Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Нали съм по странните въпроси -та звъннах и питах в сервиза за машината. Обаче получих точни отговори.

-За оптегача- каза майстора че имало дозатягане и се случвало да се налага такова.
Някой били много яки и го трошели(с ключ ли го затягали), абе поръчвал от тия системи доста за да подменя строшените.

-Съединителят на тези машини е като Бушон. И тук има такъв. Пружина- ако се заклинва дълго време и спре да върти веригата- трябва да се смени.

При марковите е пластмасово зъбно колело.
Маклъч предлага 2000 вата за 179 лева. С една гайка на обтегача и винт за донатягане. Като на Шведката, но с една гайка.
В магазина -търговеца ми каза- че колелото е 25 лева и труда е 15. Та и при Маклъча не е добре да се заклинва. Майстора каза - някой опират веригата в дървото и тогава дават газ :mrgreen:. Естествено отиват за смяна на съединително колело после- което не е гаранционно.
Звукът на Маклъча не ми хареса.

Та ще я завъртя довечера Флората и ако не ми хареса на звук и тия системи за оптягане не ми допаднат ще се връща. И се отива на 179 кинта челно. Поне е фиксирано затягането там и я ясна работата. А за 200 вата по малко-едва ли е осезаемо.
Това разбрах за вас !
Последна промяна от fore на пон апр 27, 2015 3:58 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Сега я огледах набързо. Системата за пристягане е хитра, но определено е по лабава и капака е по "мек" от този на Маклъча. Та някой як в ръцете ще го прати в сервиза.

Незнам дали не може да се фиксира с допълнителна застопоряваща рапидка някъде по обтягащото колело.
Като цяло машината е добре изработена. Ще я пробвам довечера да я чуя и ще видиме какво ще се прави.

==========

Флората е в пъти по сток от Маклуча !!!

Звука и е супер, има бавно стартово форсиране и тнт.

Слабото и место е тоя обтегач. Понеже е изработен от ЦАМ и ПВЦ. Та е малко лабав

==========

Колко мога да затягам тая червената врътка на болта ??? Понеже се върти, ама не съм я натягал до стоп. Та до къде ???
Valkooooo - специалист
Значи да разбирам че за 135 лв машинката си струва :? . Днеска я гледах, но като индианец - никога не съм барвал такава техника :?
prince - напреднал
Valkooooo написа:
Значи да разбирам че за 135 лв машинката си струва :? . Днеска я гледах, но като индианец - никога не съм барвал такава техника :?
Според мен си струва!
В магазините и "Райдър" са по-скъпи, поне при нас.

Не зная клонореза дали си струва.
Ако някой има впечатления или база за сравнение, да пише.
Vacvi - помощник
Здравейте! Има ли пчелари във форума?
Интересува ме дали акумулаторната прахосмукачка може да издуха пчелите от рамките при взимането на меда?
Съответно след обръщане на перката или поляритета на захранването.
fore - майстор
Valkooooo написа:

Ами барай я !!!

Струва си отвсякъде.

Райдър ? -Тия са мъртви за мене след калпавите помпи които бълват. Яд ме е че си купих от тях 2 бибота -едното за сега е ок, а другото е резерв. Но като ревизирах работещото и видях че вътрешният кожух ръждясва, а и кабела се пука в основата.

Та ако сега трябваше да взема бибо- Флората я грабвах.

Резака е пробван в завода и има масло под шината от помпата. Тоест преди да се пусне в продажба е тестван !
Последна промяна от fore на вт апр 28, 2015 10:50 am, променено общо 1 път.
lov - майстор
Наследих тъй да се каже семеен бизнес но се наложи да го изоставя по принуда. Занимавах се с това дълги години докато не придобих алергия. Уж се придобива имунитет но не се знае дали следващия път няма да е по зле и след две влизания в болницата с алегичен шок ме предупредиха да не пробвам повече.
Само звука на двигателя на прахосмукачка ги влужда, та си карай по класическия метод с четката и не помисляй за друго.
Всъщност всякакви двигателчета електрически или бензинови ги дразнят и стават агресивни. И дори с времето всеки път при по малко такова дразнение реагират още по бързо.
prince - напреднал
fore написа:
Valkooooo написа:

Ами барай я !!!

Струва си отвсякъде.

Райдър ? -Тия са мъртви за мене след калпавите помпи които бълват. Яд ме е че си купих от тях 2 бебота -едното за сега е ок, а другото е резерв. Но като ревизирах работещото и видях че вътрешният кожух ръждясва, а и кабела се пука в основата.

Та ако сега трябваше да взема бебо- Флората я грабвах.

Резака е пробван в завода и има масло под шината от помпата. Тоест преди да се пусне в продажба е тестван !
На кое казваш "бебо"?
vasko9999 - специалист
Имам подобна ел.резачка закупена преди три години(тази четвърта) на енхел за 160лв на промоция от баумакс и без никакви проблеми си режа по 12-15 кубика дърва на година .Тя също е 2.2 kw. с 40 сантиметрова шина и верига на орегон както лидълската(препоръчвам ако сервиза предлага да си вземете и допълнителна верига трудно се намират).Преди ней бях пробвал резачка на друга известна марка но 1.8kw и не ми хареса.Тази 2.2 kw определено е доста по добре и спокойно си реже дърва с диаметър 40-45 см(определено си има мощност предполагам че тази лидълската ще е една идея по добре от енхела.Механизма за обтягане на веригата е недостатък но става доста бързо и не е проблем(колкото и силно да стягате пак се охлабва,разхода на масло е смешно малък 12 кубика дърва с няма и половин литър масло(сипвате каквото има двигателно,м10 д само не диференциално).Не си мислете че ще работите с машината 1-2 часа без да спирате забравете за тази идея- нарязвате 0,5 -1 кубик дърва(10-15 минути) и спирате за почивка,през това време пренасяне,нареждане,цепене и т.н никой не ви гони.Определено за домашни нужди и пред дилемата да се молиш на някоко е повече от добра и в същито време и икономична.Маслото препоръчвам късна есен когато зимата не се използва да се ИЗТОЧВА от резервара защото потича(след като го исипете пускате на празен ход без шина и верига да изпразни и това което е останало по тръбичките.В общи линии много полезен инструмент за у вас(нали не за гората) и определено бих си взел лидълската ако нямах енхела.А... и още нещо когато режете не пускайте и спирайте триона по сто пъти-не спирайте двигателя за малки паузи по този начин увеличавате ресурса му.
vasko9999 - специалист
Ето за тази става дума.
http://rezachki.com/rezachka-za-darva-e ... bg-ec-2240

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: