нед апр 14, 2019 8:10 amkozl написа:Аз, например, си разфасовах прасето с него... поради липсата на сатър
Па аз се замислям за какъв чеп ми е саблен трион![]()

нед апр 14, 2019 8:28 amLazarGanev написа:Отделно въпроса колко ще е обелена стената накрая.нед апр 14, 2019 12:41 amLisko написа: А за къв чеп стърчи тоя чеп от стената?Дърводелеца си е дърводелец, железара си е железар - на мен ми изглежда като медна тръба и въпроса, който се поражда е защо тоя тъпак я реже толкова близо до стената и толкова накриво
![]()
![]()
нед апр 14, 2019 1:02 amthemask написа:Ама ти я пробва и имаш опит с други или просто си спамиш по традиция. Защото аз съм много доволен. А имам опит с още два Керхера. Единият е трифазен на 4 колела и е Пароструйка с нафта, а другият е като Лидлският. Значи и двата имат по силна струя и уморяват ръцете, но ефекта е същият накрая, пак се налага търкане ако има застояла мръсотия. Лидлската сваля същата тази мръсотия и с малко търкане с гъбата и подсушаване с парцала колата стана джам. Повече не ми трябва.нед апр 14, 2019 12:07 amfore написа: Аз тази турбо-дюза едва ли ще я ползвам. Не ме впечатли нито с налягане нито с конуса който прави. Даже не знам къде да я ползвам. А и това да е проблема. Самата водоструйка и другите накрайници щом работят не е фатално. А вероятно тази пластмасова шайба може да се замени или с метална или да се залепи.То с тази водоструйка няма как да те впечатли коя да е дюза![]()
нед апр 14, 2019 8:28 amLazarGanev написа:Това е реклама и показва възможностите на инструмента. т.е би ли подсказал с какъв друг инструмент ще отрежеш тръбата на нивото на стената. А изкривения нож е не криво рязане, а възможност при рязане ножа да е под ъгъл усукан и така да срежеш минимално близко до стената.нед апр 14, 2019 12:41 amLisko написа: А за къв чеп стърчи тоя чеп от стената?Дърводелеца си е дърводелец, железара си е железар - на мен ми изглежда като медна тръба и въпроса, който се поражда е защо тоя тъпак я реже толкова близо до стената и толкова накриво
![]()
![]()
нед апр 14, 2019 1:10 pmfore написа: Ама ти я пробва и имаш опит с други или просто си спамиш по традиция. Защото аз съм много доволен. А имам опит с още два Керхера. Единият е трифазен на 4 колела и е Пароструйка с нафта, а другият е като Лидлският. Значи и двата имат по силна струя и уморяват ръцете, но ефекта е същият накрая, пак се налага търкане ако има застояла мръсотия. Лидлската сваля същата тази мръсотия и с малко търкане с гъбата и подсушаване с парцала колата стана джам. Повече не ми трябва.Да, традициите трябва да се спазват.
нед апр 14, 2019 7:29 pmthemask написа:Аз те питах дали я пробва, но доколкото разбирам си говориш на изуст.нед апр 14, 2019 1:10 pmfore написа: Ама ти я пробва и имаш опит с други или просто си спамиш по традиция. Защото аз съм много доволен. А имам опит с още два Керхера. Единият е трифазен на 4 колела и е Пароструйка с нафта, а другият е като Лидлският. Значи и двата имат по силна струя и уморяват ръцете, но ефекта е същият накрая, пак се налага търкане ако има застояла мръсотия. Лидлската сваля същата тази мръсотия и с малко търкане с гъбата и подсушаване с парцала колата стана джам. Повече не ми трябва.Да, традициите трябва да се спазват.
Значи по твоите думи ако съди човек, ще рече, че като си купиш скъпа и мощна водоструйка, ще се прецакаш, защото единственият ефект ще са изморените ти ръце, така ли?![]()
Ти очевидно екстензивния си опит с водоструйки си го приложил единствено в измиване на автомобили. Да те светна - имат доста други приложения, в които не търкаш с гъба, ползваш и другите дюзи и приставки, и някак съумяваш да вложиш смисъл в елементите, за които си платил повече от лидълския лъки бой.![]()
нед апр 14, 2019 5:21 pmkr1100 написа:С последният модел водоструйка, за която говориш и ти. PHD 150 G4. Но тази дюза не бих казал че е много важна. Водоструйката е 120 бара нормално, а 150 макс. И в първоначалният момент засмуква въздух докато се обезвъздуши. А я захранвам от подземно ниво с тръба 1/2. Дебит и налягане да те утрепе ! Щом засмуква въздух в началото значи е сила. И струята не се бара. Сваля застоялата мръсотия от вратите. Значи си е баш..........fore написа: Аз тази турбо-дюза едва ли ще я ползвам.Не знам с коя водоструйка си , а и не ми се рови назад. Писах за тази уж с 150 бара. А пък и за какво да се мъча да правя шайба след като гаранцията я покрива и сменят машината ?
нед апр 14, 2019 4:18 pmcholev написа:Чолев това са разбирачи, като казвама разбирачи имам в предвид екзо-разбирачи.......нед апр 14, 2019 8:28 amLazarGanev написа:Това е реклама и показва възможностите на инструмента. т.е би ли подсказал с какъв друг инструмент ще отрежеш тръбата на нивото на стената. А изкривения нож е не криво рязане, а възможност при рязане ножа да е под ъгъл усукан и така да срежеш минимално близко до стената.нед апр 14, 2019 12:41 amLisko написа: А за къв чеп стърчи тоя чеп от стената?Дърводелеца си е дърводелец, железара си е железар - на мен ми изглежда като медна тръба и въпроса, който се поражда е защо тоя тъпак я реже толкова близо до стената и толкова накриво
![]()
![]()
Сабления трион е един от ценните инструменти.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: