Профи, отнесох една настолна, ако не дупчи както казваш ша идвам за ракия и мезе 

DundyTheCroc написа:Профи, отнесох една настолна, ако не дупчи както казваш ша идвам за ракия и мезеИма само един недостатък,работния спускаем ход на шпиндела е само 5 см ,не помня калко беше
Valyo68 написа:Откъм настолни бормашини, отепахме Малтийците, от към цена!Дай инфо за верта че не се сещам?Вече сме номер 1! http://www.lidl.com.mt/en/Offers.htm?id=918 Брат ми живее и работи в Малта, гипс картон, окачени тавани, издути ала бала, голямо профи, та ми звъни и вика вземай 12волтовия винтоверт, голямо куче! Викам ти нали си взе Спарки 10.8 с 2 батерии, лампа и т.н...за 200 и някаква промоция- а той какво Спарки, забравил човека! Проверих и го намерих, в моят гараж. Ох котьооо...! Съботата я пропускам, ще чакам онова другото, дето му се сваля патрондаша! Явно е добро вертчето, за да ме безпокои в този час. 45 евра е дал в Малта, удобно, леко, за един трудо ден не може да го събори! А бие по 3000-4000, нещо си там! Горещо ми го препоръча! Наздраве!
profesionalist_wood написа:Дай инфо за верта че не се сещам?http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... %2012%20A1
kozl написа:Колега май бъркаш модела. При PowerMaxx BS quick Pro свалянето и поставянето на всички приставки е елементарно и бързо. А като габарит само верта е 135мм, PowerMaxx BS е още по-къс. https://www.youtube.com/watch?v=4tDF9OMUdkA след 2та минута.Avas_co написа:[ и Метабо имат аналогичен верт.Аз го имам. С две батерии е в куфара. Куфара е станд.размер и е излишно огромен за тази малка машинка. Трудно се сваля патронника. Или пък аз не можах да му хвана чалъма. На резба е и се самозатяга. Още като го го купувах се усъмних, че няма осигуретелен болт вътре в патронника и при обратно на ч.с. е възможно да се развие. Не разбрах какъв е принципа на законтряне, но държи. На метабото има надпис "made in China". Даже го изпуснах в локва и веднага след това разглобяване и сушене с компресор и пистолет за горещ въздух. Така няколко часа и не успя да хване ръжди.
Имам и Парксайт. Патронника се сваля елементарно. Оборотите на всички Парксайди имат плавно повишаване до един момент но натискане на спусъка и след това на макс. При Метабото в целия диапазон на натискане по спусъка оборотите се променят.
Е и на ръка се усеща по-силния момент на Метабото. За продължителна работа не съм ги сравнявал, както и за колко зареждат изтощена батерия.
Малко да поспамя с още едно Метабо, което имам. Флекс 125мм. Още като го купувах ми демонстрираха как се развива самозатягащата се гайка. Развъртяха диска и при инерцията на спиране натиснаха застопоряващия бутон. Разнесе се гаден тракащ звук и гайката се разтегна. И аз така го ползвах, доде ме виде професионалист и ме посъветва да развивам с гаргите, за да нямам проблеми.
DundyTheCroc написа:Накратко за настолната бормашина:Потвърждавам. И аз си взех за вилата. Всичко е точно както го описваш. Много е гадна лепенката с градусите. Мислех да я сменя тръбата с плътна да не се смачква като стягам подвижното менгеме. Чудех се дали отгоре да го смажа вретеното да не стърже в дупката при шайбата или на самия шпиндел ама тряя да внимавам да не влезе маслото в лагерите
Капака на ремъците е метален, ремъчните шайби алуминиеви. Има два ремъка и паразитно колело между тях, което дава възможност за повече комбинации на оборотите. Звучи добре и на ниски, и на високи обороти. Минуси си има, част от тях отстраними. При движение на патронника нагоре-надолу се чува стържене, смазах външно и се подобри чувствително, но сигурно ще разглобя да смажа добре навсякъде. Тръбата на стойката е можело да я сложат малко по-дебела, макар че не се вижда да поддава. Бутона за авариен стоп се разпадна при първото освобождаване, китаеца не му беше затегнал добре болтчетата, оправи се лесно. Кабелите в него са многожилни без гилзи, единия се държеше на магия. Менгемето е алуминиево, трябва да се внимава. Стойката върху която стои пробивания детайл е под ъгъл по оста на машината, като захвата и се завърти на 180 градуса е ок, китаеца просто е залепил от грешната страна лепенката с градусите.
С една дума не лоша за парите си машина, но иска да се пипне тук-там, а конкретно аз съм случил на сглобена в понеделник от махмурлия
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: