Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Айде де, ползвам Айнхелски с късия меч и с ниската скорост, реже си много добре, за дърводелска работа е идеален.20 см дърво си ги реже, макар и по-бавно.
sstefanov - майстор
вт мар 23, 2021 10:18 amSvezar написа:
Хм, верижен трион на батерия !? Колегата дето питаше дали клечки ще реже с него е много прав :) Акумулаторния флекс с 2 Ah батерия не дава да го натиснеш малко по-силно щото спира, и за 12 сряза на алуминиев профил за комарник почти свърши батерията, пък какво остава за верижен трион ! Това ще да е една доста безполезна играчка.
На акумулаторен флекс Parkside съм сложил приставка с верижен трион и с една батерия 4Ah издържа без проблем 6 разреза на бор, дебел 25 см и още няколко, дебели около 10-15 см.
zz_stefanov - майстор
пон мар 22, 2021 9:17 pmzz_stefanov написа:
чет мар 18, 2021 11:21 amvencil написа:
лилЯво дамско винтовъртче :)
... да му бяха направили стойка за безжично зареждане, че в паузите между винтовете да се съвзема заряда голяма работа щеше да е :)
ddenkov - специалист
вт мар 23, 2021 11:06 amsstefanov написа:
вт мар 23, 2021 10:18 amSvezar написа:
Хм, верижен трион на батерия !? Колегата дето питаше дали клечки ще реже с него е много прав :) Акумулаторния флекс с 2 Ah батерия не дава да го натиснеш малко по-силно щото спира, и за 12 сряза на алуминиев профил за комарник почти свърши батерията, пък какво остава за верижен трион ! Това ще да е една доста безполезна играчка.
На акумулаторен флекс Parkside съм сложил приставка с верижен трион и с една батерия 4Ah издържа без проблем 6 разреза на бор, дебел 25 см и още няколко, дебели около 10-15 см.
Същото е и при мен. Особенно ми е удобен за дебели клони на високо. Преди ползван сабления трион, но става много по-бавно. Бензиновя го ползвам все по-рядко.
kr1100 - майстор
вт мар 23, 2021 11:18 amddenkov написа:
....Същото е и при мен. Особенно ми е удобен за дебели клони на високо. Преди ползван сабления трион, но става много по-бавно. Бензиновя го ползвам все по-рядко.
Е с акумулаторния ще е още по-бавно. А за високо има разтегателен верижен ел. на ЛИДЛ /шестотенни алуминиеви профили влизащи 1 в друг. Забравих колко беше точно 3,5 или 4м макс. разтеглен. Модела беше FHE500B2. По спомени 550 W, дължина на рязане 26 см . Може да има и по-нов модел.
С него ще се родиш,че няма да има нужда да се катериш по дърво и стълба.Имам го от първата продажба - не помня коя година - някъде 2013/2014г. Единствеините проблеми са изтуървали резби в дръжката М4 в запластмасените гайки. Разпробиване и нови гайки от горната страна на дръжката .Леко грозно но пък вечни и надеждно.
Събарял съм дебели клони на орех някъде около 35-40 см без проблем.
Има и подобен на Айнхел.На мен , ако не ми вярваш питай Андри 01.
А с акумулаторния - само ще дадеш пари на вятъра.

П.П. И в никакъв случай не използвай щатните био масла боклуци. Нанизваш се на квадратен след по-пропдължителен престой. Тия еко био и т.н. масла за веригата такан запичат веригата ,че я блокират - и с напъни не се освобождават звената. Помага само продължително накисване на веригата в бензин или коресилин.
Andri01 - майстор
=D> Адри потвърждава. Дойде ,отряза едни високи клонаци от към тъпия ми комшия ,но...не рачи да пие даже една бира. Било противопоказно за триона. :? За това и аз си взех същия някъде преди година - електрически трион и храсторез, 3,5м. максимална дължина. :partyman:
hakama - специалист
Някой ще стане ли утре за дамския винтоверт, за да знам колко да си навивам часовника :-D
Има ли друга алт-ва?
kr1100 - майстор
Въобще няма да се помръдна.
Chefo77 - майстор
От утре 11-те диска за шлайф ламелки ли са, или само така си мисля? За 7 пари мисля ще да е добра покупка.
resistbody - майстор
ср мар 24, 2021 6:56 pmChefo77 написа:
От утре 11-те диска за шлайф ламелки ли са, или само така си мисля? За 7 пари мисля ще да е добра покупка.
Не абарзивни са си.. ламелните са 4бр, та не е далавера.. шкурките са 30бр пък..

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: