Нека намерим най-тънките цени.
ESPACE - майстор
fore написа:
И съответно може и да има повече ток, но няма напрежение. И ще се скапват много по бързо.
Виж сега, човек като не разбира от дадена материя е по добре повече да чете и по-малко да пише. Горното е абсолютен бисер.
fore - майстор
ESPACE написа:
fore написа:
И съответно може и да има повече ток, но няма напрежение. И ще се скапват много по бързо.
Виж сега, човек като не разбира от дадена материя е по добре повече да чете и по-малко да пише. Горното е абсолютен бисер.
Ей писнами от спецове тука с супер претенции !!!

Какво не разбирам бе пич !

Цял живот с токове и електротехника се занимавам и я уча че и тапии получих за това !
Не мисля да ти обяснявам зависимоста между ток напрежение и тнт.
Нали си Експерт и тия работи ги знаеш.

С една дума писна ми от интриганти и заяждачи с претенции и без особено покритие !

Бисер е ... :axe: :toimonster:

Изясни си какво представлява една презареждаема батерия и каква е разликата с Алкалните и Киселините батерии и тогава се заяждаи в темите с хората. Таман може нещо и ти да научиш !
Макар че това не е целта на темата !
cholev - майстор
колегата espace най вероятно говори за закона на Ом където U=I*R -демек тока и напрежението са в прека зависимост. А казаното от тебе нещо не е по този закон.
kozl - майстор
Поялника има ли инвертор или батериите директно захранват нагревателя.
Аз имам луминисцентна лампа с 2 бр. АА батерии. Свети еднакво и с алкални и с NiMH батерии. Продължителността на светене е в зависимост от капацитета на батериите. На алкалните не съм видял да има стойности на капацитет. Друго важно е максималния ток, който могат да подават в допустимите стойности на напрежението. Така например имам фотоапарат, който не стартира работа с батерии, които имат ограничен разряден ток. А същите батерии в други уреди работят.
stan73 - майстор
На алкални батерии АА реалният капацитет е от порядъка на 1700 до 2200 милиамперчаса. На някои даже си пише и капацитетета, но са рядкост. Нямат обаче много ниско вътрешно съпротивление, та не могат да отдават голям ток - до около 6 апера.
При качествени АА никелметалхидридни акумулатори вътрешното съпротивление е многo по-ниско, съответно възможността за отдаван ток достига до 14 - 20 ампера. (всичко това за неголеми интервали от време) Точно затова има сериозни консуматори (като например светкавици, фотоапарати и др.), които могат да работят нормално с качествени акумулаторни батерии, но с алкални не.
Chefo77 - майстор
В Лидл зеленчукова борса има на палет акумулаторни мултикътъри, намалени на 83 лева, делташлайфове и компресори 24 литра за 235 пари.
Shift - специалист
vencil написа:
Някой използвал ли е този акумулаторен винтоверт, някакви впечатления струват ли си :?
Това си е акумулаторна отверка. Не знам защо го именуват "винтоверт".
profesionalist_wood - майстор
klomo написа:
Ходят по битаците и после препродават.Не бих си купил пребоядисано менгеме. За емоция и дума не може да става.
Ся ще изкупят всички винтоверти от лидъл например :-D да не им се види на мошениците прекупвачи.....скоро ще ги видим за по 400 и отгоре на цената на Ди уолт по сайтовете...ако знаеш какво правят с разни металообработващи машини др. от соца за по 200-300 лв....почистват ги,боядисват ги и ги пускат на цената на нови за по 1000 лв :shock: има доста такива фирми пълни с металообработващи машини втора ръка събрани от вторични и складове...примерно от 10 части събрани с различни цветове и като ударят една боя с пистолета,вече е ,,нова,, почти не работила... и пляснали с консервираща смазка. :-D И заради тях всичко е изкупено по продавалника и нищо не можах да си взема дейба....и реших направо да купя нови и внесени от чужбина.
wscientist - специалист
kozl написа:
Поялника има ли инвертор или батериите директно захранват нагревателя.
Аз имам луминисцентна лампа с 2 бр. АА батерии. Свети еднакво и с алкални и с NiMH батерии. Продължителността на светене е в зависимост от капацитета на батериите. На алкалните не съм видял да има стойности на капацитет. Друго важно е максималния ток, който могат да подават в допустимите стойности на напрежението. Така например имам фотоапарат, който не стартира работа с батерии, които имат ограничен разряден ток. А същите батерии в други уреди работят.
Общо взето всичко е в самата човка на поялника. Корпусът е празен и държи само батериите и бутончето.

https://youtu.be/LKJqicPPrCA
Avas_co - майстор
Днес, наминах покрай един Лидъл, и имаше там някави машини, някакви ел - валяци, май делта шлайф и там не знам си още какви други глупости, а имаше и една бройка от любимата детска играчка на Чолев - един инверторен "електрожен".
Как да е, аз си напазарувах разни багети, шоколади на Ритер, и една бутилка Monkey Shoulder на цена от 40 кинта, при цена по другите магазини от над 50 лева - много се накефих на тая промоция, що ли не взех две :? .
Между другото забърсах едни кримпвачки-заголвачки, че тия дни трябва да кримпна няколко кабелни обувки, но се чудя дали при положение, че съм се загледал по това - http://www.e-shop-bg.eu/Kleshti-elektro ... SC&page=28 , и сигурно ще ги забия, и се чудя дали да не си свърша работата утре и да се направя на циганин и да ги върна, та в тая връзка до колко време ще мога да я свърша тая, едва ли ще имам време, но и да стане ще ги компенсирам подобаващо.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: