• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
stiv1961 - майстор
Тази решетка е държавна собственост :-D , как можа да я окепазиш :-D :-D .Иначе- честито.Аз си купих от пазара един RTR 115 mm и за две години експлоатация не ми е правил проблеми/за сега/.Арменеца каза, че ако нещо се случи с него веднага го подмени.Шлайфа си работи и арменеца е още на пазара.Преди две седмици си купих от него газова пиростия, пък и други неща съм си купувал-а, бе вече сме приятели :-D
dragozow - майстор
Абе не крадете решетките че ще падне някой в някоя дупка.
Винтчо - специалист
Вчера бях в Баумакса и ми се мярна надпис, че всички електрически инструменти, с изключение на ОК (каквото и да е това) са с 5 години гаранция. Учуди ме, че продават и Райдери.
Мога да похваля сервиза на Райдер в София за бързото гаранционно обслужване. Носим къртачка (малко използвана) с три повреди в сряда и ни казват да си я вземем в петък.
Genesis - специалист
А аз моя къртач, Райдер за 5 месеца ходи 4-ри пъти (пак сервиза в София). След първия ремонт го нося и се цупя, че ми спира работата и бързам. Вече 2 пъти ми го оправят на момента.
walko - специалист
Незнам дали влиза в графата евтини, но е приемливо универсално решение! За 100лв., получаваш 1200w.
Обзаведох се с тоя странен хибрид среден размер, но още нямам много наблюдения над издръжливостта му!
Предимства: прилична марка, мощен, има потеннциометър на оборотите (на ниските може да шлайфаш или да ползваш циркуляр-иначе е много опасно!).
Недостатъци: кофти се работи с една ръка гогато си на стълбата, заради удължената му конструкция, и незнайно защо е за дискове ви 115мм. :?
Ще трябва да преправям предпазителя на 125мм или дори 150мм (има нужната мощност, само се съмнявам че лагерите са сметнати са по-големи дискове, така че 150мм може да е малко прекалено)

Прикачен файл

Снимка001.jpg
zmiori - специалист
Преди да го направиш за 125 или 155 мм. погледни периферните скорости та да не стане опаааа.
colyo - специалист
Така като го гледам скилчето освен удължената дръжка, няма друга разлика със 115-ката. Отпред "пачата" е същата. Мое лично мнение е, че ако не тъ върши работа малък, си зимаш голям 230-ка. Разликата в цените не е много голяма, а пък 2300 W ти позволляват да режеш доста прилични дебелини.
ПП : момчета, не се хвърляйте на евтини дискове. Качествените са малко по-скъпи, но изкарват 2-3 пъти повече. Много съм доволен от PFERD.
Chefo77 - майстор
Бошовите дискове също не са лоши и не са скъпи.
hakama - специалист
Имаме един Ейхел, но мислим да си вземем нещо по-здраво (за една ръка, но не мечешка), за хоби нужди.
Сега има в промоция до неделя: Ъглошлайф ф 125 мм, 850W,10000об. /DeWALT/, D28111 - 128лв
Заслужава ли си парите, малко ще ни е трудно да ги дадем в този момент тези пари, май ще изчакаме догодина. Други алтернативи?
Ако някой се интересува къде е намален да пише ЛС.
juvigy - специалист
Dewalt са корава машина.Ако е истински си заслужава парите. Каде е произведен?
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за ъглошлайф 115/125 мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: