Много полезно инфо колеги ! Благодарско
Ще видя за Фтора потреба батерии/елементи за лаптопи
И аз си бях купил от Лидл 18 волтовия верт , но не съм го ползвал още (по принцип за работа над глава съм го купил ) и не мога да дам мнение за него

stan73 написа:То и аз имам още няколко измервателни прибора, но само този съм сравнявал със скъпи и точни такива... Пак повтарям - не виждам реален смисъл производител на който хората от R & D отдела са вероятно с много по-големи познания по темата от теб и мен взети заедно (като се има предвид, че и са им предоставили вероятно фирмената документация и от производителя на клетките...).Вие сериозно ли допускате, че уредите ми мерят с грешка 2 волта при измервана величина от порядъка на 15V? Ами нали със тях следя и напрежението на изключване на IMAX-а, върша куп други служебни работи където подобна грешка е недопустима. Всички мултиметри при падане на батерията започват да грешат при измерване на напрежение. Показват по-високо от реалното обаче, не по-ниско. Ще взема да направя един клип, в който освен цифровите да вържа и един стар стрелкови съветски Ц4317
ESPACE написа:Ок, мир да има ! Не съм тук за да споря! (И моя най-стария е подобен - Ц4315...)stan73 написа:То и аз имам още няколко измервателни прибора, но само този съм сравнявал със скъпи и точни такива... Пак повтарям - не виждам реален смисъл производител на който хората от R & D отдела са вероятно с много по-големи познания по темата от теб и мен взети заедно (като се има предвид, че и са им предоставили вероятно фирмената документация и от производителя на клетките...).Вие сериозно ли допускате, че уредите ми мерят с грешка 2 волта при измервана величина от порядъка на 15V? Ами нали със тях следя и напрежението на изключване на IMAX-а, върша куп други служебни работи където подобна грешка е недопустима. Всички мултиметри при падане на батерията започват да грешат при измерване на напрежение. Показват по-високо от реалното обаче, не по-ниско. Ще взема да направя един клип, в който освен цифровите да вържа и един стар стрелкови съветски Ц4317. Ако и за него кажете, че може да греши от тоя порядък се отказвам да споря.
Как точно направихте измерването, при което винтоверта спира на 15V?
gosho_d написа:Колега, аз (и сигурно не само аз) грам не се съмняваме в думите ти! Не се отказвай да спориш/пишешМного ясно, че ак. бат. на тези бормашини/винтоверти са със защита и електроника в тях. Никой читав производител не би ги пуснал на пазара без (особено бълващ големи количества поръчкова техника за голям клиент като ЛИДЛ, предлагащ ги с по 3 години гаранция). Стандартите на немците са доста "щрикт" !![]()
Както ги описваш нещата, това което кара винтоверта да спре, са самите батерии - ако са т.нар. "protected" тяхната си електроника ги ограничава откъм разряд и ги спира, сега ако не са "protected" не се знае какъв ще е резултата - сигурно по-удобно за ползвателя но пагубно за батериите. Явно мотора е доста "хищен" и смуче здраво ток; ако са по-качествени елементи, може и да удържат, ама как да стане на такава цена...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: