• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
ESPACE - майстор
Май в другата тема MamaMy спомена нещо, че ако anabolicbeast иска да нити с 4мм нитове да забрави заради огъване. Сега бях в гаража и видях моята Noname нитачка ветеран на над 15 години и реших да я пробвам. Не знам защо си помислих, че MamaMy с тия 4мм визира пирона и се хвърлих на най-големите нитове, които имам. Пирона се оказа малко над 3мм в диаметър и това беше и най големия отвор от 4-те сменяеми гайки. Външен диаметър на нита - малко под 6мм. Имам се за якичък в ръцете обаче това си иска доста сила. Абсурд е да работиш с количества такива нитове и такава нитачка. Машинката обаче излезе много корава, никакво кривене. Разбрах че с ръце не мога да я счупя. Мислех я за зверско менте но след прочетеното тук си сменям мнението :)

Прикачен файл

100320141853(1).jpg
100320141853(1).jpg (40.81 KиБ) Видяна 4209 пъти

Прикачен файл

100320141854 .jpg
100320141854 .jpg (37.13 KиБ) Видяна 4209 пъти

Прикачен файл

100320141855.jpg
100320141855.jpg (40.63 KиБ) Видяна 4209 пъти

Прикачен файл

100320141856.jpg
100320141856.jpg (48.91 KиБ) Видяна 4209 пъти

Прикачен файл

100320141859.jpg
100320141859.jpg (33 KиБ) Видяна 4209 пъти
inspo - майстор
Ей тука също можеш да си избереш нитачка.
http://shop.valerii.com:8080/eb/shop__% ... 805__bg_BG

От тия с въртящата глава имам лоши спомени. Особено когато трябваше да сглобим един детайл с попнитове неръждавейка, как не си скъсах някое сухожилие - не знам. И то не защото се налагаше да се стиска силно, а защото много рязко късаше нитовете при последното стискане.
anabolicbeast - специалист
Благодаря, колеги! Първо мисля да мина през борсата, но за целта трябва да се прибера във Велико Търново. Ако там не си харесам, ще търся из сайтове, защото съм сигурен, че там китайците, които по сайтовете са -50%!
MamaMy - майстор
И аз да добавя моето менте за да не се лъжат хората:
MamaMy - майстор
Нитовете с които разполагам са тези. Специално това намачкване на нитачката се получи с 4мм. Дори не съм сигурен дали ще хване 5-тиците.
mitko64 - майстор
Имам същата, ама верно е баш менте. Помпаш, помпаш и не ще да отреже, или остане да стърчи. После си взех на Топмастер и по става.
stan73 - майстор
Аз имам почти същата, като тази, която е показал МамаМу, но на моята дръжките са от оранжева пластмаса. Засега се държи (дано да излезе по-хубава), но пък и съм я ползвал малко...
ZEDYCUS - майстор
В Пловдив напоследък на Руския пазар продават едни уж руски "ЗУБР" . Смених старата нитачка(като на MamaMy) с една такава. С лято алуминиево тяло е, не беше и скъпа. По спомени около или под 8лв. Ето една снимка на същата от нета-Изображение
С 4х10мм алуминиев нит се справя без проблеми засега, миналата седмица сглобих едни ламаринени рафтове за терасата. Удобна е за по тесни места или близо до ъгъл, старата беше с по широка глава. :partyman:
resistbody - майстор
ZEDYCUS написа:
В Пловдив напоследък на Руския пазар продават едни уж руски "ЗУБР" . Смених старата нитачка(като на MamaMy) с една такава. С лято алуминиево тяло е, не беше и скъпа. По спомени около или под 8лв. Ето една снимка на същата от нета-Изображение
С 4х10мм алуминиев нит се справя без проблеми засега, миналата седмица сглобих едни ламаринени рафтове за терасата. Удобна е за по тесни места или близо до ъгъл, старата беше с по широка глава. :partyman:
Или моята се е паднала дефектна или си е пълен боклук ;) Разглобих я, слаба работа като изработка...
  • 1
  • 2

Тема "Закупуване на нитачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: