Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
То на повечето колонни от този клас хода е 50 мм.Има някои които са с 85 и 100 мм ама са по-скъпи, между 250 и 400 лева.В СУН гледах такива марка WERT.
profesionalist_wood - майстор
EDI написа:
То на повечето колонни от този клас хода е 50 мм.Има някои които са с 85 и 100 мм ама са по-скъпи, между 250 и 400 лева.В СУН гледах такива марка WERT.
Масово са така но може с доработка с изрязване на нови зъби на шпиндела редом до фабричните на металорежеща фреза за 20 лв може и да се увеличи хода....
Изображение
Последна промяна от profesionalist_wood на пет фев 03, 2017 9:59 am, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Благодаря :)
fore - майстор
Като цифра 5 см изглежда малко, но като реален ход е достатъчно за домашна работилница. Едва ли някой в домашни условия ще пробива чак такива дълбоки отвори. Единствено в дърво е възможно да се наложи да се заработват по дълбоки отвори, но тогава има и ръчни бормашини и вертове и тнт. А и ако се наложи такъв отвор да се пробива едва ли ще се наложи многократно повторение.
Също може да се мести и стойката както споменаха вече.
nikolson - майстор
Ами то и работната част на свредлото трябва да е дълга. И аз съм виждал да нарязват допълнително зъби на рейката, ама на тази едва ли ще стане.
etconev - специалист
Колеги, Парксайд имат ли 115 мм. ъглошлайф? Защото нещо не намирам такъв.
profesionalist_wood - майстор
nikolson написа:
Ами то и работната част на свредлото трябва да е дълга. И аз съм виждал да нарязват допълнително зъби на рейката, ама на тази едва ли ще стане.
Проблема е че кой в София ще ти нареже единична бройка? Айде аз имам да правя ново вретено на една българска настолна за да я пригодя за металорежеща фреза....па било и за зъби. Няма стар стругар да ти ги изработи освен фирми които не биха изпълнили такава поръчка
cholev - майстор
etconev написа:
125мм не ти ли върши работа
etconev - специалист
cholev написа:
etconev написа:
125мм не ти ли върши работа
Върши, купих си го, но пък нямам 115 :D
bulhomes2 - майстор
profesionalist_wood написа:
nikolson написа:
Проблема е че кой в София ще ти нареже единична бройка? Айде аз имам да правя ново вретено на една българска настолна за да я пригодя за металорежеща фреза....па било и за зъби. Няма стар стругар да ти ги изработи освен фирми които не биха изпълнили такава поръчка
Наистина няма стругар, който да ги изработи, но само защото на струг не може да се изработи.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: