Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
fore написа:
И втори въпрос по техническата част - Как е правилно да се пие Уиски ?
Със бела шунка и повечко праз. :lol:
fore - майстор
Еееееее това е валидно за ракията ........
hakama - специалист
cholev написа:
hakama написа:
Бормашината от 40лв колко мм бетон може да пробие?
За дома - ширпотреба ми трябва.
Макс. диаметър на пробиване
в дърво........................................25 mm
в бетон.........................................10 mm
в стомана ......................................8 mm
Може ли да се разчита на тези данни?
Тиристорното управление позволява ли да се завива/отвиват рапиди с битчета?
cat - специалист
Малко спам . Хубава ракия идва около 5 лв себестойност ,мачка се гроздето престоява с джибрите няколко дни пресова се джибрите на някой животновъд ги харизвам да не отиват зян , ширата след като ферментира се вари ракия и става хубава .
Avas_co - майстор
Уф, верно оспамихме темата с тия уискита и ракии.
Форка, заповядай няма да те върна, аз от хубави работи не бягам.
Вкуса на маймунското рамо си е опушен, не знам как по сруг начин да опиша.
В последно време пак ми се е отворила глъдка за ракия и уиски, и по-добре, че последно много бях почнал да се наливам с бири.
Пък така си сипвам две и всичко е ОК.
Тия нашите бири не знам какво ги направиха, но не е нормално от 4-5 бири на другия ден да ти е кофти.
В тая връзка лидълския Перленбахер хич не е лош.
jekasus - майстор
Avas_co написа:
То винаги е така, като няма интересни предложения в Лидъла :-D
cholev - майстор
cat написа:
Малко спам . Хубава ракия идва около 5 лв себестойност ,мачка се гроздето престоява с джибрите няколко дни пресова се джибрите на някой животновъд ги харизвам да не отиват зян , ширата след като ферментира се вари ракия и става хубава .
Е нали форума е 'направи си сам' значи не е спам :)
Обаче нещо сметките не ми излизат:
Взимаш 100кила грозде за 100лв
След десет дена вадиш джибрето. (майката)
остава 50кила полувино с 10 градуса алкохол (за 10 дни не е ферментирало 100%)
от 50 кила х10о - 10 кила 50 градуса-20% загуби от патоки и прочее=8 кила ракия 50градуса
или килото =100/8=12.5лв- къде са 5лв? :?
5лв може да постигнеш ако не изхвърляш джибрето.
В 100кила грозде има 23кила захар=25кила 50градуса + загуби 20%=20 кила ракия=5лв килото.
Пече се с джибрето и се добавя 1/3 вода. Тогава се постига 5лв килото. По твоя начин чети по горе. Не става
Avas_co - майстор
jekasus написа:
Avas_co написа:
То винаги е така, като няма интересни предложения в Лидъла :-D
Е, хубаво де, като сме я почнали.
Форката спомена за Джеймисън, та да си кажа.
Ирландската "света тройца"( Бушмилс, Джеймисън и Тюламор) хич не е за пиене, станаха много популярни и не е ясно, на какво ще се набие човек, последно щом имах драма с Пади, което не е чак толкова популярно, та то си е някаква мега приятна ирландска "ракиика", ми последно, филм с мацка, бях пиинал, попътно взех една бутилка Пади, и на другия ден зле, ама зле.Като се осиферих реших да си пиина от остатъка иии ... ми нищо общо, та към половин литър замина в мивката.
Джони е блендед и там е яко филм, въобще не е ясно какво и от къде са пазарували и съответно бутилирали, преди време съм попадъл на уникални неща с червен етикет, също така и на пълни бози, въобще там вкуса никога не е същия, и то не щото е менте.
Аз се изкарах ебаси експерта на тема евтини уискита.
Имам един чичага, който държи един денонощен магазин, който е уникално зареден с уискита, та той много ги разбира нещата, доста пъти ми е препоръчвал разни супер неизвестни уискита, за мен или за подаръци и все е било много добре, то и маймунското рамо от него го научих преди бая време.В съседство на неговия магазин е уиски стора на сина му, но там още не съм дорасъл да си пазарувам.
А, как се пие уиски е леко дискусионен въпрос, чувал съм, че се пие чисто, без лед, с вода за разредител, аз лично си го разреждам с малко вода или слагам бучка лед.
Виж за по-голяма тъпотия от уиски с кола, или с Ред Бул не мога да се сетя.
jekasus - майстор
Avas_co написа:
Е, хубаво де, като сме я почнали.
На мен такова подариха http://whiskeytemple.blogspot.bg/2015/0 ... ingle.html, като му видях цената, го пазя за по-специален повод...
Ако подарят водка Белуга, надали ще издържа :-D
cholev написа:
понякога отскачам до Березка в Борово за некоя и друга бутилка от сибирските
"Пять озер" най ми харесва, Стандарт и Зеленая, като Флирт пред нея.

Като не занимават със машинарийките, ще говорим за пиене :-D И за жени също :-D
gnt69 - майстор
Аз съм за ракията. В къщи пращи от уискита, коняци и водки ама няма кой да ги пие. :partyman: :supz:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: