Нека намерим най-тънките цени.
Bobi161 - напреднал
Ей, нема се заяждате с на Чолев лИбоФта към лидълския инструмент, че да не извади инверторния им електрожен и .... да ви наплюва с електродите му :lol:
Всъщност, наистина някои от вас не сте прави - още изначално като си заяви той горната лИбоФ и тези някои рипнаха и го заобиждаха /да си прочетат епитетите/, пък сега, като им отговаря с техния словоред и се обиждат - нещо не е по майсторски така, нали!?
На всички е ясно /и на Чолев даже ;-)/, че лидълските играчки не са инструменти баш, но за хоум-мейд са си повече от достатъчно, а като включим и цена-гаранция си стават даже екстра и е напълно резонно някои хора да си ги харесват. Предвид заглавието на темата, естествено е и да си ги обсъждат.
По-лошото е, че т.нар. "професинални марки" така са подвели производствените си линии, че са започнали да се равняват по "тип Лидъл" - все по-краткоживущи, слабопокриваща гаранция и сервизи от полуграмотни поправячи /поне у нас/, което неизбежно довежда до схващането на .... Чолев.
Та - нека запазим наистина добрия тон, толкова повече, че за Чолев ви бях казал, че човека така си говори - полу-шеговито и трябва да го приемете от тази му страна. Толкова повече предвид ... Градо - там си е отделна губерния и за там даже си е прогресивен :lol:
/Ванка, са да не рипнеш с инвертора и на мен.../
profesionalist_wood - майстор
Небеизвестния шер холдер Сиднито щеше да наругае всички че не ползвали Фестуул а лъки бой инструменти :-D
jekasus - майстор
profesionalist_wood написа:
Сиднито
Тоя надали ще различи Райдър от Хилти...
Bobi161 написа:
и .... да ви наплюва с електродите му
Дано да не си взимал от ключове с трещотка, че да си продължи майтапа с основния любител на S-класа...
:-D
Наскоро в Ютуба бях гледал американски клип за сравнение на 18в винтоверти на Дювалт, Милуоки, Бош и Макита - още един, но не го помня... Проверяваха с различни бургии и пера колко ще издържи при един заряд.
Интересно да се направи същото на Парксайд, Ейнхел, Райдър и други близки машинки - даже е хубаво да поучастват Макита и Бош в това сравнение.
За миксери за строителни смеси поне съм сигурен, че Райдър бие по всички параграфи този на Парксайд, нищо, че е по-скъп с 50 лв. И понеже съм имал опит с Макита и Спарки, знам защо ми хареса цена-качество на Райдър.
Avas_co написа:
Човека си е заплюл машина за 1000 лева,
Май е обща сума е 1000 за три инструмента, може и още 100-200 лв. С такъв бюджет щях да си барна един комбо кит на Макита от УК-Ибей на 18в -винтоверт, импакт, саблен, циркуляр и още нещо... И щяха да свършат повече и по-бързо работа за двете бараки...
Avas_co - майстор
Bobi161 написа:
Ей, нема се заяждате с на Чолев лИбоФта към лидълския инструмент, че да не извади инверторния им електрожен и .... да ви наплюва с електродите му :lol:
Всъщност, наистина някои от вас не сте прави - още изначално като си заяви той горната лИбоФ и тези някои рипнаха и го заобиждаха /да си прочетат епитетите/, пък сега, като им отговаря с техния словоред и се обиждат - нещо не е по майсторски така, нали!?
На всички е ясно /и на Чолев даже ;-)/, че лидълските играчки не са инструменти баш, но за хоум-мейд са си повече от достатъчно, а като включим и цена-гаранция си стават даже екстра и е напълно резонно някои хора да си ги харесват. Предвид заглавието на темата, естествено е и да си ги обсъждат.
По-лошото е, че т.нар. "професинални марки" така са подвели производствените си линии, че са започнали да се равняват по "тип Лидъл" - все по-краткоживущи, слабопокриваща гаранция и сервизи от полуграмотни поправячи /поне у нас/, което неизбежно довежда до схващането на .... Чолев.
Та - нека запазим наистина добрия тон, толкова повече, че за Чолев ви бях казал, че човека така си говори - полу-шеговито и трябва да го приемете от тази му страна. Толкова повече предвид ... Градо - там си е отделна губерния и за там даже си е прогресивен :lol:
/Ванка, са да не рипнеш с инвертора и на мен.../
Боби, няма ядове, но Чолев нещо много кофти се цепи, нямам идея как някой му е влизал, аз лично мисля първоначално бях добронамерен, но ...
И какво им е чак пък толкова на перничани, малко по-директни и леко първични са, но ... Имам не малко познати перничани, един от тях спокойно мога да го нарека приятел, та той си е едно 130 кила "момче", с което много ми е кеф да се занасяме, е като взема да прекалявам само ми казва- " ... аз на сърце те нося, пък ти все по надолу слизаш", пълен сладур.
За профи марките, хм ... и си прав и не си.
Да вече никоя техника не се прави като едно време, няма телевизори като Сони Тринитрон, няма телефони като Нокия 3310, и няма бормашина като старите ловешки.
Със сервиза на профи машини нещата са малко така и така.
Аз съм имал драми със сервиза на кироф за едно Метабо ( ми кироф вече ги няма), имах и една драма с една редукторна кутия на една Макита( гайковерт) , нещо се направиха, там смениха разни ключове и разни други глупости и ми взеха някаква смешна сума за нова кутия, с мотива, че много било работено с машината, ми ОК, като цяло обаче отзивите на ползвателите на Макита са много добри.
За мойте вече не чак толкова любими Крес мога да кажа почти само добри думи.
Ведниж ми се направиха за едни батерии, че бяха малко на над една година и ... ноо сервиз при тях - пращам в понеделник, в сряда машината е при мен, е последно беше в четвъртък, но аз нямаше и да се разсърдя да ми откажат гаранционнен ремонт, ,машината все едно съм я влачил след колата, наскоро, аха и я бях запалил с един халогенен прожектор - корпуса деформиран и с нов отвор за вентилация.
Чефо и той ми сподели добри неща за сервиза на Тръпкови.
Хилти и те имат интересна политика, за Фестуул не зная.
Та, хайде да не мешаме плявата с брашното, и някой си да ми разправя, че Деволт бил за коша.
jekasus написа:
profesionalist_wood написа:
Сиднито
Тоя надали ще различи Райдър от Хилти...
Bobi161 написа:
и .... да ви наплюва с електродите му
Дано да не си взимал от ключове с трещотка, че да си продължи майтапа с основния любител на S-класа...
:-D
Наскоро в Ютуба бях гледал американски клип за сравнение на 18в винтоверти на Дювалт, Милуоки, Бош и Макита - още един, но не го помня... Проверяваха с различни бургии и пера колко ще издържи при един заряд.
Интересно да се направи същото на Парксайд, Ейнхел, Райдър и други близки машинки - даже е хубаво да поучастват Макита и Бош в това сравнение.
За миксери за строителни смеси поне съм сигурен, че Райдър бие по всички параграфи този на Парксайд, нищо, че е по-скъп с 50 лв. И понеже съм имал опит с Макита и Спарки, знам защо ми хареса цена-качество на Райдър.
Avas_co написа:
Човека си е заплюл машина за 1000 лева,
Май е обща сума е 1000 за три инструмента, може и още 100-200 лв. С такъв бюджет щях да си барна един комбо кит на Макита от УК-Ибей на 18в -винтоверт, импакт, саблен, циркуляр и още нещо... И щяха да свършат повече и по-бързо работа за двете бараки...
Жека, ти може би ще свършиш много работи и с наличните ти инструменти, ама не е ли смешно някакъв си ... да ти вика - " Ми вземи си от Уидъла" пък ти да си приготвил 1К за глезотии?
jekasus - майстор
Avas_co написа:
ама не е ли смешно някакъв си ... да ти вика
Кой? И той барака ще прави.
В онази тема всеки отчасти е бил прав и неправ...
Avas_co написа:
и с наличните ти инструменти
Да, някои от тях възможно при теб ще загинат на първи, на втори ден. Някои твои инструменти при мен няма да видят повреда никога.
Пък някои мои при теб няма влязат изобщо в употреба...
Всичко е до смисъла в употребата на инструменти - тъпо да си вземеш чисто нова S-класа и да ходиш един път седмично до селото, а другите пет дена да заема мястото на паркинга пред блока...
Гост - специалист
comunikator написа:
Колеги този Инверторен електрожен от четвъртък заслужава ли си парите?
И още едно питане - преди време пускаха мултишлайф на ток PARKSIDE PMGS 12 C3 някой помни ли каква беше цената?
Къде го видя този електрожен?
Мултшлайфа на ток беше 49 лв, мисля.
Avas_co - майстор
jekasus написа:
Avas_co написа:
ама не е ли смешно някакъв си ... да ти вика
Кой? И той барака ще прави.
В онази тема всеки отчасти е бил прав и неправ...
Avas_co написа:
и с наличните ти инструменти
Да, някои от тях възможно при теб ще загинат на първи, на втори ден. Някои твои инструменти при мен няма да видят повреда никога.
Пък някои мои при теб няма влязат изобщо в употреба...
Всичко е до смисъла в употребата на инструменти - тъпо да си вземеш чисто нова S-класа и да ходиш един път седмично до селото, а другите пет дена да заема мястото на паркинга пред блока...
Жека, мисля с теб имаме малко допирни точки като инструменти.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Това за смисъла на инвестицията в зависимост от интензитета на употребата никой от любителите на профи техника не го оспорва! Ама е малко тъпо някой да се изправи в цял ръст и да каже: "К'ви сте тъпаци всичките, 'що изобщо карате S-класи (без значение колко и за какво), като има Дачии?
comunikator - специалист
Гост написа:
comunikator написа:
Колеги този Инверторен електрожен от четвъртък заслужава ли си парите?
И още едно питане - преди време пускаха мултишлайф на ток PARKSIDE PMGS 12 C3 някой помни ли каква беше цената?
Къде го видя този електрожен?
Мултшлайфа на ток беше 49 лв, мисля.

от четвъртък
EDI - майстор
Що пък, аз от доста време само S клас инструменти търкалям, нищо, че най-често е само в събота и неделя. :lol: Ма на мен ми е малко акъла, не съм критерий. :? :lol:
Както казват тука много хора, всеки си е прав за себе си - щом нещо му върши работа, няма значение класа, но не трябва да се генерализира, както вече се спомена по-горе.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: