Нека намерим най-тънките цени.
fbr - майстор
gogyto написа:
От Конрад, Радимекс и други подобни продаващи такава техника.
Пробвай да го натопиш в хапче Аналгин.
В Аспирин (ацетилсалицилова киселина)
gogyto - специалист
Да, аспирин моя грешка :)
kuger - майстор
Мисля, че нишадър е по-уместно за почистване, а и не смърди така. И не изгаря човката, както от аспирина.
Аз ползвам основно колофон, като след свършване на работата, преди окончателно да изстине поялника, натривам човката в колофон, да остане обмазана.
fore - майстор
nautilus33 :) :roll: Както и подозирах.............стигна се...........до сагата с железната човка от Лидл :lol:

За Лидлският поялник както си и мислех че ще стане с човките му - проблема е в това че човките са изработени от желязо !
В следствие на което след падане на повърхностният калайдисан слой човката става за боклука и няма калйдисване. Същата работа е и с човката на газовият поялник.

Имам ги и двата, и купих от Електронинвест хубави медни човки с никел и сребро като финишен слой. На Прокид. Проблема е че не са резбовани. В Електронинвест имаше и газов поялник по подобие на Лидлският, но на 70 лева. Не разбрах с какви човки е точно, но майче пак бяха на резба. За газовият поялник е оправдано до някъде човката да е от желязо поради по високата работна температура постигната от газта.

Същите железни човки започна да ги влага и Маргарит Серафимов във неговите М- солдери за по 70 лева кеш пара. Брато имаше от преди такъв взет от една фирма в която правеше захранвания и тнт- перфектен. Аз реших да си купя и за мен от Електронинвест. Освен че резбата която придържа човката посредством голяма куха гайка се оказа недонарязана и човката постоянно хлопаше поради което подмених целият поялник, кабелът се оказа доста твърд и накрая след като прегоря и скапаната човка, я замених с Прокидска, та накрая започна да запоява с лекота като този на брато ми.
Същата желязна човка бях сложил и на брато ми на поялника. Просто в Електронинвест продават и такива с разлика в цената от някакви стотинки. Но естествено и на брато поялника след дълги години оригиналната човка се предаде и докато разбера че железните човки са просто шила си скъсахме нервите.

Сега съм се заредил с два три модела от Прокидските човки с остри и тънки върхове със сребърно покритие. Даже подмених една човка на един китаец купуван от брато и пунтиращ М-солдера с медна Прокидкса, но я пилих назад за да може да влезне добре. Сега и той работи на 6.

За сега не съм резбовал Прокидкса човка, но майче ще ми се наложи както забелязвам :wink: въпроса е дали такава резбована ще издържи на Газовият поялник.

Та Avas_co, тинола даден към поялника е немски безоловен, но качествен и проблема не е в него. аз намерих преди време 1 кг Немски безоловен пак от магазин на ц. Симеон доста качествен и на добра цена. Щото Китайският безоловен е гърмящ боклук.

Вариант за мъчене на Железната човка е Нишедъра или пък Киселината в червена тубичка с която положението се закрепва временно. Лично аз махам нагара от човката в тел за миене за съдове, като доста ефективен метод. И гъбата е решение.

Общо взето поялници бол при мене и с тия човки съм се заигравал и на 100 ватовият ги пилих и оформях. А този Лидлският съм го хвърлил на Вилата за резерва и като отида там мъкна М-солдера и въобще не стигам до Лидлеца защото знам какво ме очаква.....

Майче ще пробвам резбоването на купените вече човки за да видя става ли номера. Щото и газовият ще ми се наложи да го мъча някъде и с тия шила .................. :prayer:

Ами това е ключа от бараката казано на широко.
Последна промяна от fore на чет окт 27, 2016 10:59 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Взех перфоратора акумулаторния. Според мен пробива прилично, пробива бурдюри без проблем и замисляне. За парите си е супер. :supz:

Взех и апаратчето за кръвно и то е супер даже приказва на български. Довечера ще го занеса на един доктор за проверка и тариране. :partyman: :supz:
fore - майстор
Бурдюра е лесен и еднороден бетон. Панелката е интересна....... :wink:
gnt69 - майстор
fore написа:
Бурдюра е лесен и еднороден бетон. Панелката е интересна....... :wink:
Бордюрите се вибриран бетон марка 300 издържали са 20-30 години без да мръднат.
fore - майстор
Интересно понеже Панелката е тип 200, а на АЕЦ напрегнатият е тип 500 на площадката. Значи бордюра е по як от нашите жилищни сгради.
Да не коментирам че разни частни фирми правят плочки и бордюри разпадащи се за по малко от година.
renola - напреднал
А носещите колони и земетръсните шайби от какъв тип бетон са и дали няма да се "опънат" на машинката? #-o
fore - майстор
Добър въпрос :-D Бе стоманобетон ама дали е 200 или е 300......

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: