Нека намерим най-тънките цени.
addicted - специалист
Искам да попитам ако някой има винтоверта от по предишна промоция, дали му се случва като го понатовари малко да спира за 10-тина секунди?
Защото аз имам такъв и ми къса нервите, и незнам дали да го нося в сервиза или да ми го сменят ако може.Тръгвам да дупча профилче от рестерен таван с 8мм бургия и една нищо и никаква дупка на три пъти я правя, как го натисна малко и така ми е показал среден пръст.Иначе докато работи има сила, ама спре ли...
guroto - специалист
Колега носи го в сервиза,това не е нормално.Аз имам такъв и го мъчих яко и то на дебели метални профили и не ми е прекъсвал.
Valkooooo - специалист
Здравейте, има едно приспособление за боядисване с дисперсионни бои в лидъл . Общо взето представлява мече с резервоар за боя. Благодаря :)
mitko64 - майстор
Такова знам имат зеленият Бош, с помпичка закачаща се за кофата с латекс и дистанционно управление на помпата от ръкохватката. Това от Лидл къде да го видя?
mitko64 - майстор
addicted написа:
Искам да попитам ако някой има винтоверта от по предишна промоция, дали му се случва като го понатовари малко да спира за 10-тина секунди?
Защото аз имам такъв и ми къса нервите, и незнам дали да го нося в сервиза или да ми го сменят ако може.Тръгвам да дупча профилче от рестерен таван с 8мм бургия и една нищо и никаква дупка на три пъти я правя, как го натисна малко и така ми е показал среден пръст.Иначе докато работи има сила, ама спре ли...
Не зная точно какъв е случая, а и не разбирам много, но знам от упътването и от пробата на моя 18V, че има защита от изразходване на капацитета докрай. При мене яко завивах, развивах, батерията показваше вече червено, но въртящият момент не падна. И изведнъж умря. Като заредих батерията всичко си беше ОК.
dadko - майстор
mitko64 написа:
Такова знам имат зеленият Бош, с помпичка закачаща се за кофата с латекс и дистанционно управление на помпата от ръкохватката. Това от Лидл къде да го видя?
Такова мече си купих преди няколко месеца- сега го пускат в Lidl за втори път. Много съм доволен. Боядисал съм 6 стаи с латекс с него. Много съм доволен. Дръжката представлява резервоар, в който като спринцовка се пълни с боя, която се вкарва в самото мече.
ESPACE - майстор
Прикачен файл:
Прикаченият файл 040520131426.jpg вече не е достъпен
addicted написа:
И аз го взех този 18V от разпродажбата и той прави така. Чак 10 сек. не ама 3-5сек след по яко натоварване на втора скорост сякаш изключва. Да не говорим, че като не съм го ползвал повечко време на първо натискане на бутона няма реакция или идва след половин секунда. Да не говорим също че отчайващо бързичко му пада батерията. Това сравнено с правени от мен рециклирани батерии на винтоверти Бош с елементи от лаптопи. При това от отписани батерии. Да не говорим и за по скапаната му ергономия спрямо въпросните Бош. През празниците се наложи 7 дена да сглобявам мебели. Имаше и леко и тежко натоварване на два сини Боша и въпросния Парксайд. Абе трагедия спрямо тях. Държат поне 3 пъти повече. По два дни издържаха преди заряд. А Парксайда като го усетих колко държи, хем че го жалех бързо капитулираше. Не знам какво го хвалят толкова, може и моя да се оказа дефектен, не знам. Ама никакъв шанс няма да завие винт 6х120 директно в дървото на втора скорост. Ето ги отличниците дето нямаха проблем с това

Прикачен файл

040520131426.jpg
addicted - специалист
Моя не е 18 волтов, а като този който пускат от четвъртък, 10.8 волта.И много спира, не е нормално да не може да пробие една нищо и никаква ламарина.При завиване на черни рапидки в меки материали е добре, ако е сериино обаче след 10-15 почва да спира много често.Много ме дразни и ще ме откаже от марката ако не ми го оправят в сервиза, и ако вобще това е проблем а не са всички така.

П.С. А и батерията съмнително бързо се зарежда, като я сложа светва червено за 15-20 мин макс, и после почва да мига зелено-червено което май значи че се е заредил.Като я сложа във винтоверта си свети стабилно зелено, напъвам го-спира и свети много мижаво червено, след 5-10 сек. свети пак стабилно зелено докато не го натоваря пак.Ама чак толкова да о натоварвам не ми се вярва, спира ми на развиването на един по дълъг винт за дърво и си свършвам работата с оная малката отверка на същата марка за 39 лева дето беше, тя се оказа железна, даже битовете и държат само дето няма обороти.
пишман_майстор - майстор
Извинявай колега ESPACE ,гледам ,че си писал за елементи от лаптоп , на снимката виждам и по-особено зарядно .Не съм наясно много , а пък имам винтовер със скапани батерии-18 волтов .Искам да го "съживя" с нови елементи ( или пък от лаптоп-ползвани ,щом казваш ,че става) .Да си постнал някъде тема да почета кое как си се справил ,че да върна от "гроба" якия си винтовер :-D
А за колегата с проблема с винтовера си- явно нещо с някой елемент на батерията не е наред, и защитата се сработва .Дано ти обърнат внимание , знам само ,че за батериите май няма гаранция , а само за машинката и предполагам зарядното
ESPACE - майстор
Не съм писал никъде, но всички акумулаторни машини, които ми бяха с Ni-Mh батерии съм ги преправил с литиеви. Само на единия от тези сини бошове са му здрави оригиналните батерии и още не съм им взел здравето, ама скоро ще стане, защото не работя с тях и от стоене ще заминат сигурно. В общи линии нищо сложно няма, само трябва да се внимава повече при работа с литиевите. Късо съединение - вероятен взрив :) . Силно презареждане - вероятен взрив. :) веднъж отворих по грубичко една батерия от Asus и дори не разбрах как съм окъсил някъде. Само видях на два елемента как изтече етера и се загряха и метнах през вратата извън гаража целия пакет. Един елемент гръмна като пиратка, други три станаха неизползваеми. :?
За да си спокоен най-добре е да си вземеш зарядно като това на снимката. Струва 80-90лв. но си струва парите. Ако имаш късмет ще попаднеш на запазени елементи с ниско вътрешно съпротивление способни да отдават голям ток. Практиката ми е показала че най-добри са тези с червеното фолио, най-зле са зелените. Също практиката ми показва, че в най-добро състояние са ми попадали елементи от лаптопи IBM и Lenovo. В самата батерия елементите са фабрично съединени по двойки с пластини с точкови заварки. Намираш за твоя случай идентични батерии от лаптоп. Ще ти трябват за твоя случай 5 двойки елементи но това е ако успееш да ги събереш в кутията, иначе минаваш на 4 двойки, което си е една батерия 14,4V. Връзваш тези 4(5) двойки последователно и към изхода на батията като спазваш поляритета. От всяка двойка се вадят изводи - в моя случай към въпросния куплунг тип Canon женски 9-pin-ов. Оттам с мъжки куплунг и кабели към зарядното. То си ги зарежда, балансира, предпазва от презаряд -всичко. Спираш да работиш с машината като усетиш, че отслабва. не трябва да я "цедиш" до дупка. Това е. Така съм си направил освен тези батерии за винтоверти, батерии за акумулаторни компресори, за акумулаторен перфоратор(голям звяр стана). Излишно е да споменавам че трябва да се измерят батериите, които ще монтираш - има вероятност да има дефектни двойки и да слагаш само еднакви елементи.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: