Нека намерим най-тънките цени.
Фитилчо - майстор
Първо мнение все пак, простено е на колежката.
Ще трябва да почерпи по една мусака :-D

На филипс нищо не си купувам малко ас, :-D

Какъв е бюджета Милена?
Съжалявам, сторихте ми се наи - надеждни.

Мерси за отговора.
griffin - майстор
Passa написа:
Всъщност кога точно върши работа противозаклинващият нож на циркуляра ? При работа с какви материали ?
До сега като съм рязал със Спаркито не ми е правело впечатление да е помагал нещо.
Ако разбичваш материал често в него има напрежения и двете страни на дървото се опитват да се съберат зад диска, ако нямаш такъв нож има голяма вероятност диска да заклини, може детайла да бъде изхвърлен към оператора и още други екстри.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8jyUQ3l_qro[/youtube]
Мислех си да не давам повече от 280 лева (това е цената на Lavor). И Керхер Т/7 гледах, но се отказах, когато видях, че Philips струва 160 лева, а е със сходни параметри, изключвам Db. Единственото, което ме притеснява е ниото на шум на Philips. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За 40%, за 120 лв можеш ли да понесеш нивото на шума (половин час, вкъщи)?
Решение се взима лесно
Passa - специалист
Интересно ми е че въпросният Филипс е 2100 вата. Нали ги забраниха тия мощности.
Нормално е при тия ватове да има и по голям шум.

Колежке вземи за 160 кинта един Самсунг-циклонче. Прахосмучеш, изтръскваш в кофата. На 10 смукания переш гъбата на мивката и не се занимаваш с глупости. А и разни стърготини можеш да си смучеш ако решиш да ставаш майстор.

Ако искаш да събираш и вода е друг въпроса вече. Но и тежеста на уреда е друга- танка е зад тебе. :roll:
Аз ползвах един такъв Samsung и бях много доволна. Просто реших да разнообразя и лутането започна :)

Още веднъж благодаря за отговорите насоките и коментарите.
Отново се извинявам за отклонението и натрапването.

Хубав ден на всички
brum - майстор
Не са със съвсем сходни параметри двете. Много сериозно предимство на Lavor-а е обема на торбата. Да сменяш торбичките 2 пъти на година и през това време да няма промяна в мощността на засмукване е доста ценно. Ама това се постига само със торби със голяма повърхност. Филипса не знам как е измислен, обаче при Lavor-а това е постигнато доста хитро. Реално торбата е като буквата С и филтъра към мотора попада вътре в това С.

Другото е дебита на въздух - Lavor-а има 20% повече. Дебита е по-важен от вакуума или поне това с това впечатление останах след работа с няколко прахосмукачки.

Ама сега всеки си хвали своето :) . Lavor-а замести една по-сериозна и голяма машина. Тишината е относителна - въздуха свисти повече от колкото шуми мотора. Та тия 55 децибела не са нещо крайно важно. Факт е обаче, че спокойно чистя и в 11:30 вечерта. Със старата тия неща бяха немислими.

Иначе има и недостатъци - по-обемна е и съответно заема повече място в килера. Кабела не се прибира в нея, а седи навит около нея. Пък той не е като да е къс (15m го дават). Дават я и с 1 година гаранция, защото уж била професионален модел и Lavor толкова гаранция давал. Ама при все че имаш касова бележка не знам как ще откажат гаранция в периода от 2 години. КЗП няма да ги остави на мира :) .
sstefanov - майстор
Днес видях 2 пендули и 1 прахосмукачка в магазина на ул. Петър Дертлиев 111, София.
KingLin - майстор
themask написа:
KingLin написа:
Ето разликата във филтрите - хартиеният от кашона и UB9 от ТОНИ. Това за последния модел В3 на парксайда.
Прикачен файл:
filtri.jpg
Запазих хартиения и ще ида с него в ТОНИ да видим дали ще се намери по близък размер. Иначе цената в магазина е даже по-ниска - 5,65 лв. за 3 броя.
Е то няма прилика почти :) Чакаме с нетърпение да откриеш "по-правилна" торба! :partyman:

Правилната торба е UB313

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: