Нека намерим най-тънките цени.
wscientist - специалист
fore написа:
Взех поялника и го тествах с 2800 милиамперови батерии- загря много бързо. Действително човката е куха и лека а нагревателят е в нея.

Как се разглобява точно тази човка ?
Самата човка ми изглежда пресована. Може би вътре има сърцевина, на която е навит реотанът. Пък монтирането й към корпуса на поялника много прилича на прост чинч конектор. Явно са комбинирали механична и електрическа връзка.
fore - майстор
Естествено че е 30 дена срока а връщане. Как пък ги измисляте 20-50 :lol:
=========
Явно се търси минимална загуба на енергия и реотана е вътре- като подгревна свещ за дизел е, но на 4,5 волта и на 480 градуса а не на 890....

Добре де - а как се вади тази човка- да не я счупя ??? :?:

------

Абе на мене ми хванаха окото тия кримп клещи и много се замислих. А като се замисля...... :prayer:

Те като заголват и се разтварят навън и опъват и късат на кабела изолацията -така ли ? Като моите.

Може ли да се кримпват от тези кабелните обувки с ПВЦ изолацията върху тях комплект ??? Дето имат цилиндричен отвор. :?
Последна промяна от fore на чет ное 17, 2016 2:08 pm, променено общо 1 път.
cholev - майстор
fore написа:
...

Те като заголват и се разтварят навън и опъват и късат на кабела изолацията -така ли ? Като моите.
Стискаш, реже изолацията и я издърпва. За това съм ги ползвал най вече. За кримпване 1-2 пъти - не мога нито да ги похваля нито да се оплача.
stan73 - майстор
Аз за заголване и за рязане мога само да ги похваля. Но кримпването им куцаше много, а за мен това беше основното...
wscientist - специалист
fore написа:

Добре де - а как се вади тази човка- да не я счупя ???
Изгледай клипчето, към което пуснах линк малко по-нагоре в темата. Човката се издърпва.
fore - майстор
Ти разпарчотосвал ли си го и защо ?

Майче няма смисъл да го пипам за сега.
mgbagera - специалист
Ел точилото от миналата седмица върши ли работа ?
Avas_co - майстор
Форка, Monkey Shoulder си е приятно опушено на вкус ( мамка му, ще ходя да заредя още някоя бутилка, ей сега си смуча от него и много ми пасва),тоя доктор не съм го тествал, нещо не съм фен на Тенеси изпълненията.
Тия кримпо-заголвачки ги дават едва ли не за всичко, ми не знам, за рязане не ме радват (клещите ми на книпекс режат в пъти по-добре), като заголвачки нямам база за сравнение, аз за тая цел си ползвам едни Виха Иномик, които заголват с едни щръбки подобно на Книпекса, който съм посочил по-горе и за моите цели ми е ОК, днес кримпнах една изолирана кабелна обувка и резултата ми се видя ОК, дават ги да кримпват и кабелни втулки/тръбички , но нещо ми изглежда съмнително, пък и в момента ползвам за тая цел едни китайчета, които се справят задоволително, то и аз за това се заглеждам по оня Книпекс, че основно ми е за заголване и кримпване на втулки/тръбички от 0,75 до 2,5 кв.мм. и така с тоя Книпекс ще върша всичко с един инструмент, пък и много кефят като клещи и като цялостна изработка, е то на тая цена оставаше и ...
fore - майстор
Значи и това Уиски ще се тества при възможност. Гледах ги пак тия клещи и те са на принципа на моите Чехкини. Опъват и оголват- като на разкол го правят кабела демек. :lol: С тази разлика че моите имат леки отвори на челюстта дето реже изолацията и си подбираш на кой отвор да сложиш кабела според дебелината.
fore - майстор
mgbagera написа:
Ел точилото от миналата седмица върши ли работа ?
Купих второ и го ползвам със свалена капачка да точа фини работи и ножици и тнт. Но не ползвам капачката дето е за мастар. Повече беля може да се направи с нея . Особено ножица и тнт се точи на ръка !!!

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: