Нека намерим най-тънките цени.
Bleu81 - напреднал
potrebitel22 написа:
Bleu81 написа:
Привет,

За тия, които мислят, че с него ще си развиват болтовете на джантите - може да останат разочаровани. Не разчитайте че болт на 10 години, навит преди 6 месеца със 120нм в алуминиева джанта ще се развие с лекота с 1/4" импакт. Понякога и 300-400 нм не стигат особенно ако майстора се е бил замечтал по плакатите с каките докато е навивал ... За завиване става, но при условие, че после проверите с ръчен ключ или динамометър дали резултата ви задоволява. За високоякостни болтове от М8-нагоре като например болтовете на маховиците шайби на валове и тн, където се затяга с големи моменти 1/4" импакт не върши работа и си трябва 1/2" със 400нм и нагоре.

Поздрави

За 6те месеца вероятно си прав (лично нямам идея), но за другото може и да не е така:

https://www.youtube.com/watch?v=EJ6-PHksOcc

верно не е марката parkside, но има демонстрация на малък импакт при работа с джанти

Виж, всичко което пиша го казвам от личен опит не от клипове в интернет а опит не е като да нямам, понеже от 2011-та имам и ползвам такива машини. Импакта на клипа които си дал е Деволт DCF885 и е 155nm, моят е DCF895 и е 170нм. Парксайда ако не се лъжа пише че е 180нм. И понеже знам възможностите на моя и не е като да не съм се сблъсквал с презатегнали и корозирали болтове го пиша само за да не останете разочаровани накрая. От тия 180 нютона според теб каква част се прилагат на главата на болта като въртящ момент при все че ги прилагаш през накрайник 1/4" който се усуква еластично и "омекотява" удара . Ше ти дам жокер - опитай с върток за щестостен 1/4" и преходник към 1/2" да отвиеш затегнат болт м12 и ще видиш как се усуква преходника.
Със сигурност ще развие нов лъскъв болт с ненаранен конус в нова джанта затегнат до 120нм. Гарантирам обаче, че ще има много болтове особенно на коли с алуминиеви джанти които ще останат неразвити и ако сте събрали голяма публика да демонстрирате новия Парксайд може да стане неловко... Да не говорим да разчитате на него ако се спука гума на пътя.
Ако ставаше така в сервизите за гуми нямаше да ползват пневматични 1/2" а аз нямаше да съм си купил 950нм при все че имам и кабелен 400нм които често е безпомощен.

Поздрави
Shift - специалист
Понеже свредлата на Powerfix не се пускат за пръв път и аз все ги пропускам, ще помоля някой с преки впечатления от тях ако може да сподели.
mitko64 - майстор
Три различни комплекта за метал свредла съм купил досега от Лидл и от нито един не съм доволен, даже от скъпите с кобалтово покритие. Може пък да съм карък.
Bleu81 - напреднал
Shift написа:
от Shift » чет юни 30, 2016 1:43 pm
Понеже свредлата на Powerfix не се пускат за пръв път и аз все ги пропускам, ще помоля някой с преки впечатления от тях ако може да сподели.
Shift написа:

mitko64 написа:
Три различни комплекта за метал свредла съм купил досега от Лидл и от нито един не съм доволен, даже от скъпите с кобалтово покритие. Може пък да съм карък.
Привет

Имам комплекта, който е в синя кутия. Свредлата ако си спомням добре са с покритие Титаниев нитрит HSS-TiN (жълтеникаво) и стават за дърво и меки метали и нисковъглеродни стомани. Поне в моя комплект не криви и са заточени прилично. За цената си са ок при все че органайзера в който се предлагат е удобен и може да се допълни с по-качествени при счупване.

Имам и стъпалните свредла - пак Пауърфикс като от тях съм много доволен. Комплекта беше няколко лева за 3 -броя при алтернативна цена 40 лева и нагоре за едно в Ташев галвинг. ползвал съм ги за нисковъглеродни стомани

П.П.
В лидъл никога не са пускали кобалтови свредла HSS-Co или поне аз съм ги пропуснал. Жълтото повърхностно покритие е Титаниев нитрит HSS-TiN. При кобалтовите свредла кобалта е легиращ елемент обикновенно 5% -8% в състава на стоманата от която са изработени. Цвета им е сребрист , като понякога ги оцветяват в жълто - вероятно за по добър търговски вид. Цената им е от няколко до десетки лева на брои в зависимост от производителя модела и дали са полирани. Ако пробивате твърди легирани стомани и/или гоните голяма производителност си струват всеки лев и ако се спазва подходящ режим на пробиване в дългосрочен план излизат много изгодни. По-по-най от тях са единствено монолитните свредла от волфрамов карбид... при известни оганичения които имат последните а именно малко максимално отношение диаметър-дължина и цена.
mitko64 - майстор
Никой не твърди че са пускали кобалтови( 5%), аз напоследък само такива си купувам, вярно са скъпи, но поне не се ядосвам за глупости. И аз имам синия комплект, водеха го с кобалтово покритие, другаде такъв термин не бях чувал. Стоеха едни такива лилав цвят, взех ги на промоция 30% за 14лв. Според мене не си заслужават парите, изпочупих половината. Металната кутия изглежда шик, но като я отвориш, опашките на свредлата пропадат отзад и запъват при затваряне, та се налага наместване на ръка. Имам естествено и всички там стъпсаловидни,конусни и прочие(мисля са Парксайд, а не пауерфикс), но мнение не мога да дам, още си седят в опаковките.
Някой да има спомен да са пускани тези битове http://www.lidl.de/de/powerfix-bit-/-bohrerset/p223692 ?
nikolson - майстор
Имам някои неща от Лидъл, мога да кажа, че свредлата (изобщо пробивните инструменти) са между зле и много зле. Като се има предвид, че в продавалника онова момче от Русе все още има свредла БОШ на смешни цени и Ташев продава Хеллер на съвсем достъпни цени, не виждам смисъл от лидълските.
pgt - специалист
Има време за промоциите от другата седмица :wink: . Я кажете за този термо смесител за баня от днес струва ли си 90-те лева, че май неотдавна пак ги пускаха и друго имат ли някаква гаранция, че не видях нищо да пише.
Bleu81 - напреднал
До колкото знам кобалта не се прилага като покритие а само като легиращ елемент. Жълтото покритие е от Титанов нитрит (TiN) и по съществото си е много твърд и износоустойчив керамичен слой който помага донякъде на износоустойчивостта до първото заточване.

Ако някой продава HSS с кобалтово покритие то навярно е само маркетингов трик да продава скъпо обикновенни HSS свредла. В интернет свредла с кобалтово покритие се продават май само в лидл и AliExpress ;-)
Това, че в каталога на лидл иише, че свредлата са с кобалтово покритие ( Визирам жълтите със сребриста опашка, които видях в интернет), не означава автоматично, че е така. mitko64 можеш ли да прочетеш какво пише на опашката на свредлата?

Митко - извинявам се ако оставям впечетление, че се заяждам с теб. Истината е че много мразя "ментетата" и лесно се паля на тая тема.

Да стискаме палци скоро да ни огреят свредла с Криптонит марка Пауърфикс ;-) Носят се слухове, че били много добри :-D
cholev - майстор
pgt написа:
Има време за промоциите от другата седмица :wink: . Я кажете за този термо смесител за баня от днес струва ли си 90-те лева, че май неотдавна пак ги пускаха и друго имат ли някаква гаранция, че не видях нищо да пише.
От една година съм с такъв и се 'родих'. Много е добър. Взимай. Веднъж се къпеш с такъв смесител и повече няма да искаш да го сменяш
pgt - специалист
cholev благодаря ти, а само да те питам има ли възможност да си пуснеш само студена вода, че жената понякога си пълни кофата там за да "къпе" терасата, а за нея не и трябва хладка вода :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: