• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
MamaMy - майстор
С нитове 4мм забравяш да работиш. Иначе втората ми беше такава. Огъна и се дръжката и не искаше да изтегля нита. Първата ми беше от тези жълтите в пликчето с копче. На нея пак с 4мм и се сгъна тялото отстрани. Направо се намачка ламарината. За това само отливка. :)
anabolicbeast - специалист
Благодаря, затова питах и на мен ми изглеждаше рехавичка, а искам като купя да е веднъж, а не да тичам до магазина, когато имам най-голяма нужда...
MamaMy - майстор
Те тея пари не са много, но аз до сега съм купил 4 евтини. При нас вървяха от 12 до 16 лв. Значи съм стигнал цената на Стенлито, но колко пъти съм се ядосвал, че не мога да свърша работа е друг въпрос. И сега пак нямам здрава. Една съм дал на някой и явно него го е срам да ми я върне, а аз не си спомням на кой :?
anabolicbeast - специалист
Ще изчакам още малко и ще е Стенлито или от тоя клас! :)
griffin - майстор
колега сегашното стенли не е едновремешното имай го предвид :-)
аз направих грешка да си купя няколко инструмента на стенли и няма да повторя тая грешка скоро :-)

Та по темата стелито просто плащате за марката има лети които не са кой знае колко скъпи просто човек трябва да се разтърси.

конкретно за нитачка навремето си купувах от битака която не е удобна и ергономична и някои нитове задържат стъблата, но и до ден днешен е жива изкърпих си цялата кола отдолу не знам колко нитове са това ама майстора ме псува после кат сваля ламарините.
Последна промяна от griffin на нед мар 09, 2014 10:20 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Това Стенли го намирам по за 65 лв. По евтини читави няма. Хубавите почват от 190 нагоре. Ти си знаеш дали ще чакаш де :wink:

http://www.hhhservice.com/magazin/nitac ... 0%BA%D0%B0
http://www.tashev-galving.com/038+STY+0 ... 0%BD%D0%B0
razli4en73 - специалист
mitko64 написа:
Тази дървесина е много здрава. Имам с такава дръжка един китайски(от 80-те години) и е единственият чук на който не съм сменил дръжката. Иначе едни букови, при по- сериозен удар се чупят. А и имам доста заготовки от дрян, глог и ясен, та не се притеснявам. Не ми кареса заклиняването, самия клин е бомба но около дървесината пак има някаква епоксидна заливка, от сорта течен метал. Явно чайниците са попретупали заготовките(поизострили са ги повече) и после уплътняват със заливка.Мерих с шублера горния и долния отвор и според мен стеснението си е нормално, и би трябвало клина да раздуе достатъчно, без да се налагат тъпите заливки.
Я виж тия китайци,и те са от едно време имам ги от баща ми.Дървесината е много добра,на лидълеца може да е същата,заклинването не е мръднало за 20г.

Прикачен файл

DSC00823.JPG

Прикачен файл

DSC00824.JPG

Прикачен файл

DSC00825.JPG

Прикачен файл

DSC00826.JPG

Прикачен файл

DSC00828.JPG
mitko64 - майстор
Mоят, за който говоря по- горе е съшият като най- големият на снимката. За съжаление имам само него от серията. Най- добрият ми чук, също и един руски от 5 кг. Няма никъде деформации и откъртвания. Но тогава китайското беше синоним на качествен инструмент. Имам някъде и едно длето и клещи, пак китайски от тогава , пак страхотни. А пък какви здрави брави правеха. Скоро купих един(като този на снимката, комбинирания за вадене) за 5 лв. и щях да се самоубия- при първия удар се разлетя на шрапнели- чистокръвен чугун.
stan73 - майстор
ZEDYCUS написа:
Верно е проклето, одеве влязох да взема хляб в Тракийския Лидл(има поне 7-8 чука), излязох с хляб и един чук. :axe:
Имам един подобен чук на PICARD, сравних ги-Лидълският е малко по малък като размер и тежина, но се оказа че стоманата му е по твърда от на Picard-a, нарани го. :проба: С две думи хареса ми, с по къса дръжка са по удобни за блъскане. Дано да е здрава дървената дръжка.
Всъщност за здравината на инструмент от такъв тип с дръжка от Хикория не трябва да се безпокоиш. Води се най-подходящата в света дървесина за направата на дръжки на чукове, брадви и т.н. Хем е много здрава, хем и гаси вибрациите, отиващи към ставите. На второ място по подходящост за дръжки на такива инструменти се нарежда Ясенът.
П.П. В този ред на мисли мнооого неподходящи за дръжки на брадви, чукове и т.н. са дръжките от така нареченото фибро стъкло. Здрави са, но изобщо не гасят вибрациите към ставите (съгурен съм, че никой от Вас не желае вибрационна болест).
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: