Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
С какъв двигател е това чудо. За да пълни за 20сек 50литра трябва да е към 6кв?
fore - майстор
Взех точно пистолета за боя и ми направи впечатление че пише макс 3 бара.
Тоест не трябва да се превишава това налягане предполагам и е нужно да се ограничи от врътката на изхода още ?
cholev - майстор
Точно така. От регулируемия изход 3бара.
kuger - майстор
cholev написа:
С какъв двигател е това чудо. За да пълни за 20сек 50литра трябва да е към 6кв?
1,5Kw! Бутилката е малка, това е чудото! А компресора е корав, много корав. Не му знам дебита, буталото е с "фи" около 100 мм, хода е повече. На времето боядисвах Москвича с него без проблем.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
fore написа:
Ако са тия късите пистолети за силикон-салам дето и аз си купих, те за нищо не стават освен за обикновен силикон в ПВЦ туба. Защото са къси и нормалните пръчки не влизат до край.
Не знам кое ти е късо :lol:
На практикер има едни силикони супер хидроуплътняващи и пистолетът си им е тамън
cholev - майстор
Верно чудо. Ей го парксайда пълни 24л до 6бара за 40сек с 1.8кв, а твоя 50 литра за 20сек. Демек е 5 пъти по ефективен- кпд 200% :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gnt69 написа:
Аз пък напоследък се въздържам щото много инструмент стана из къщи. Не мога да се размина в мазата, но най важното че когато ми затрябва нещо почва едно търсене. Накрая се ядосвам отивам купувам ново и си свършвам работата. Така че гледам ако преценя че е евтино и на сметка но нямам конкретно приложение за момента не купувам. :partyman:
Значи трябва да си купиш стелажи ...
kozl - майстор
fore написа:
Ако са тия късите пистолети за силикон-салам дето и аз си купих, те за нищо не стават освен за обикновен силикон в ПВЦ туба. Защото са къси и нормалните пръчки не влизат до край.
Тия късите са за когато е по-тясна обстановка и стават за "Двама с един салам" :lol:
Реже се на две, по една втора пълнител и зарежда два пищова :wink:
Tiger221 - специалист
kuger написа:
Малко Off:
Аз, нали съм "прозд", си карам с един едноглав от ИФА. Сложил съм му от Шкода /камион/ един предпазно- възвратен клапан. Пълни ми 50 литрова бутилка за 20 секунди /6 атм., повече не ми е нужно/. Голямо шоу е, когато сработи клапана, все едно Балканче без ауспух, така се чува.
Ползвам само пистолет за боя, друго не ми е нужно. Най- важното е, че е в "насипно" състояние, всичко е на "маркучени" свръзки, много е удобен за пренасяне.
Още по-важно е, че върши повече работа от рекламираните!
А ние доматите, ги ядем с колците :)
Днес един приятел, горд собственик на самоделен компресор (прави го една година и даде над 200лв.), си купи рекламиран.
За боядисване и други операции до 3-4 бара, може твоят и да има предимство, но недостатъците са повече. За да се сглоби добър 50л. компресор с достататъчен дебит и налягане, трябват минимум 2,5 КВ мотор. и съответно повечко пари и време и винаги има нещо за доизкусуряване.
fore - майстор
n_a написа:
fore написа:
Не знам кое ти е късо :lol:
На практикер има едни силикони супер хидроуплътняващи и пистолетът си им е тамън
Къв Практикер сега, нали говориме за Лидлските изцепки.........

Иначе и аз купих от Евромастерските, нормален с метални винтови капачки за да не се пукат като пластмасовите. В магазина на Тъста, Жената продавше от тия по евтините с ПВЦ капачки и Брат и беше спукал един. Лепих го с изолир-лента и каноколит и държи за сега.

Оня не е къс да знаеш....... :lol:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: