Нека намерим най-тънките цени.
yasmania - напреднал
Shift написа:
Колко Нм му дават на този винтоверт, който пускат в понеделник?
Абе май не се гордеят много, не го пише много- много.
Порових доста докато на един странноезичен сайт намерих да пише, цитирам:

krútiaci moment 24 NM

Чудя се, дали си заслужава да замени моя BOSCH PSR 14,4V който ползвам от 8 години, който е с 28NM :) .. мисля, че само Li-Ion батерията ме подхлъзва към това ...
fore - майстор
Тоя винтоверт нали е на 18-20 волта ? :? Ако е на 14,4, тогава сигурно е 2-3 кила макс.

Но 18 волтовите са по 4 кила !
yasmania - напреднал
колега fore,
а защо отново говорим за теглото на верт-а? просто и в предишното мнение ми стана любопитно откъде дойде коментара, сега отново ...
cholev - майстор
18в ударния винтоверт/ бормашина PSBSA 18-LI A1 е:
Макс. въртящ момент: 40 Nm
http://www.lidl-service.com/static/1053 ... _BG_EL.pdf
Как така 20в стана 24Нм :?

И килата не са 4, а 1.5кг, 18в е малко по тежък 1.8кг (това го гледах в един клип- не съм ги мерил лично)

Било в сравнение с импакта. 1820гр срещу 1545гр. Е понеделник ще премеря и 20в :-D
https://www.youtube.com/watch?v=HI93xnq_B6g&t=51s
etconev - специалист
fore написа:
Колко да е - 4 кила е верта. Но е без удар и с тоя нов дизайн !
Колега спомена че бил разбил оста на патронната глава на такъв.

----------

От къде е видял колегата че пускат този Верт по рано- ами от рекламният плакат в магазина :lol: Не е Гадател .......

В Гръцко има такива рекламни пана пред магазина.

-----------

etconev. Тия шмиргели имаха проблеми с биене при развъртане. Твоя как се държи ? Мисля че единият абразив е потопен във вода. Това ползваш ли го и добре ли работи ?
ами не съм го забелязал да бие. ползвам и другия, дето е потен във вода, сума ти ножове наточих, и разни други дребни работи. добре е, не ми е правил някакви проблеми, компактен е, тих, доволен съм.
etconev - специалист
Само не видях тоя винтоверт в куфар ли е или пак в насипно състояние ?
yasmania - напреднал
Има куфар. Напоследък не ги обявяват кутиите в проспектите, но си има - компактен тип. Мисля, че цялата серия с нов дизайн ще е с твърдосплавна опаковка. Зеге-то което коментирахме беше (за разлика от предходния модел в картонена), верт-а е, за това предполагам че и останалите които предстоят, ще имат.
fore - майстор
yasmania написа:
колега fore,
а защо отново говорим за теглото на верт-а? просто и в предишното мнение ми стана любопитно откъде дойде коментара, сега отново ...
:lol: :lol: :lol: хахах. Немога да не се засмея ! Сори ! То вярно че тука сме се събрали само професори, ама все си мислех че понятията, мерките и теглилките ги говориме по Разговорно. Макакр че килограм усилие си е просто друг стандарт.
Айде Чолев е от Перник без да ми се обижда естествено, ами ти........ :wink:

В Лидл продават и динамометричен ключ. Разгледайте един поне за да не стават такива комични ситуации.

Та 1 кг усилие = 10 Нютон/метра поне за сега !
И килата не са 4, а 1.5кг, 18в е малко по тежък 1.8кг (това го гледах в един клип- не съм ги мерил лично)
Мерси за информацията не го знаех това щото не ми е трябвало.
4 кила ми е Перфоратора на Спарки и е 4 пъти по голям.

---------------
В куфар е тоя верт, но не може да сложиш и игла допълнително ! Аз си направих Кутиите с дръжка от медна изолирана тел и заключване и сега нося и допълнителна батерия в тях.
yasmania - напреднал
Колега fore- радвам се, че съм те разсмял.
Ако забеляза, най- възпитано и културно, както и без заядлив тон попитах за връзката.
Попитах именно, за да ми бъде обяснено понеже вероятно имам пропуски - не е това средата и естеството на моята работа за това гледам да чета повече и да се обаждам по- малко (както виждаш).

Там, където аз разговорно използвам Нм стойности, те са да речем 300, 500 и подобни цифри. И повярвай ми, говорейки за torque при автомобилите, никой не разговорничи в килограми :) Това е моята "призма", за това така и подходих.

Въпреки това в дискусията в която мога да съм полезен с информация или с друго, когато нещо не ми е ясно- не считам за срамно да попитам за да разбера, съгласен ли си?
Нека се уважаваме, поне докато някой не престъпи дадена граница или общоприетият добър тон!

P.S. мнение би ли дал, дето поДпитах дали си заслужава въпросния да замени сегашния ми Bosch psr 14.4 ?
cholev - майстор
форка. Прието е въртящия момент да се дава НМ. Ти само тука оригинален в кила. Успя да ме заблудиш. Па и теглото не е по маловажно от момента на винтоверта. Да не кажа даже, че повече ме интересува. 30-40нм все тая. За всичко останало си ама импакт
В Международната система единици SI моментът се измерва в нютон-метри (N·m).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: