Avas_co написа:[ и Метабо имат аналогичен верт.Аз го имам. С две батерии е в куфара. Куфара е станд.размер и е излишно огромен за тази малка машинка. Трудно се сваля патронника. Или пък аз не можах да му хвана чалъма. На резба е и се самозатяга. Още като го го купувах се усъмних, че няма осигуретелен болт вътре в патронника и при обратно на ч.с. е възможно да се развие. Не разбрах какъв е принципа на законтряне, но държи. На метабото има надпис "made in China". Даже го изпуснах в локва и веднага след това разглобяване и сушене с компресор и пистолет за горещ въздух. Така няколко часа и не успя да хване ръжди.
Имам и Парксайт. Патронника се сваля елементарно. Оборотите на всички Парксайди имат плавно повишаване до един момент но натискане на спусъка и след това на макс. При Метабото в целия диапазон на натискане по спусъка оборотите се променят.
Е и на ръка се усеща по-силния момент на Метабото. За продължителна работа не съм ги сравнявал, както и за колко зареждат изтощена батерия.
Малко да поспамя с още едно Метабо, което имам. Флекс 125мм. Още като го купувах ми демонстрираха как се развива самозатягащата се гайка. Развъртяха диска и при инерцията на спиране натиснаха застопоряващия бутон. Разнесе се гаден тракащ звук и гайката се разтегна. И аз така го ползвах, доде ме виде професионалист и ме посъветва да развивам с гаргите, за да нямам проблеми.