Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
Поздравления, че живееш в къща и то в София :wink: . Хубаво е да ги хванеш дъските с болтове, но пак няма гаранция, че през периода на съхнене няма да се поизкривят. Гледам, че разстоянието е голямо между вертикалните тръби. Терасата се е утрепала за едно барбекю с малък навес. Нека завиждат комшиите докато под носа им преминава миризмата на печени наденички :-D .
Последна промяна от prascho на пон мар 10, 2008 11:06 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Ако комшиите имат легени с вода може да му се намокри барбекю-то :-)
нас са ни заливали 2 пъти с вода :-) добре че бяхме в беседката че иначе отиде скарата :-)
prascho - майстор
Стига бе, какви са тези душмани??
griffin - майстор
комшии дето не искат да им печем кебабчета под носа :-)
yasoo - специалист
prascho написа:
Поздравления, че живееш в къща и то в София :wink: . Хубаво е да ги хванеш дъските с болтове, но пак няма гаранция, че през периода на съхнене няма да се поизкривят. Гледам, че разстоянието е голямо между вертикалните тръби.
Разстоянието м/у тръбите е средно около 1,50-1,70м и да ти кажа честно нямам си и идея как ще ги захвана за тръбите :( Първо мислих да разпробия тръбите и направо с болтове да ги хвана, но пък в този случай незнам на местата кадете свършва едната и продължава другата дъска как да ги свържа, как да ги закрепя изобщо. :( След това го мислих да заваря планки от двете страни на всяка тръба за които да ги закрепя дъските. А в момента просто не ми идват идеи :( Ако дадете някакъв съвет няма да ви се разсърдя :)

П.П. Барбекю си има отзад в двора ;) а на терасата не става защото е залепена за къщата а там са прозорците на хола и на едната спалня та не върви :)
griffin - майстор
В твоя случай май е добре да прекапеш ушички от двете страни на тръбата и така да захващаш дъската, но в тоя случай ще ти се вижда самататръба. Ако не искаш да се вижда може да завариш една шина челно на тръбата или ушите да са заварени челно така че с дъските може да покриеш самата тръба да не се вижда.

Ама чесно казано мисля чи при такава дължина която си посочил дъските ще се изметнат докато изсъхнат ако ги монтираш директно така, да не говорим че понеже ще съхнат удърно( бързо на слънце може да се напукат ) ама не сам толкоз в час с дървото нека някой по наясно да се изкаже по тоя въпрос.
yasoo - специалист
Днес намерих добра офертичка (или поне така си мисля) :?
Дъски с дебелина 2,5см и ширина 22см по 2,20лв на метър, но не са шлайфани.
С две думи ако направя парапета с три реда дъски ще ми трябват общо 60метра или 132лв
което мисля, че не е лоша цена. Вие как мислите, добра ли е офертата?
griffin - майстор
Ами като се сметне идва кам 10-на лв. на 4 метрова дъска, аз това което ми казаха беше към 20. Единственото неприятно е че трябва да си дообработиш дъската и да изсъхне, но мисля че цената е евтина де :-)
успех и постни някоя снимка после.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
6,60 на метър само от дъската. Тази цена гледай и я уточни, не колко струва 4 метра дъска, а колко ти струва метър ограда.
prascho - майстор
Транспортът /с доставка или без/ също не трябва да се пренебрегва!!!

Тема "Цени и склад за дървен материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: