Нека намерим най-тънките цени.
silent - майстор
Същите си ги купувах от един китайски сайт. За малко под 2 долара значи около 2.80 за брой. От първите 4ри едната изгоря след седмица. Другите 3 светят още вече повече от половин година. От втората ми поръчка от 4 бр. съотношението е обратно. 3 изгоряхя в рамките на две три седмици само една остана да свети. Така че съотношението е 50към 50 което мен лично не ме устройва и повече няма да купувам. Светлината наистина е бяла и според мен не свети даже и като 40вата крушка а по скоро 15-25вата което мен ме устройва защото ги ползвам за външно градинско осветление и за там е достатъчно а от друга страна разхода е миниатюрен при положение че светят цяла нощ...
nick2v - помощник
Здравейте,
от 3W LED крушките на OSRAM си купувах за украса декември месец.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 16&t=45219
Може още да има от тях, но имаше и много други :wink:
Gnus - специалист
Авторът на темата да почерпи за безплатната реклама
didoni_ - специалист
Не ги продавам аз :) Трябва да почерпи продавача на лампите :wink: :partyman:
MamaMy - майстор
Пичове, не изхвърляйте изгорелите лед лампи! Пратете ги на някой сиромах като мен ако може да си събере от 5 една. А пък ако пратите повече бройки, може да има и за вас ремонтирана :)
Lisko - майстор
sinbor написа:
http://www.ebay.com/itm/360793098456?va ... 1497.l2649
Какво ще кажете за това.
Цената е перфектна ! Аз търсих дълго време но тези не ги бях видял. Поръчал съм по една от два различни вида за мостра да пробвам преди да искам още.
Конкретно в тия не ми харесват две неща - наличието на млечно-бялата пласмаса - ще погълне поне 30-40% от светлината - ако и без това я слагаш в матов лампион (какъвто е моя случай) си е чиста загуба. Другото което не ми харесва е, че не са дадени размери - примерно искам да е не-повече от 8 см дълга. Е, вярно, може по картинката да се гадае, измервайки диаметъра на е27 цокъла, но си е зор.
Gnus - специалист
didoni_ написа:
Не ги продавам аз :) Трябва да почерпи продавача на лампите :wink: :partyman:
Еее, сори. Аз погрешно ти бях разчел ника като "diodni_" :lol:
За 4 лева не можете да намерите нищо качествено на пазара. Щом има и 4 лева доставка не виждам никакъв смисъл. Една енергоспестяваща 23W (свети като 120W с нажежаема жичка) върви между 7,50 - 8 лева. Една LED лампа 4W (свети като 35W халогенна лампа на GU10) върви между 6 - 7 лева. Това е на българския пазар и става въпрос за продукти с поне 1 година гаранция. Сами направете съпоставката кое е по-изгодно.
silent - майстор
Ми да кажа година по късно....от моите 8 мисля че една единствена прецаках непоправимо докато започна да ги ремонтирам... при мен лампата представлява 15тина (не знам колко точно) СМД светодиода запоени последователно на платка.... Гори един диод веригата се прекъсва и лампата спира да свети...аз я отварям намирам изгорелия диод и го замоствам..и лампата отново започва да свети...някои лампи са с по 3-4 замостени диода и разбира се светят по слабо но мен ме устройва защото ги ползвам за нощно градинско осветление ...на пътеките...интересното е че след като изгорят първите няколко диода за няколко месеца след това държат...аз не съм ремонтирал вече повече от половин година....та при цена от по 3лв мен ме устройват за момента за това за което ги ползвам и най вече след като мога да ги поправям...
Chefo77 - майстор
Миналата седмица с колегата си напазарихме малко ЛЕД. Аз - 2 броя 7 ватови - на В-Так и на 2Р. И двете - под 7 лева за брой.
Той си взе лунички, 3 вата на 220 волта, В-Так, 4.70 бройката. Светят да си ... мамата.
Всички са с 2 години гаранция. Да се надяваме, че ще изкарат, че от последно закупените енергоспестяващи, прехвалените Ултралукс и новите Осрам, заминаха преди първата година. Който пази гаранции - сменя. Който не - духа. Имам 2 Осрам-ки 20 ватови от отварянето на първия Кауфланд във Варна. Всеки ден по поне 5 часа работят ... Още са си ОК.

Тема "LED лампи за 4 лева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: