Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Avas_co написа:
[ и Метабо имат аналогичен верт.
Аз го имам. С две батерии е в куфара. Куфара е станд.размер и е излишно огромен за тази малка машинка. Трудно се сваля патронника. Или пък аз не можах да му хвана чалъма. На резба е и се самозатяга. Още като го го купувах се усъмних, че няма осигуретелен болт вътре в патронника и при обратно на ч.с. е възможно да се развие. Не разбрах какъв е принципа на законтряне, но държи. На метабото има надпис "made in China". Даже го изпуснах в локва и веднага след това разглобяване и сушене с компресор и пистолет за горещ въздух. Така няколко часа и не успя да хване ръжди.
Имам и Парксайт. Патронника се сваля елементарно. Оборотите на всички Парксайди имат плавно повишаване до един момент но натискане на спусъка и след това на макс. При Метабото в целия диапазон на натискане по спусъка оборотите се променят.
Е и на ръка се усеща по-силния момент на Метабото. За продължителна работа не съм ги сравнявал, както и за колко зареждат изтощена батерия.
Малко да поспамя с още едно Метабо, което имам. Флекс 125мм. Още като го купувах ми демонстрираха как се развива самозатягащата се гайка. Развъртяха диска и при инерцията на спиране натиснаха застопоряващия бутон. Разнесе се гаден тракащ звук и гайката се разтегна. И аз така го ползвах, доде ме виде професионалист и ме посъветва да развивам с гаргите, за да нямам проблеми.
Virtex - майстор
potrebitel22 написа:
Колко често се появява на пазара тази настолна машина ?
Някои да има информация по въпроса ?
klomo - специалист
Два пъти годишно.
bager - специалист
Не очаквам да е голямото блъскане за тая бормашина, но в понеделник сутрин ще я купя. Все някаква работа ще може да върши. А за тая цена, няма на пазара каквото и да било близко като параметри. Верно, че в Румъния е по-евтина, ама нас отдавна си ни клатят с по-скъпи продукти.
Гледам, че е някакъв нов вариант "C3" и на пръв поглед виждам промяна в ръкохватките, но може и някакви други промени да има спрямо предишните модели.
plamen6703 - майстор
wanderer написа:
от чисто любопитство ще следя впечатленията за бормашината, ако някой се прежали де.
Аз съм от "прежалилите" се и съм си купил такава машина от предишни пускания на тази машина в "Лидъл". Понятия като прецизност за тази машина не важат.
Правилно си отбелязъл по-долу, че за тези пари толкова.
На мен лично ми върши работа и понеже работата ми с нея не е свързна с висока степен на прецизност съм доволен, като дори съм сменил патронника на машината и съм монтирал патронник 1,5/13мм.
Просто свредла с по-големи диаметри рядко ми се налага да ползвам.
wanderer - специалист
  • като че ли за ръкохватки са използвани отвертките предлагани в същата брошура :lol:
http://broshura.lidl.bg/e6242b63-aa07-4 ... 5.html#/14
fore - майстор
Аваско, много ти е мерак да пробваш Райдъра. :) За уискито също е добро предложението.......

А тия тресчотки дори на Проян ако издържат при развиване на клеясал обезвъздушител на спирачен апарат или на ръждясала гайка без да се натрошат зъбите ще ги призная тогава.

Вчера изневерих на Лидл- отидох до Кауфланда за хранителни покупки и купих ножовката за 8 лева с 4 ножчета в дръжката. Не издържах и взех и комплекта за 25 лева от тресчотъчни звезди. Същите като на Лидъл с 5 градуса ход и никелирани. Изглеждат отлично изработени. Разликата е че са в ПВЦ държач -пирамида с дръжка.

После видях че в Брошурата на Практикер са намалили настолният Циркуляр на Енхел за 279 лева пак. Отидох сега и го взех- Определено е по добър от Райдера и Парксайта. ПВЦ кожуха и сглобката го правят по стабилен- не се клати като Райдера до когото стоеше. Скалите и настройващите елементи също са по качествени. Масата е една идея по ниска от другите две, но според мене ще е по удобна за работа и ще уморява по малко ръцете. Много съществено е че диска стърчи на 85 мм под 90 градуса и съответно и тук Енхела бие другите две с по голямата си работна дълбочина на среза. Енхела яма заден разширителен плот, който не е толкова съществен според мене.

Спазарих и да заменя една работна стълба която купих с друга че е малко кашкавал.
pgt - специалист
bager написа:
Гледам, че е някакъв нов вариант "C3" и на пръв поглед виждам промяна в ръкохватките, но може и някакви други промени да има спрямо предишните модели.
Дано само промените да са към по-добро, че както я карат напоследък - цените нагоре, качеството надолу :?
profesionalist_wood - майстор
pgt написа:
bager написа:
Дано само промените да са към по-добро, че както я карат напоследък - цените нагоре, качеството надолу :?
Някои производители намаляват качеството на някои детайли за да направят други по качествени на машината. Преполагам вретеното е качествено направено и няма да изпадне морзовия конус при напън при пробиване с голямо свредло....Предполагам лагерите да са читави иначе ще падне едно псуване....
bager - специалист
Ето тук има клип с една от предишните версии на машината и честно казано не се представя особено добре.

https://www.youtube.com/watch?v=GXtgZJuFjSk

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: