Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
Те този е :) http://www.lidl.de/media/product/0/1/0/ ... lar--4.jpg все още си ги има :) Преди два часа ги гледах - небутнати четири броя ( засега) .Аз си имам дремел мулти 300 , инак и аз бих ги пробвал как са :)
stan73 - майстор
Някой съфорумник купи ли си вече електрическото точило за ножове

( http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-569876FB ... ail&id=576 )

и ако да, какви са му впечатленията ?
mitko64 - майстор
Aз го взех, но още не съм намерил време да го пробвам. Иначе тиганите са страхотни но и скъпички. Някой да е виждал в софийските лидъли останал комплект шпакли, оказаха се яка работа, та ме яд , че не взех още едни.
bulhomes2 - майстор
Аз си го взимах преди време с голям мерак от Метро. Само, че най беше към 25-30 лв. С още по-голям мерак им го върнах. Разновидност на шмиргелче. На лентовия ми шлайф за 30 лв ги заточвам значително по-добре. Пак е далечно от професионално, но много по-добре от тая уйня.
mitko64 - майстор
Ако търся някакво по- качествено заточване, с ваденето на ивер пускам точилото на вода, ама чакам да се съберат десетина ножа. Това за жената предполагам ще върши работа, щото все мрънка, че били тъпи ножовете.
bulhomes2 - майстор
Какво значи това?
mitko64 написа:
... с ваденето на ивер ...
Я наистина пробвай с уйнята да заточиш един нож и после виж на някой корав суджук как се държи! Щото нямам конкретни спомени как го бях тествал при разочарованието.
mitko64 - майстор
Това определение- ивер го запомних от един врачежанин( те са все ножари и кацари) и е мустака който се образува при заточване при малък скос( една лентичка гънеща са наляво- надясно). Обикновено се отстранява с внимателно точене под по- голям ъгъл, вече върху финна белгия с водна баня.
bulhomes2 - майстор
Разбрах. За мустак или заустенец знаех, но не знаех, че и ивер му викали.
mitko64 - майстор
Гледам от понеделник пак кръстатия ключ за джанти, ама на двойна цена, ако е същият като този който взех преди близо година.
stan73 - майстор
Благодаря за инфото ! Явно няма да купувам от това точило. Освен другите пособия за ръчно заточване (като маниак ножар) имам и лидълския лентов шлаиф (големия с възможност за използване като настолен), но за съжаление беше много повече от 30 лева... Но пък щом с лентов шлаиф става много по-добре от това точилце - явно няма смисъл да вземам и точилцето.

А относно кръстатия ключ за джанти - по добре да си купите такъв несгъваем (сгъваемите ми се виждат някак рехави...). Хубав несгъваем с марката Керн, Австрия си бях купил за около 10 лв. от бензиностанциите на Лук Оил или ОМВ. Още има такива (но внимавайте ако ще го купувате от Метро - тогава преди да купя сегашният ми ключ, бях си купил уж такъв от там, и изобщо не беше хубав, направен с огромни допуски, чак главите на болтовете играеха (е, не превъртаха чак, но почти)... (добре, че успях да им го върна)).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: