Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Пусковите токове на такива двигатели и то под товар е възможно даже да са няколкократно по големи в началото... (което накратко си е отвратително)

Излиза, че за нормална работа на пневматичен ексцентрик/орбитален шлайф са нужни компресор/и (или компресорна група) консумиращи около 3 киловата, заемащи доста място, а и средства (около 400 до 600 лева поне). Ето и равносметката - същата работа, но с много по-малко средства, енергия и място се върши от електрически шлайф (около 300 вата), лидълски за около 50 лева (много издържлив и незагряващ (имам такъв и писах на времето за него)), но с доста вибрации и поради това задължително трябва да се използва с дебели кожени ръкавици), или марков - също издържлив, но с много по-малко вибрации и все пак наполвината на цената на компресорната група. Та колеги - моля не изпадайте в резонанси ! Почти цялата тази работа за която се мъчите да събирате пневматични системи (имам предвид и доста други задачи) може да се свърши с други инструменти с по-малко преубразуване на енергия, съответно по-малки загуби, няколко независими инструмента, които могат да работят даже едновременно (а така едва Ви стига дебитът за един от тях) и т.н. Пневматичните системи са много нужни на някои прота (примерно гумаджии и бояджии (не, че няма и прилични електрически алтернативи)), но за любители като нас не е много удачно да се похаби толкова място, а и средства, за нещо, което има много по-елегантно решение.
kozl - майстор
Да мой компресор най-много се ползва за прахово издухване. :lol:
Е и на автогумите им духа от време на време. Боядисването напоследъка е позамрело. В началото на шофорската си кариера сина доставяше работа за бояджийство, но сега натрупа стаж и опит и така е по-добре, а и компресора повече да си почива.
stan73 - майстор
Относно издухване и донякъде бояджийство - има нелоша алтернатива в лицето на електрически турбинни компресорни системи за боядисване и т.н. за рамо. Аз лично имам такава закупена от сестринската верига Кауфланд само за около 45 до 50 лева (на половин цена на някакво промо (иначе първта фирма, пуснала такава система я продаваше за около 250 лева преди)). Казваше се нещо от рода на Маджик Пейнтър. (и я купих точно, за да си боядисам гаражните врати, със сребърен феролит (които преди това боядисах с четка, но стана отвратително, та наложи се да ги изшкуря с лидълският орбитален шлайф, който също се представи отлично) и после ги боядисах пак с антикорозионен грунд и после със сребърен феролит (няколко "ръце") и така вече е доста приемливо) Върши доста добра работа, особено за издухване. Мощността и е около 600 вата но духа като 3 мощни прахосмукачки. Дебитът и е огромен, макар и с по-ниско налягане в сравнение с бутална компресорна система (но спокойно се носи на рамо, въздухът не свършва никога (а и няма нужда от ресивер), не събира кондензат, няма нужда от маслени групи и т.н. и накратко пак върши работа). Освен това съм боядисвал с нея няколко пъти - става си за домашни неща. Издухва литър боя за около 1 или най-много 2 минути, така, че и откъм скорост на боядисване не е бавна. (естествено резултатите на някой кадърен про с добра компресорна система и качествен пистолет ще са по-добри, но колко от съфорумците имат нужната система и умения, така, че вероятно резултатите им няма да са по-добри от постигнатите от мен, но с много по-удобен, с по-голямо КПД и по-ниска цена уред)
cholev - майстор
Тази турбо система не ми е позната, но явно върши работа. Моя електрически пистолет след пневматичния вече не го ползвам.
Предимството на пневматичните инструменти е че са леки, по държеливи от електрическите и по евтини. Е някои от так като шлайфовете в различни видове видяхме, че не са ефективни. Имаше видео на хранцузина в което доказа че правия шлайф не става- смятам да го пропусна и аз
ето го и него: https://www.youtube.com/watch?v=4ajR3dJqzfA
Такер електрически на 5см пирони има ли. Ако да колко ли струва и колко тежи
bulhomes2 - майстор
stan73 написа:
Относно издухване и донякъде бояджийство - има нелоша алтернатива в лицето на електрически турбинни компресорни системи за боядисване и т.н. за рамо. Аз лично имам такава закупена от сестринската верига Кауфланд само за около 45 до 50 лева (на половин цена на някакво промо (иначе първта фирма, пуснала такава система я продаваше за около 250 лева преди)). Казваше се нещо от рода на Маджик Пейнтър. (и я купих точно, за да си боядисам гаражните врати, със сребърен феролит (които преди това боядисах с четка, но стана отвратително, та наложи се да ги изшкуря с лидълският орбитален шлайф, който също се представи отлично) и после ги боядисах пак с антикорозионен грунд и после със сребърен феролит (няколко "ръце") и така вече е доста приемливо) Върши доста добра работа, особено за издухване. Мощността и е около 600 вата но духа като 3 мощни прахосмукачки. Дебитът и е огромен, макар и с по-ниско налягане в сравнение с бутална компресорна система (но спокойно се носи на рамо, въздухът не свършва никога (а и няма нужда от ресивер), не събира кондензат, няма нужда от маслени групи и т.н. и накратко пак върши работа). Освен това съм боядисвал с нея няколко пъти - става си за домашни неща. Издухва литър боя за около 1 или най-много 2 минути, така, че и откъм скорост на боядисване не е бавна. (естествено резултатите на някой кадърен про с добра компресорна система и качествен пистолет ще са по-добри, но колко от съфорумците имат нужната система и умения, така, че вероятно резултатите им няма да са по-добри от постигнатите от мен, но с много по-удобен, с по-голямо КПД и по-ниска цена уред)
Ето това е правилен съвет. Човека си казва "за домашно боядисване". Няколко пъти се задава въпроса дали някой компресор ставал за боядисване. Трябва да се уточни за какво боядисване става въпрос. И аз съм "боядисвал" в началото с китаец с 50 литрова бутилка. Но компресора работи непрекъснато и в по-голямата част от времето го чакам да набере налягане. От време на време пък го чаках и да поизстине. Качество няма за голям детайл, щото се налага да го прекъсваш. За дребни работи и неща без изискване за качество - става всеки компресор. Но не е коректно да заблуждаващ интересуващите се, че който и да е от малките става за РАБОТА за истинско боядисване.
Tiger221 - специалист
bulhomes2 написа:
Няколко пъти се задава въпроса дали някой компресор ставал за боядисване. Трябва да се уточни за какво боядисване става въпрос. И аз съм "боядисвал" в началото с китаец с 50 литрова бутилка. Но компресора работи непрекъснато и в по-голямата част от времето го чакам да набере налягане. От време на време пък го чаках и да поизстине. Качество няма за голям детайл, щото се налага да го прекъсваш. За дребни работи и неща без изискване за качество - става всеки компресор. Но не е коректно да заблуждаващ интересуващите се, че който и да е от малките става за РАБОТА за истинско боядисване.
Да това е въпроса, за какво боядисване става въпрос. А в тази тема зададен въпросът, дали става за боядисване, се подразбира, че питащият няма да го ползва за професионално боядисване на автомобили или други отговорни детайли, а ще боядисва най-много някоя ограда, врата, вместо да го прави с четка или валяк. А за това, както сам каза, всеки компресор би се справил.
fore - майстор
Чолев флекса на какъв компресор е закачен в теста ?
Слаб е. Ако е 50 литров с 300 л/м лошо. Значи иска или още дебит или флекс на пневматика не става.

Флекса на батерия е трепач за сметка на този.
emil400 - помощник
fore написа:
Чолев флекса на какъв компресор е закачен в теста ?
Слаб е. Ако е 50 литров с 300 л/м лошо. Значи иска или още дебит или флекс на пневматика не става.

Флекса на батерия е трепач за сметка на този.
Да ама го няма в бг ,а и ме съмнява да го пуснат а 1000 лева за макита не си струва да се дават за ползване от време на време.
bulhomes2 - майстор
Tiger221 написа:
Да това е въпроса, за какво боядисване става въпрос. А в тази тема зададен въпросът, дали става за боядисване, се подразбира, че питащият няма да го ползва за професионално боядисване на автомобили или други отговорни детайли, а ще боядисва най-много някоя ограда, врата, вместо да го прави с четка или валяк. А за това, както сам каза, всеки компресор би се справил.
Явно съм пропуснал кога е почнало да се подразбира. Няколко години съм пред теб в тоя форум, преди него имам още 6 години в един друг, и досега не знаех, че като пита някой нещо трябвало да се подразбира, че пита за полвинчати неща. Във форума влязох, защото получих суперпрофесионални съвети, които в предния ми форум нямаше кой да ми даде. И до този момнет мога да се обзаложа, че съм научил много повече неща от ТОЗИ форум за отоплението, отколкото знаят повече от половината "парнаджии" в страната. Но тогава не се допускаха полвинчати съвети. За съжаление почти всички специалисти се изнесоха от тук и форума остана да взема акъл от няколко форета и тинкита.
cholev - майстор
Браво човече, че си 10години по такива форуми и жалко, че не си научил, че преминаването на 'личност' обсъждането на 'личност' не се приветства по всички форуми.
В този форум има действително много 'извънземни', но слава богу в тази тема са по малко (макар че се появяват перидочно да насерат), затова предпочитам да пиша тука.

fore, в теста компресора е 50л shceppach ако не се лъжа. Пропускам шлайфа със сигурност

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: