• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Понеже още ми е прясно, не мога да се сдържа и да не дам мнение. Китайците може и да правят по някоя и друга здрава машина, но има още много...ориз да изядат, докато почнат да правят истински профи машини. Снощи рязах едни неръждавейки с Райдер от т.нар. про серия. Шлайфа нищо му няма, ни загря, ни се предаде, ама на мене ми се разказа играта. Първо е по-тежък, второ копчето не е на правилното място и, за да го включиш, ти трябват две ръце. Хайде, на мене де ми се случи, де не ми се случи два-три пъти в годината по два часа, ами ако трябва да работиш непрекъснато? #-o [-X
anabolicbeast - специалист
Райдер ПРО не претендират за професионални машини и изрично го пише, просто е една идея по-добра и здрава от класическата.
Фитилчо - майстор
Какъв ти е бюджета?
Ако качиш 2 пъти може да се сдобиеш със Protool 2600 вата с куфар и диск за гранит, че само събира прах :wink:

http://www.festool.com.au/epages/toolte ... cts/764968

Изображение
mitko64 - майстор
Спарки (поне моделите от 2003-2005), продължавам да твърдя, че от прах се не плаши. Моята що прахоляци е изяла, предимно с диамантини я ползвам, даже и лагери не съм и сменял, само веднъж четките.
Фитилчо - майстор
Днес ми се наложи по принуда да ползвам флекс Спарки, малък ....

Рядко съм хващал по НЕБАЛАНСИРАНА и неудобна машина :shock: , може би само един райдър беше по зле.
Главата му е адски голяма и практически хвърляш сиума диск ....
Абе ужас, нищо добро не мога да кажа. Като капак, копчето му от време на време изключваше само ... #-o

Това и да ми го подаряват не ми трябва :|
nanobanano - специалист
ESPACE написа:
Ако ще го ползваш в прахоляци ще се изненадам ако и месец устиска. И после всеки ремонт трае точно по 1месец, колкото е максималния срок. Истината е че подобни марки не стават за истинска професионална работа. Лично изпробвано преди години с ъглошлайф Skil и перфоратор Raider. Трагична история.
Мда,не изкара и месец и днес го пратих на сервиз :-D
Рязах си нормално,спрях го,няколко дни не го ползвах и днес не тръгва,четките проверих-идеални...
Малката макита пак влиза в действие :)
Chefo77 - майстор
Не зная мазохисти ли сте, опитвате се да плющите Дявола във въздуха ли ... :lol:
dragozow - майстор
С пръдня боя не става. Професионална машина трябва и то от скъпите. Аз имам едни клиенти каменари, те купуват само малки ъглошлайфи по 1 200 - 1 400 вата и работят по цял ден с тях. Подобни професионални ъглошлайфи ф125 мм тръгват от 240 лв нагоре. За 100 лв голям ъглошлайф за камък ставаш пациент на сервизите, дори и да ти го сменяват всеки път не си заслужава загубеното време.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте евтин шлайф 230мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: