Нека намерим най-тънките цени.
batVenci - специалист
Особено за нашия пазар...
wanderer - специалист
някакси не мога да направя паралел между макита и райдер например, където и да са произведени. други неща са определящи. парксайд е мнооого по близо до райдърЯ
gogyto - специалист
....и не много по-далеко до БОШ :-D
ESPACE - майстор
gogyto написа:
....и не много по-далеко до БОШ :-D
Доста по далеко е, а и доста у лево. Вярвай ми, имам богати лични впечатления.
Virtex - майстор
jekasus написа:
Повечето инструменти на така наречени профи марки са направени в същите плод-зеленчукови фабрики в Китай...
"така наречени" са си точно така. Само тук (и примерно други изостанали дръможеш да видиш "майстор" с парксайд или райдер. Но който не разбира или няма избор се съгласява и им минава номера.

Все едно на сватба да дойде фотограф с лентов апарат или видео камера с VHS касета - за неразбиращите може и да е супер и да кажат "ще върши работа", но за малко запознатите ще разберат какво става дума.

Тук може гроздето да е кисело и да караме 10-20 годишни коли и да си мисли народа, че са супер, но си е факт, че сме на ниско ниво спрямо развитите нации. Факт е, че ако 'на запад' някои се пробва да прави професионална работа с инструменти от lidl/aldi няма да има много клиенти. Факт е, че и хората заминаващи навън си купуват хубава техника когато могат. Ако някои Бай Ганьо още се кефи на low-cost неща при висок стандарт е друг въпрос.

Това, което лидл много добре използват е гаранцията - без въпроси. Ако го имат налично го заменят. Обаче ако е минала 'промоцията' ще си остане човек без уред. Тук другите марки и вериги правят проблеми при връщане или гаранционно обслужване, но това е само тук. 'На запад' всички марки за сериозна употреба имат 3 години гаранции, някои дори 5. Без въпроси си връщаш нещата и ти ги заменят. Това, че тук само лидл го прави и съответно ги боготворят заради това не е проблем на марките, а на диструбурите (вероятно заради ниски обороти не могат да поддържат такива услуги).

Иначе темите от преди няколко години възхваляваха райдер като евтина марка и алтернатива на големите, сега е лидл, утре лидъла като развалят качеството (или вдигнат цените) ще е друга марка и така. Това не е нещо ново и винаги ще го има.
wanderer - специалист
точно гаранционнта им политика е големия им +. ако не беше тя друга песен щеше да се пее тук, и лайнометите щяха да са заредени нон-стоп. та, имат разбира се неща които си струва ама чак да се приравняват с профи техниката доста е несериозно.
profesionalist_wood - майстор
Като се сетя за Бош...Гаранция ли? Хахах. И аз ползвам профи и любителска техника.Ама тяхното е мани мани. Влизаш в лъскавите им офиси/магазин на БОШ и дълго време се моташ докато ти обърнат внимание докато из коридорите излизат и влизат костюмари връзкари...Същото е при СМТ. Няма спор че Лидъл имат добра политика по отнюшение на гаранцията на Парксайд но дотам, останалото е буламачи/евтини китайци/.
ky-kyy - майстор
Тва Мънки Шолдър, що така съм го изтървал :? Баси.....
jekasus - майстор
profesionalist_wood написа:
влизат костюмари връзкари.
Че кой ще обърне внимание на Профчо с едно зеге, когато има клиенти с десетки инструменти, че и стотици...
potrebitel22 написа:
"така наречени"
Когато jekasus ще вземе от potrebitel22 за пълен ремонт на баня от 7000 до 10000 само за работа(с всички гаранции, като на "запада"), тогава можете да ми държите сметка, с какви инструменти да работя...
Ако имаше спонсор за две бани :-D ще омачкам по качество и време който и да е фаянсаджия с профи-инструменти, като ще ползвам само "кучи марки"...
profesionalist_wood - майстор
Ахамм...няма да ми обърнат внимание викаш....само единия ми инструмент/една малка част от арсенала ми/ струва 1300 лв :-D
Нека нека...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: