Virtex написа:Надявам се или ти или cholev ще има смелостта да направи това и да покажете снимки послеТи нали каза че тук във форма никой не се интересува от дисекции.........

Virtex написа:Надявам се или ти или cholev ще има смелостта да направи това и да покажете снимки послеТи нали каза че тук във форма никой не се интересува от дисекции.........
tntcom написа:За кои елементи питаш? Аз смятам за кондензаторния. Батерия няма - поне по спецификация. Той се зарежда с Волтове и Кулони. А Амперите са следствие. А тези твоите 5.5V и 1.7А не ги виждам в спецификацията.iliya_i написа:.....Да не се налага да се зарежда след всеки винт.Нещо не мие яснa твойта формула. Сметки за този с 4те приставки, че ме обърка с тези сметки.
Понеже 1F = 1C/1V.
По спецификация имаме 4.6V, 2.8A заряден ток / 60 секунди.
1А = 1C/1sec.
Капацитета който се зарежда в кондензатора = (2.8А * 60 sec) / 4.6V = 15.85 F,
та от тези 320F, реално се ползват едни 5%.....
С 1 елемент колко Ампера ще се заредят.
Зарежда изход: (5.5V * 1.7A) / 3600s =
ESPACE написа:Съгласен Но уред, дето се зарежда 60 секунди, за да работи 30 - колкото да свалиш капака на компютъраiliya_i написа: Капацитета който се зарежда в кондензатора = (2.8А * 60 sec) / 4.6V = 15.85 F,Нещо не ти смята вярно "елка"-та. (2.8А * 60 sec) / 4.6V = 36,5 F
та от тези 320F, реално се ползват едни 5%.
Мен друго не ми се връзва. Два ултракондензатора с такъв капацитет са около 30мм диаметър и 60мм дължина всеки. Няма как да са ги събрали. Вярно че говореха за пробив и псевдокондензатори с графен с доста малки размери, но тогава цената не се получава. Кога ще ги пускат да си взема един и да го отворя
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: