Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
30 секунди са много за една дупка :-D
100м2 ОСБ за един ден с нанасяне на лепило и коване за двама човека(със сигурност не е сам) е нормален работен ден, който не го може, обикновенно реве по форуми или в кръчми вечер за тежкия и бедния си живот :-D
Chefo77 - майстор
Shift, целта ми не беше просто да кажа цифра по-голяма от 500, защото аз неведнъж съм давал такива цифри и не съм си ги изсмукал от пръстите. Когато на единия ден си накроил всичко и на втория само монтираш, проблемът е никакъв. Случвало се е неведнъж, но в никакъв случай не всеки път! Принципно 50-60 м2 си е нормално натоварване. Да, категорично сме двама - единият бърка лепилото и нанася, другият само пробива и дюбелира. Да не мислиш, че съм единствения, който може с помощник да сложи 100м2 ОСБ за ден? :)
Пък и никой не е казал, че работният ден е 8 часа с фиксирани почивки :wink:

Пак ще намекна, че идеята не беше да покажа какво могат моите машини, а че не трябва да се подценяват възможностите на вашите!
Avas_co - майстор
Чефо, аз лично нямам никакво съмнение в твойте думи.
Имам обаче силно съмнение колко могат да изкарат тия играчки.
Веднага давам пример - наскоро взех 20 волтовия верт, ми след като го напънах еднократно да разширя 5-6 отвора със степенчатото свредло в някакъв винкел 3 мм. и ... пропуши, та в момента уж бачка, но ручи грозно и ще го връщам.
Същото упражнение съм го играл безброй пъти с малкото ми 10,8 в. вертче.
Даже тия дни след ремонта на малкото вертче ( нов редуктор си има) го напънах да разширявам едни отвори в 10 мм. желязо, пак със степенчатото и грам ядове, да знам, че е малко прекалено, но ... :mrgreen:
Оня ден пак ми се наложи да правя един куп глупости и на вертчето му се наложи да изпраска едно десетина дупки със степенчатото в 3 мм. тенекия, че докато намеря точното място на едни две рид ампули ми се изчерпа фантазията, че се бях захванал с побългаряването на една китаищина.
Та такава играчка в ръцете на такъв душманин като мен няма как да устиска, до вчера съм бил с някакво бебче едно кило и хващам машинка два пъти по-голяма и... даже за момент не съм си помислял, че ще пропуши.
jekasus - майстор
Avas_co написа:
( нов редуктор си има)
Avas_co написа:
на такъв душманин като мен няма как да устиска,
Ще му ебеш мамата пак :-D На профи играчка потроши редуктора, а на любителска само пална изолацията на единия кабел, който отива към четките(там едно от слабите места на 20 в винтоверт).
Ем сте уж профи, ем много от вас са глупави...
Avas_co - майстор
Човек, много добре си давам сметка, че прекалявам.
Редуктора сгъна след две години експлатация и ми го смениха гаранционно, и да бяха отказали в случая нямаше да се сърдя.
Колко да сме глупави, машината е вещ, и е създадена да служи на нас.
Реално смятам, че си пазя нещата, в крайна сметка, аз си ги взимам, е наскоро с голямо нежелание пенсионирах перфоратор на над 10 години, та ...
С вертовете ми е ясно, че леко прекалявам, но тая играчка да вземе да сгъне на първия напън ...
Мога да изпиша много, но леко ме мързи.
Весела Коледа, е Весела Колева също е добър вариант.
jekasus - майстор
Не си профи, профита знаят как да пазят инструменти...
Фирмите, производители са сериозна техника също мислят как да опазят в гаранционен срок инструментите си от такива, като теб(ти си още лесен, има толкова по-зле...) и ги допълват с различни електронни защити за това, което не може да се чака от хоби инструменти...
Avas_co - майстор
jekasus написа:
Не си профи, профита знаят как да пазят инструменти...
Фирмите, производители са сериозна техника също мислят как да опазят в гаранционен срок инструментите си от такива, като теб(ти си още лесен, има толкова по-зле...) и ги допълват с различни електронни защити за това, което не може да се чака от хоби инструменти...
Хм, прав си!
Не съм профи за бая неща, но за моята област ...
Виж сега, имам всякакви и разнообразни машини, проблема е, че ми идват в повечко и си ползвам и верта за неща, които ...
Само ще дам пример- вързвам си жици,покрай мен минават еладжиите на обекта и ... " ХА, я го виж пък тоя, вързва жици, пък големия чук е до него"
Сори, ама ми е смешно една машинка с бая по-сериозни показатели(на хартия) да не издържи на напъна, на който е подлагана някава играчка, като моята, еднократно...
fore - майстор
joroantonov написа:
"Ами незнам, но аз като ползвах услугите на една фирма за Свободно гледане на цифрова Сателитна телевизия и ония ми идват с перфоратор -фалшивият Бош от Илиенци за 100 лева. А него от километри го различавам. Нали го имах и го разкарах. Та после смених всичките им чаркове сам- Кабела-коаксиален бял- напука се тотално, конвертора на чинията- пълнеше се с вода и приемника ми стан излишен след като вкарах Булсата. Та евтини инструменти и оборудване на Евтината фирма просто не ставаха. И по Перфоратора ги разбрах. Това е- просто Истинският фалш се вижда от километри за мене."

Fore всеки има право на мнение ама твоето просто е смешно. Jekasus ти го е писал по-горе все му е тая с какво работи. Аз като съм в момента с два винтоверта Parkside по неволя това прави ли ме мърльо или не можещ? Ще ти дам пример - като тръгнеш на почивка с тоя Ваген дето си го изтипосал най-вероятно ще стигнеш до морето без проблеми, но ако си с S класа ще го направиш с удоволствие и в уют. Същото е и с машините, ако можеш да свършиш една работа с професионален или непрофесионален инструмент ти ще я свършиш стига да го можеш. С Festo съм работил доволно много и за моята работа са най-добрия избор, само че ръчния инструмент който имам при Festool в цифри е над 7 бона, което не мога да си го позволя.

Абе незнам ама на мене не ми беше въобще смешно когато трябваше да изтегля с брат ми от осмият до петият етаж 15 метра черен издържащ на УВ Коаксиал и да качвам стълбата за да сменя конвертора на 2 метровият офсет на покрива !

А това да ли тебе те прави Мърльо ще кажеш ти ! И нищо не е все тая !

Тъста ми има цяла База за обработка и производство на улуци и покривни елементи и работи само с Бош, Макита и тнт......

Смешно му било..........??!! :shock: На чужд гръб и 100 00000 тояги са малко - типично наша поговорка......... :prayer:

-------------

Незнам какво намеси и колите ми, но и тук не си прав-

Днеска ходих до Бързия с Ц класата- 2008 на Жената - голям демараж и ЕСП помага на леда. Доста тих Компресорен мотор със своите 150 коня. Недостатъка - Задно и върти задника повече -презавива, но ЕСП и аз го стабилизираме с по ниска предавка....

Лятото ходих до Приморско с Пасата- 180 поддържам на 38 градуса външна- асфалта топеше гумите по Тракия.
ТДИ ПД 131 си е шумен мотор но в ниските обороти. При висока скорост си е ок ! Демараж и стабилност пак. 3,15 минути -София - Приморско. А бях и претоварил даже.

Че и двете задни всесезонни гуми които бяха и на повече от 4 години ги изкривих от товара и скоростта. А уж бяха с висок скоростен и товарен индекс.
Това прави ли ме Мърляч - Да защото можеше и да гръмнат !!!

Та от тука насетне 4 зимни и 4 летни ! И следващите коли Ще са 4Х4 задължително като на Брато Аудито А4 с Торсена в средата !
И Пасата и Мерцедеса са с подобна возия- Мерцедеса има по меко окачване, а Пасата влиза и излиза на пакост в завоите заради независимото си предно окачване от алуминиеви носачи. Добър е Пасата.... :)
"С" класата е с кожен салон и ми спарява лятото макар и да има климатик. И Е класа е къде къде по добра от S класата. Брат и на жената кара една Е класа 2010, а не S, защото просто е по добра, не че не можеше да кара и S.
cholev - майстор
С тези немски бангии сте смешни ама това не е по темата :lol:
форка качи се на С5 като моята да се почустваш бел човек :supz:

Днес се заформи групата на терминаторите - 800 дупки на ден и 800вата чудо машина дето ги прави 10часа без спирка :-D
Шварцнегер гледа тъжно отстрани с големата 6цевка пушка срещу терминатора с 800вата 2470 и се чуди- колко съм слаб срещу тез български титани :-D (баш майстори :-D )
50-100 дупки вервам- вибрации и натоварване. Но като супермени евала- може и така да е. :?
Но че една машина ще бачка 10часа без да спира под товар - да бе да :rock:
Chefo77 - майстор
Чолев, никой не те кара да вярваш. Все пак, говорим за професионална техника в ръцете на хора, които работят с ръцете си. И двете са от значение. Особено първото. Зная, че ти е трудно да го разбереш, но повярвай - сигурно има причина разликата в цените да е очевадна. И да поддържат части на склад, вместо да сменят.
И какви вибрации те гонят, това е качествена техника, не изпълнения на но-нейм производители, на които не слагат дори и съединител :lol: :lol: :lol:
Апропо, домашните прахосмукачки също смучат силно. И каталясват на 30-тата минута непрестанна работа. Което не означава, че няма промишлени такива, които да работят без спирка цяла човекосмяна ...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: