за клиентите, е добре. Тя тази техника има и части, те също струват пари. А вие така ли процедирате с евтините машини, или си ги сервизирате? Или изземате, почиствате и пускате в продажба отново?
А всъщност какво се очаква от хранителни магазини, решили покрай другото да вкарат и малко техника :wink: Ближат задници, за да си пласират нещата. А българинът мнооого обича да му ближат задника. Това, че понякога го приготвят за друго, не се отчита :wink:
dpp - специалист
Абе колеги, тая алуминивева шина:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=21563
всъщност като водач за циркуляр ли може де се ползва или ... :?
Някой пробвал ли е работната маса:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=21564
Малко кекава ми се види, ама може и да е удобна за домашно майсторене в мазата когато няма кой да ти държи туй-онуй... :roll:
griffin - майстор
И за циркуляр, имам подобни и мен специално ме дразни че не се заключва под прав ъгъл, специално за мен е много досадно.
EDI - майстор
Шината става за водене на зеге и циркуляр, ама типа на захвата е такъв, че трябва да се внимава при затягането да не избяга правия ъгъл като се реже.Масата е полезна, по-горе бях писал, че от 7-8 години ползвам такава, купена от КАУФЛАНД, върши ми идеална работа.
profesionalist_wood - майстор
Ама шината не е сигурна общо взето,дали може да се счупи?
dragozow - майстор
Chefo77 написа:
dragozow написа:
Само дето те (и Кауфланд) са единствените, които го разбират, нали? Че е добре за клиентите, е добре. Тя тази техника има и части, те също струват пари. А вие така ли процедирате с евтините машини, или си ги сервизирате? Или изземате, почиствате и пускате в продажба отново?
А всъщност какво се очаква от хранителни магазини, решили покрай другото да вкарат и малко техника :wink: Ближат задници, за да си пласират нещата. А българинът мнооого обича да му ближат задника. Това, че понякога го приготвят за друго, не се отчита :wink:
Не, има голяма разлика в концепциите на магазини като Лидъл/Кауфланд и фирми които се занимават с инструменти/машини. Първите дават голяма гаранция, заменят до откат и като изтече гаранцията те оставят на произвола. След изтичане на гаранцията не можеш да си купиш част, защото няма внесени такива, трябва да търсиш от какво ще стане и т.н. При повечето фирми които се занимават с машини има части, защото държат сервиз и ремонтират. От друга страна е нерентабилно да се поръчат части за евтини машини, защото не струват кой знае колко, но държат пари и не е ясно какво ще потрябва някога. Точно поради тази причина много фирми не държат на склад части, които могат да се доставят бързо от Европа. Например на Karcher ние като оторизиран сервиз държим само оборотни консумативи, но поръчваме всяка седмица палет от Австрия, тоест каквото и да ми трябва няма да се забави повече от седмица. Karcher са голяма фирма и сменяват моделите като носни кърпички. Със стоката от Китай е различно, там от поръчката до идването на стоката в склада минават 4 месеца и не може да те чака никой да го поръчваш.
EDI - майстор
profesionalist_wood написа:
Ама шината не е сигурна общо взето,дали може да се счупи?
Ми ако я напъваш, може и да се счупи. :lol: При рязане усилието трябва да си е насочено по оста на среза, пък и инструмента при рязане не иска кой знае какво напъване, сам си реже, само трябва да се следи да се движи по шината.
menka - напреднал
Циркуляря в събота може ли да се сравнява с Бош ПКС 55 например? Да му направя една масичка и да го ползвам за настолен? Колко време ще работи, ориентировъчно, без нужда от презареждане?
Тоя акумулатор как се сравнява с инструментите на ток, като мощност, ватове или какво?

По-малката скорост какво значение има? (3800 vs 5600 оборота)
profesionalist_wood - майстор
Дали ще става за залепване на дъски? Подобно на стегите от Сервина :?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: