griffin написа:Точно за тая фреза се ослушвам ще я пускат на 60 евра а се очертава инсталация на къща да се прави. Блазни ме че работи с стандартни дискове. Следващата като цена която мога да зема е 99 евра, но доколкото ми обясниха изисква по специфични дискове. Имам малка прахосмукачка кархер която може би ще умре с това ама се ще се оправя само пари да паднатМоята също е 99евра, циркулярен тип(с прав редуктор). Обикновено са по- мощни(около 1700W); за дискове D150mm d 22,3mm. Хубавото им е че са по- бавнооборотни- 4000об. и по- бавно режат, та и по- нисък клас прахосмукачка има време да изгълта прахта(аз ползвам лидълска 30 л).
atanasov2004 написа:Куфарчето купих миналата година за 79лв-много,много приятно съм изненадан за съотношение цена-качество, купих и 1200 ватовия шлайф със 125мм диск въпреки че имам 850ватовия Елтос от 1994г. Просто реших да го взема, сложих Бош за метал и като го включих се разхвърчаха искри изМоя ъглошлайф работи идеално. С максималните си обороти и с диск за рязане с дебелина 1 мм реже изненадващо бързо, а с регулирането на оборотите например мога да търкам ръжда с една четка тип камбана, като свалям оборотите дотолкова, че да спре да тресе. И за един приятел купихме такъв, и той си е ултра доволен, а той определено разбира от инструменти, а и е голям сръчко. Може да си случил на куца бройка... Върни им го, като не те радва. Те са коректна фирма, смятам, че няма да ти правят проблеми. И вярно, че може да прозвучи като реклама, но те си заслужават. Винаги когато съм имал проблем с нещо от Лидл или Кауфланд - без проблем са ми връщали парите (нямам предвид, че много като процент неща са били проблемни, просто повечето неща вече ги пазаря от там). Преди лидери ми бяха Метро и донякъде Практикер, но вече Бъджет няма да има - при тях понякога имаше страхотни попадения, но който ял-пил (плюс това политиката им на връщане при проблем не е толкова "бяла")...
гаража - самия диск стърже в тенекията наречена предпазител, замириса на четки, но се "поокара", хвърлих го в шкафа с идеята да регулирам някой ден предпазителя на диска. Хубавото е че се регулират оборотите, иначе има мощ и като натиснеш копчето подскача със яко ручене
Но за 60лв е по добре отколкото да стържа на село с някоя ножовка...