Нека намерим най-тънките цени.
razli4en73 - специалист
Да дам мнение за шлайфа,днес го взех, имам и предния модел купуван точно преди година.Тествах го след обяд и съм изненадан,че чак не мага да повярвам.Монтирах го на стойката и му сложих телена четка, от тия усуканите и му застопорих спусъка.Повече от 25 мен. е работил без да го изключвам,само му променях оборотите,потърках бая желязо.Главата не само,че не загря за това време,ами не мога да кажа че и се стопли,за сметка на стария,който грее като печка след 2-3 мин. работа.В момента имам пет различни шлайфа, от 500 до 2000 вт.Отделно съм ползвал още различни от моите,но такова охлаждане не съм виждал.За сметка на това редуктора е по шумен и трака,има повече луфт от предния модел.Греста още не съм я сменял.Малко по къс е от предния,спусъкът е по голям,дръжката отзад е по удобна,предпазителя също е по удобен за местене.
Chefo77 - майстор
пишман_майстор написа:
Chefo77 написа:
Пичове, не се хвърляйте така нахъсано на разни неизвестни марки кътъри, .......
Да кажа . Машинката я купих . Марката е "известен" китаец- Айнхел :-D първи впечатления - бива . Има какво да се желае външно , не е така "избаран". Главата е алуминиева , облечена в някаква тъпа гума/пластмаса . Вибрациите - в "норма" бих казал, доста гладко работи , мотора е триста вата . Доста се чудех дали да го взема . Предвид и рядкото му ползване . Абе колкот' изкара б@лсъмгу :-D След това със сигурност ще се вземе свястна
Имай предвид, че консумативите на Бош почти не стават на Айнхела ти. Ножчетата едва-едва захапват пъпките на кътър-а, последните са конусни и затова не влизат докрай. Мисля, че на РТР консумативите ставаха за Айнхела. В един магазин до нас гледам консумативи на Райдър, от 3.40 до 7 лева ... Може да отнеса един да го изтормозя. Не че нямам биметални - 3 сегментни ножчета, 3 ножчета за дърво и 2 за метал, но за пробата ...
EDI - майстор
Да, РТР и РАЙДЪР са със съвсем същия захват, с 4 пъпки и кръгли отвори.ВАЛЕРИЙ ГРУП на сайта си продава консумативи от сорта, на този захват от 4 пъпки стават и консумативите на поляците ГРАФАЙТ.В общи линии избора е богат, само да му се работи на колегата.
пишман_майстор - майстор
Chefo77 написа:
Имай предвид, че консумативите на Бош почти не стават на Айнхела ти. Ножчетата едва-едва захапват пъпките на кътър-а,

Това вече кофти...аз си мислех да глася ..рогатия с йофтена машинка и консуматив от кач. мат'риял :x мислех да видя от кои "истински" машинки ще пасне захватът . Ами освен да си купя и малко консумативи от промото , да имам там , жалко отсега съм убеден , че ще са "меки" и бързо ще се захабяват и оттам тормозят машинката . Не че съм се скъсал да бачкам с таквоз , то ако беше така , щях да си купя топ инструмент.
EDI - майстор
Е, меки, меки, щом работиш от дъжд на вятър няма да ти отиват чак толкова много консумативи.
mitko64 - майстор
пишман_майстор написа:
Chefo77 написа:
Имай предвид, че консумативите на Бош почти не стават на Айнхела ти. Ножчетата едва-едва захапват пъпките на кътър-а,

Това вече кофти...аз си мислех да глася ..рогатия с йофтена машинка и консуматив от кач. мат'риял :x мислех да видя от кои "истински" машинки ще пасне захватът . Ами освен да си купя и малко консумативи от промото , да имам там , жалко отсега съм убеден , че ще са "меки" и бързо ще се захабяват и оттам тормозят машинката . Не че съм се скъсал да бачкам с таквоз , то ако беше така , щях да си купя топ инструмент.
Вземаш машинката и отиваш където има консумативи на Бош- монтираш и преценяваш. Мен по телефона тези от сервиза на Компернас за лидълския кътър се скъасаха да ме убеждават, че е някакъв уникатен захват, несъвместим, но на живо моята преценка установи съвместимост с Бош. Работи с бошчета та се къса.
dadko - майстор
От 31 декември пускат ударна бормашина за 39 лв и стойка забормашина за 33 лв
razli4en73 - специалист
mitko64 написа:
Chefo77 написа:
Пичове, не се хвърляйте така нахъсано на разни неизвестни марки кътъри, че миналия месец засякохме един такъв неизвестен на един обект, та решихме да го чуем. Голяма грешка. То не беше звук, то не бяха вибрации ... кошмар!
Та някой да не остане изненадан.
Tова за джангъра е кошмар. Рязах веднъж каса на врата с един Meister craft Basic, на таванска стая и собственика тича отдолу и вика, че чак в мазето звукът се не търпи и се чуди, че съм без шлемофони. Кошмарно шумна машинка, направо трещи. А за Дурото, за сефте виждам кътър с допълнителна ръкохватка.
Ааа..не така за Meister craft Basic,имам го 250вт.Не мърка точно като коте,а по скоро като котарак..и то гладен :lol:...пък и ти баш каса,направо си го озорил.За тая работа аз скоро ползвах сабления,истинско удоволствие.
Последна промяна от razli4en73 на вт дек 23, 2014 10:42 pm, променено общо 1 път.
juvesan - специалист
От 31 декември пускат ударна бормашина за 39 лв и стойка забормашина за 33 лв
Стига са крили оберфрезатааааа... :^o
razli4en73 - специалист
То поне да пуснат двускоростната дрелка.Все тая малката за мулти домакини,като на рекламата.Сигурно и такива има... :? .

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: