• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 70
Нека намерим най-тънките цени.
resistbody - майстор
ben84 написа:
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 20125%20A1
Този от 3 - 4 години го имам и излезе доста корава машина. Веднъж дори ряза с 230-ка.
Малко противоречиво е това, че е за малки дискове, пък размерите и дизайна му не позволяват работа с една ръка. Иначе е "ок"
Дано не са свалили качеството с новите модели.
Пиша моят личен опит !!!!
Купих един, серия А1, много бой без жалене, 6-7 месеца и спря да пали(може само ключ или четки), смениха го не изкара и 20 мин работа. После взех един скил за 50 кинта, един неръждаем стелаж и една рампа и изгоря и той, сега ще пробвам макитата, ако не изкара качвам класа нагоре :D Общо взето шлайф или къртач да не си в нашата къща :Д
пишман_майстор - майстор
ben84 написа:
Този от 3 - 4 години го имам и излезе доста корава машина. Веднъж дори ряза с 230-ка.
Малко противоречиво е това, че е за малки дискове, пък размерите и дизайна му не позволяват работа с една ръка. Иначе е "ок"
Как с 230 диск?! Периферната скорост става прекалено висока и риска да се контузиш- огромен. Отделно и без предпазител... Хора, толкова ли не цените живота си?!
А ъглошлайфа ( цитирания ) не е нещо особено, но пък цената му е добра, политиката за връщане при дефект-също. Вземат го без да задават много въпроси.
Аз искам да попитам за маслата за дърво дето ги пуснаха тези дни. Някой вече купувал ли си е? Особено ценни ще са ми мнения от хора купили и използвали от преди години.
cholev - майстор
Маслото за дърво свърши и не можах да видя точно за какво се използва. Защитно под боята или нещо друго?. Иначе останалите 3 вида бои ги взех. Една от тях съм ползвал- тъмнокафявата за огради и пр. С нея ще боядисвам гредите на тазгодишния проект (разширение на работилницата)
Колкото до консумативите мнението средно качество като че ли е най близко до истината. Но да похваля бургиите за метал които са в кръглия барабан. Одеве пробивах с тях и 18в верт- 8 броя 6мм в П-образ (5мм може би- на око) за отрицателно време без усилие
за кои бургии става въпрос? За метал, кръгъл барабан??
fore - майстор
пишман_майстор написа:
ben84 написа:
Как с 230 диск?! Периферната скорост става прекалено висока и риска да се контузиш- огромен. Отделно и без предпазител... Хора, толкова ли не цените живота си?!
А ъглошлайфа ( цитирания ) не е нещо особено, но пък цената му е добра, политиката за връщане при дефект-също. Вземат го без да задават много въпроси.
Аз искам да попитам за маслата за дърво дето ги пуснаха тези дни. Някой вече купувал ли си е? Особено ценни ще са ми мнения от хора купили и използвали от преди години.

Аз пък мисля че е точно обратното - като се сложи по голям диск и периферната скорост пада. Просто защото той е с по голям диаметър и съответно изминава по голям път периферният му диаметър от на по малък диск. Така се развърта и с по малко обороти от този с по малък диаметър- ремъци, ролки......

Точно за товая на флекса с батерия се слага 115 мм диск макс- за да се развърти с над 10 хил оборота и да реже без да товари батерията.

Та единственото нещо което се получава при поставянето на по голям диск при този флекс 125 мм е че се товари повече мотора с по големият 230 мм...... :wink:
Andri01 - майстор
Периферната скорост показва изминато разстояние на точка от периферията за определено време/ примерно 1сек, 1мин/. Така,че с увеличаване на диаметър, периферната скорост се увеличава!
plamen6703 - майстор
При "намаляване" на периферната скорост /която не се намалява/ се увеличава вероятността да се отчупи парче от диска, както и принудителното сваляне на предпазителят на диска на ъглошлайфа за да се монтира два пъти по-голям диск от фабричният увеличава опасността от поражения при работа.
Никой не е застарахован от инвалидизиране или смърт, но не е препоръчително човек воден от самонадеяност /глупост/ да се самоубие сам или да си причини временна или постоянна инвалидизация!
wscientist - специалист
fore написа:
пишман_майстор написа:
ben84 написа:

Аз пък мисля че е точно обратното - като се сложи по голям диск и периферната скорост пада. Просто защото той е с по голям диаметър и съответно изминава по голям път периферният му диаметър от на по малък диск. Така се развърта и с по малко обороти от този с по малък диаметър- ремъци, ролки......

Точно за товая на флекса с батерия се слага 115 мм диск макс- за да се развърти с над 10 хил оборота и да реже без да товари батерията.

Та единственото нещо което се получава при поставянето на по голям диск при този флекс 125 мм е че се товари повече мотора с по големият 230 мм...... :wink:
fore, извинявай за забележката, но си в грешка. Линейната (периферната) скорост на точка, движеща се по окръжност, е равна на ъгловата скорост, умножена по радиуса на окръжността. Флексът с монтиран по-голям диск ще достигне оборотите, които са му предписали, но по-бавно. Това се дължи на по-големия инерционен момент на по-големия диск. Но в крайна сметка оборотите ще достигнат номиналните. Това при празен ход е опасно за по-големите дискове, има опасност от пръсване. А и в крайна сметка машинката не е предвидена да върти такъв диск и да работи при нормален работен рижим.
plamen6703 - майстор
Не разочаровай човека, виждал съм някои да "престъргват" опашките на свредла за метал по 20-25 мм за да могат да ги захванат на патронник до 13 мм и след това да се чудят, защо бормашината е "изпушила" в ръцете им :-D
Инструмента си техен, "знанията" си техни, както искат така да си ползват инструментите :-D
ben84 - специалист
пишман_майстор написа:
Приемам забележката и съжалявам, ако някой е останал с впечатлението, че е нормално да постави голям диск на малък флекс без предпазител.
Не това имах предвид.
:partyman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 70

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: