• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 70
Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
fore написа:
......

Аз пък мисля че е точно обратното - като се сложи по голям диск и периферната скорост пада. Просто защото той е с по голям диаметър и съответно изминава по голям път периферният му диаметър от на по малък диск. Така се развърта и с по малко обороти от този с по малък диаметър- ремъци, ролки......

...
Та единственото нещо което се получава при поставянето на по голям диск при този флекс 125 мм е че се товари повече мотора с по големият 230 мм...... :wink:
Косис ... не знам как намеси тук ролки и ремъци....няма нищо общо с това. Аз може и да не разбирам много много, но от математика и физика-да. Та в грешка си разсъжденията си де.
cholev написа:
Шлайфера има контрол на обороти. Ако намалим оборотите на половина линейната скорост става приемлива.
Но все пак работа с шлайфера без предпазител си е екшън.
Електрониката на този шлайф е гола вода, най-много да изпуши. Дори и да се смъкнат оборотите до поносим минимум и с 230 диск, ще може да се точат моливчета. Освен подходящи обороти трябва въртящ момент , а този няма как да го даде .
Монтажник - специалист
Колеги, идната събота ли ще пускат рендето?
Монтажник написа:
В четвъртък, 16.03.2017
Монтажник - специалист
Bunz написа:
Монтажник написа:
В четвъртък, 16.03.2017
Благодаря за светкавияният отговор!
jordanil - специалист
Добро ли е рендето?
fore - майстор
пишман_майстор написа:
fore написа:
......

Аз пък мисля че е точно обратното - като се сложи по голям диск и периферната скорост пада. Просто защото той е с по голям диаметър и съответно изминава по голям път периферният му диаметър от на по малък диск. Така се развърта и с по малко обороти от този с по малък диаметър- ремъци, ролки......

...
Та единственото нещо което се получава при поставянето на по голям диск при този флекс 125 мм е че се товари повече мотора с по големият 230 мм...... :wink:
Косис ... не знам как намеси тук ролки и ремъци....няма нищо общо с това. Аз може и да не разбирам много много, но от математика и физика-да. Та в грешка си разсъжденията си де.
cholev написа:
Шлайфера има контрол на обороти. Ако намалим оборотите на половина линейната скорост става приемлива.
Но все пак работа с шлайфера без предпазител си е екшън.
Електрониката на този шлайф е гола вода, най-много да изпуши. Дори и да се смъкнат оборотите до поносим минимум и с 230 диск, ще може да се точат моливчета. Освен подходящи обороти трябва въртящ момент , а този няма как да го даде .
Еееее изядахте ме...........

Хубаво де бъркам това че сравнявам предавателните числа на малки и големи ролки чрез ремък или пък на зъбни колела с различни диаметри....... И това че този флекс както и този на батерия не е предвиден да върти големи дискове поради липса на въртящ момент и мощност за това.

Но когото и да питам в първият момент мисли като мене.

Действително точка от периферията на 230мм изминава по голям път за същото време като точка от диск 115мм която ще го измине по бързо. Значи наистина на точката от по големият диск и трябва по голяма скорост за да не изостане от другата на по малкият. :)
cholev - майстор
Малкия шлайф е 1.2кв все пак, което хич не е малко. В една от темите хвалеха един 125мм супер мощен 720вата :-D
Така че ще ги върти тези 230мм. Ама защо :?
На големия съм сложил диск за метал и с него режа. На малкия ветерилообразен. Та да питам. Има ли правило по което се определя кога ветрилообразния диск е износен?
fore - майстор
Вярно че моят 125 мм Спарки от най малките беше около 1400 вата. Което си е сила.

Чолев износен е като не пили....... :wink: Усеща се. А и абразива ще се износи и заглади на пипане.
Последна промяна от fore на пон мар 13, 2017 10:43 am, променено общо 1 път.
yasmania - напреднал
etconev написа:
Хм, ъглошлайфа го пускат за втори път в рамките на два месеца.
Ъглошлайфа който предстои в четвъртък е с различен дизайн от този, който пускаха Февруари.
Продължават да лансират новия дизайн на серията, а дали има разлика в качество или функционалност, не знам. Основните характеристики поне (каталожни данни) са същите.

Ето нагледно, поне визуално досегашния, продаван февруари:

Изображение

Този, който ще пускат в четвъртък:

Изображение

АКо към функциите са добавили случайно заключване на спусъка в работно положение (полезно предвид реглажа на оборотите и възможността да го ползваш за полиране с постоянна ниска скорост), може да го премисля и да се освободя от този който взех февруари :)
yasmania - напреднал
П.С. разглеждайки из нета ми направи впечатление, че с новия дизайн (от актуалната брошура) има инфо за уред с 230мм диск ..
Та, ако случайно съм прав може да се окаже или крива маркетингова стратегия или визуална грешка при подготовка на предпечата.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 70

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: