Нека намерим най-тънките цени.
kpenchev - специалист
Ключовете стават с оглед пак на кое ... цената ... иначе изработката е китайска (има какво да се желае).
Взех ги, най вече поради чупещата глава полезна за забити места. Няма ключ 12 (за японската ми кола), освен него вероятно ще си взема и ключ 19, пак от същия вид, че да се комбинира с ... (с гедорето описано долу).
"Гедорето" пуснато наскоро е ценно заради проходните вложки, които се оказаха spline за щастие. В комплекта има преходник към 3/8, тресчотката (19-ка) има вложка с бързо освобождаване която я прави 3/8 тресчотка. И на мен ми се сториха малко множко 45лв, но при липсата на аналози и за колекцията :D се навих.
fore - майстор
spline какво иска да каже точно kpenchev ? От английски е шпонков жлеб...........

И аз още съм на везна за гедорето и парите са ми в джоба........ :?
kpenchev - специалист
fore написа:
spline какво иска да каже точно kpenchev ? От английски е шпонков жлеб...........

И аз още съм на везна за гедорето и парите са ми в джоба........ :?
Spline socket - общо взето универсални вложки (името може да се преведе като шлицови вложки, може би?), ставащи и за заоблени гайки/болтове.
На мен като собственик на Опел ми вършат много добра работа, че по него са предимно E-Torx главите на болтовете и тук там някой шестостенен (или гайка). Единствено не ми допадна превключвателя за посоката на тресчотката, дребничък е, но бял кахър е това :D. Преди време пускаха подобен комплект, само че на 1/4 размер.
За себе си прецених, че е по-добре да имам spline вложки, вместо да купувам дванадесетостенни.
Вместо тресчотка може да се ползва звездогаечен/звездогаечен с тресчотка, съответно комплекта на 1/4 с 13мм, а този на 3/8 с 19мм, поради външния присъединителен размер на вложките.
pif4o - специалист
Аз взех флекса, че среден нямам :mrgreen: малкия е на една стоика за рязане и не ми се сваля че трудно после се напасва да реже право, а пък за нещо дребно да вадя големия не ми се занимава, та взех 125ца, пък и има реглаж на обороти което много малко машини го имат и мога да го ползвам и като шлаиф машина да изтъркам едни дървении. Обаче с изненада открих че няма опция за застопоряване на спусък което е малко гадно да го ева :)
Някои може ли да покаже ква е тая настолна бормашина която ще пуснат ?
jekasus - майстор
pif4o написа:
Някои може ли да покаже ква е тая настолна бормашина която ще пуснат ?
Трябва да е тази...
https://www.lidl.de/de/parkside-tischbo ... b2/p210822
pif4o - специалист
Усещам че пак ще има семеен скандал :) Няква идея ква цена да очакваме?
Chefo77 - майстор
pif4o написа:
Усещам че пак ще има семеен скандал :)
ПравИ като мен - Крок-пот, UV печка за нокти и лакове и ме пита кога ще си вземам такера :lol:
pif4o - специалист
Chefo77 написа:
pif4o написа:
Усещам че пак ще има семеен скандал :)
ПравИ като мен - Крок-пот, UV печка за нокти и лакове и ме пита кога ще си вземам такера :lol:
Хах , за това не съм се сетил, ще се пробвам :) Одавна имам мерак на нещо настолно пък са все скъпи, а тая ако е на около тея кинти ама в левове е супер оферта :) Де ли ша я сложа и нея тц тц тц то не е една беля, ама ще и намерим място :)
EDI - майстор
Остави кинтите, дават я 500 вата, хич не е зле.
Avas_co - майстор
fore написа:
Тресчотъчните ключета ще ги пуснат тази седмица и в Кауфланта на същата цена. Самоче са с ПВЦ държач ! :)

Недостатъка на тези ключета е че не може да се напъват много.
Тоя мит за бързите ключове много ме забавлява.
Ами момчета вземете си нещо малко по-читаво, пък после да видим дали не може да се напъва с тях.
За мен един гаечен ключ е инструмент, който човек да може да завещае на децата и внуците си.
Аз, имам неизброимо количество гаечни ключове, звезди и лули - български на Петко Денев- Габрово, Арда - Кърджали, разни руски трактористки, на Гедоре, Валтер, Щалвиле, Белзер и още не знам какви, наследство от дядо ми, и вярвайте ми с тия инструменти е работено толкова, колкото никой от нас не може и да си помисли, аз самия дълго съм работил с тях, че и все още работя с по-големите размери, че не ми е оправдано да взимам нови, та ...
Ако искате да взема да ви снимам как се напъвам с едни бързаци на Проян, които имам от май над 3 години... хм, май е по-добре да снимам един от мойчките, че е 190 на към 110 килограма.
Прояна го взех за към 46 лева на промо комплекта, сега го има в ташев на към 80 лева, и не е нещо в Уау- лигата, аз какво си купих наскоро съм писъл в една друга тема, хм ... ще взема да не ги напъвам много, че бая пара дадох, пък те не можело да се напъват много :mrgreen: .
Пък вие се успокояваите, че вашите ключета не е добре да ги напъваш, щото бързаците по принцип не държат на напън.
Последна промяна от Avas_co на вт яну 24, 2017 8:41 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: