Нека намерим най-тънките цени.
nanobanano - специалист
Скоро чакаме да открият и лидл Асеновград.
stan73 - майстор
Ножовете им Ernestо от Овим, които са в продажба от понеделник за по 4 лв бройката са много добри. Стоманата, високоплътната POM пластмаса на дръжката и изработката са добри. Купих си един - доволен съм. (заявявам го като запален ножоман (то си е почти болест... :) )
kam34 - специалист
stan73 написа:
Ножовете им Ernestо от Овим, които са в продажба от понеделник за по 4 лв бройката са много добри. Стоманата, високоплътната POM пластмаса на дръжката и изработката са добри. Купих си един - доволен съм. (заявявам го като запален ножоман (то си е почти болест... :) )
Не бих казал същото, взех си широкия (шефски) преди година и не ми харесва. Ако го оставиш влажен започва да му избиват жълти петна като от ръжда, неудобно тънка дръжка, бързо затъпяване. Откакто взех няколко Tramontina Premium за по 8-9лв парчето този е захвърлен някъде.
VLADO66 - майстор
Трамонтината са хубави-имам един комплект за хранене и няколко други.Те малко офтопик http://www.youtube.com/watch?v=bqwyZsip ... ata_player
stan73 - майстор
kam34 написа:
stan73 написа:
Не бих казал същото, взех си широкия (шефски) преди година и не ми харесва. Ако го оставиш влажен започва да му избиват жълти петна като от ръжда, неудобно тънка дръжка, бързо затъпяване. Откакто взех няколко Tramontina Premium за по 8-9лв парчето този е захвърлен някъде.
И аз си бях купил предният път (и широкият, на главният готвач и дългият за месо). Широкият го подарих на братовчед ми, а другият си стои в опаковката и досега. На предните пише, че са произведени от Миломекс, а на новата партида от Овим (този път купих само широкият и него не знам дали и кога ще го ползвам (само го тествах), защото засега ползвам такъв тип нож, но много по-висок клас (с хром молибден ванадиева стомана на Клаус Шмидт, Солинген). Би трябвало да се различават... В допълнение - имам шведски неръждаем нож Бако (бивша Сандвик) и него като го оставя мокър или изцапан с храна и му се появяват нещо като ръждиви петна (за последно от нарязване на месо за барбекю преди двадесетина дни, като бяхме на палатки...). Същото се случи и с един нож от серията "Профешънъл" на К. Ш., Солинген (също неръждаем (иначе от същата серия ползвам малкия ежедневно по няколко пъти и не е мръднал вече за поне 6 години (в смисъл няма петна, а го ползвам и за домати, само се наложи да го заточвам няколко пъти). Предполагам, че имат някакви отклонения в стоманата...
А за нещата на Трамонтина и аз съм съгласен, че са много добри за парите си (и ножовете и мачететата).
VLADO66 написа:
Трамонтината са хубави-имам един комплект за хранене и няколко други.Те малко офтопик http://www.youtube.com/watch?v=bqwyZsip ... ata_player
Брадли както винаги прави забавни ревюта (не бях гледал това филмче - благодаря ! :) ).
ferrari4456 - специалист
VLADO66 написа:
Трамонтата са си доста хубави за парите.
Разгледах клипчето и профила на човека видях, че се занимава с правене на ножове, не знам каква е стоманата, която се използва за ножовете ,но аз използвам от автоматични ножовки един стругар ми ги дава изхабени.Адски трудно се точи, нужни са ми към 2часа време за да го изтъня отпред до нужната дебелина за нож.Ама адски трудно се точи и много трудно се затъпява на един ловец направих да дерат прасета и направо полудя после.Може да се пробва от такъв материал. :)
stan73 - майстор
От стоманата от ножовката ножът би трябвало да е твърд, но крехък. Ако го изтърват или напънат странично вероятно ще се строши (вече счупих един такъв...).
От ресорна стомана става супер, но си е откровено ръждаема. Направих нож за оцеляване и забавление от такава от Москвич (вторият, който правя (първият не го бива)). Стана супер, но ми отне близо 20 часа работа. Май ще е добре да направим отделна тема, да не "разводняваме" тази...

П.П. Направих съответна тема:
viewtopic.php?f=56&t=44115&p=535605#p535605
Ще помоля ако става въпрос за самоделни ножове, желаещите да правят разискванията там.
Благодаря ! :)
Tzezar - специалист
Някой има ли впечатления от това чудо http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... %2050%20B2. В момента е на промоция за 20 лв.
profesionalist_wood - майстор
купих си комплекта ножове на ернесто, добри са :lol:
Уреда за резбоване е боклук,длетата му за нищо не стават,има доста оплаквания
Илчо Илиев - майстор
Гаранция ще ми се смеете, но аз да питам....
Като чета какви неща има из Лидъл и оставам с впечатление,че или аз съм сбъркал магазина или в русенския са заредили само хранителни стоки и дреболии за бита...домашни потреби.....
Обикалях като преял 1 час, то едно,че магазина не ми хареса като цяло,но и никакви инструменти и машини не видях ...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: