Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
griffin написа:
Точно за тая фреза се ослушвам ще я пускат на 60 евра а се очертава инсталация на къща да се прави. Блазни ме че работи с стандартни дискове. Следващата като цена която мога да зема е 99 евра, но доколкото ми обясниха изисква по специфични дискове. Имам малка прахосмукачка кархер която може би ще умре с това ама се ще се оправя само пари да паднат :-D
Моята също е 99евра, циркулярен тип(с прав редуктор). Обикновено са по- мощни(около 1700W); за дискове D150mm d 22,3mm. Хубавото им е че са по- бавнооборотни- 4000об. и по- бавно режат, та и по- нисък клас прахосмукачка има време да изгълта прахта(аз ползвам лидълска 30 л).
stan73 - майстор
atanasov2004 написа:
Куфарчето купих миналата година за 79лв-много,много приятно съм изненадан за съотношение цена-качество, купих и 1200 ватовия шлайф със 125мм диск въпреки че имам 850ватовия Елтос от 1994г. Просто реших да го взема, сложих Бош за метал и като го включих се разхвърчаха искри из
гаража - самия диск стърже в тенекията наречена предпазител :lol: , замириса на четки, но се "поокара", хвърлих го в шкафа с идеята да регулирам някой ден предпазителя на диска. Хубавото е че се регулират оборотите, иначе има мощ и като натиснеш копчето подскача със яко ручене :-D Но за 60лв е по добре отколкото да стържа на село с някоя ножовка... :-D
Моя ъглошлайф работи идеално. С максималните си обороти и с диск за рязане с дебелина 1 мм реже изненадващо бързо, а с регулирането на оборотите например мога да търкам ръжда с една четка тип камбана, като свалям оборотите дотолкова, че да спре да тресе. И за един приятел купихме такъв, и той си е ултра доволен, а той определено разбира от инструменти, а и е голям сръчко. Може да си случил на куца бройка... Върни им го, като не те радва. Те са коректна фирма, смятам, че няма да ти правят проблеми. И вярно, че може да прозвучи като реклама, но те си заслужават. Винаги когато съм имал проблем с нещо от Лидл или Кауфланд - без проблем са ми връщали парите (нямам предвид, че много като процент неща са били проблемни, просто повечето неща вече ги пазаря от там). Преди лидери ми бяха Метро и донякъде Практикер, но вече Бъджет няма да има - при тях понякога имаше страхотни попадения, но който ял-пил (плюс това политиката им на връщане при проблем не е толкова "бяла")...
atanasov2004 - специалист
Не мисля да го връщам, просто ще се пипне тук там малко. Той си работи, навярно е изкривен предпазителя на диска, тъкмо да почовъркам малко :lol:
vasko9999 - специалист
В инструкцията за безопасност на всеки ъглошлайф пише:поставянето на диск се извършва с изключен щепсел от контакта и се прави ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАВЪРТАНЕ НА РЪКА НА ДИСКА да няма някакво биене или да опира диска в предпазителя,чак след това се включва в мрежата и се започва работа.
atanasov2004 - специалист
Колеги, като пробвам на ръка да въртя диска-не опира, като пусна на бавна скорост също. Проблема възниква като пусна на високи обороти - просто като ли подскача от мощното включване и прехвърчат искри от предпазителя на диска. Разгледах го - тънка червена тенекия от около 1мм и някак си страно захваната за самата машинка...звука стържещ ручащ един. Де да знам може да няма грес или нещо лагерите :? Правя сравнение със стария 850 ватов оригинален Елтос купуван на една безкрайна опашка на Пловдивския панаир заедно с ударно реверсивна дрелка Елтос БУР162Е, които и до днес си работят безотказно, разбира се ползвани за любителски нужди, но от 1994 г от първата ми редовна заплата....Но се отплеснах от темата....Някой колега може ли да каже - има ли грес в редуктора, на лагери или втулки...щото е в гаранция все пак. Общо взето има няква визия и като изработка горе долу добре...1200вата е, ако е реално. По удобна е за две ръце...та така, не съм се отказал от него.
stan73 - майстор
На лагери е, има грес, мощността е реална.
Аз смених греста обаче още в началото с вероятно най-добрата в света за цивилна употреба.
vasko9999 - специалист
stan73 написа:
На лагери е, има грес, мощността е реална.
Аз смених греста обаче още в началото с вероятно най-добрата в света за цивилна употреба.
След като я смени по-добре ли стана или пак същото?От към звука по време на работа.
stan73 - майстор
Малко по-добре според мен. Но тя си е скъпа... http://www.usalubrications.com/mpc-pl10.html
razli4en73 - специалист
Аз имам забележки към шлайфа и едната е,че много грее главата.Греста съм я сменил,но с тия два малки отвора на самата глава според мен не е добре охлаждането.Другата е захвата на предпазителя,изключително неудобен,с три болчета които трябва постоянно да олхабваш и затягаш при всяко местене или махане на предпазителя.Ритането при самия пуск когато е на макс. също не е приятно.При новия като гледам някой от тези недостатъци са подобрили.Бърз захват на предпазителя, нова редук.глава,а и е производство на Гризли.
anabolicbeast - специалист
razli4en73 написа:
Аз имам забележки към шлайфа и едната е,че много грее главата.Греста съм я сменил,но с тия два малки отвора на самата глава според мен не е добре охлаждането.Другата е захвата на предпазителя,изключително неудобен,с три болчета които трябва постоянно да олхабваш и затягаш при всяко местене или махане на предпазителя.Ритането при самия пуск когато е на макс. също не е приятно.При новия като гледам някой от тези недостатъци са подобрили.Бърз захват на предпазителя, нова редук.глава,а и е производство на Гризли.
Колега, регулирането на предпазния щит и при стария модел става без инструмент, просто трябва да оставиш малко по-разхлабени трите болтчета. Регулира се без проблем с малко сила, трябва сам да усетиш до колко е добре да натягаш, трябва хем да не хлопа предпазителя, хем да се движи без прилагане на голяма сила. Ако се сваля, вече трябва да се развият почти докрай! Ритането си го има определено! При мен чак такова греене на главата за такъв клас машина не съм усещал, а съм шлайфал доста с него на слънце. Определено се загрява, но не до такава степен, че да не може да си държиш ръката на него без да стискаш зъби. Като цяло бях много доволен от него, но го продадох заради най-големият му недостатък (според мен) - големият размер! Сега съм с Бош синя серия 850СЕ вярно , че е най-ниския клас, но и там редуктора доста по-бързо се позатопля от на лидълския, вече до колко се загрява не съм сигурен, защото съм го ползвал около 2 минути максимум, тези дни предстои да разбера! :partyman:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: