Нека намерим най-тънките цени.
juvesan - специалист
Дано.... фрезерите едвали ще са кой зне какво , но като цена ... остава и да се преборим за нея, че току пуснат по 5 броя в магазин... :butthead:
Avas_co - майстор
Прахосмукачката дали пак е на Гризли?
mitko64 - майстор
По принцип може да се намери и уж 1500w с цанги 8 и 12мм, за около 115лв., ама е RTR- само като ги чуя и бегам далече. Иначе смукачката е Гризли, но няма контакт за автоматично пускане с инструмент. От новата брошура бих похвалил уплътнението за праг на врата- много е добро, досега 4 съм монтирал. Гаровата количка също я имам, много е практична, добра товароносимост, но кошмарно изпълнение на ходовата част. Интересно е, че гладах същата в Aldi под бранд WORKZONE, беше със същите ужасни луфтове.
anabolicbeast - специалист
Да попитам колегите дърводелци основните неща, който се гледат откъм качеството на една оберфреза. Ясно е, че ще я ползвам любителски и ще ми върши работа всяка, но не е спешно да се оборудвам с нея, та кажете какво и къде да гледам, понеже с такъв тип машина не съм се сблъсквал. На такава цена има само Райдер, но предпочитам малко по-голяма сигурност и 3 годишна гаранция! И някой ако може да даде коментар за стягите ще съм също благодарен! :partyman:
mitko64 - майстор
anabolicbeast написа:
Да попитам колегите дърводелци основните неща, който се гледат откъм качеството на една оберфреза. Ясно е, че ще я ползвам любителски и ще ми върши работа всяка, но не е спешно да се оборудвам с нея, та кажете какво и къде да гледам, понеже с такъв тип машина не съм се сблъсквал. На такава цена има само Райдер, но предпочитам малко по-голяма сигурност и 3 годишна гаранция! И някой ако може да даде коментар за стягите ще съм също благодарен! :partyman:
Какво да проверяваме и да гледаме и аз се интересувам, очаквам ЕДИ да ни посъветва. А стегиЧКИТЕ, не е кой знае каква далавера според мен. Поне визуално, големите са 1-1 с едни под бранд mtx,където купувах наскоро по 6-7лв, не помня точно. За дреболии стават, даже се обръщат за разпъване, но не смея много да ги напъвам, че изглеждат кекавичко.
nikolson - майстор
Ще дам мнение за фрезата по принцип. Вероятно е с цанги 6 и 8 мм, което стеснява избора на фрезери. Имам подобна на Бъджет, която, поради липса на фрезери, вадя много рядко. Колебая се между купуване на преход за 1/4 фрезери и купуване направо на такава с 1/2. Защото един преход с доставката ще излезе поне 20-25 лева. И пак остава куца работа.
Стягите по принцип са нелоша цена, но трябва да се огледат. Аз лично ще го направя. Ако са халтави, няма да ги взема, макар да ми трябват бързи стяги. По-добре да дам още някой лев, ще си взема Ъруин за 12-13 лева.
menka - напреднал
8мм фрезери се намират по нашенски сайтове, а по чуждите е пълно.
nikolson - майстор
menka написа:
8мм фрезери се намират по нашенски сайтове, а по чуждите е пълно.
Да, има, но разнообразието от профили е по-малко, а цените на някои други са високи.
EDI - майстор
Ами какво да кажа, така като я гледам ще върши 90% от работата на един любител в работилницата.Мощноста е добра.Аз например преди да ми хрумне да правя долапи и врати :-D :lol: и да си взема инчовата фреза, всичко го правех с един БЮДЖЕТ 1020 ватов и комплектчето китайски ферези към него и не съм изпитвал недостиг на мощност.Наборчето фрезери си е стандартното, всички основни ги има, а като се комбинират профили от два фрезера, могат и различни интересни релефи да се правят.Хубаво е човек да има 12 или 12,7 мм машина, ама освен машина трябват и фрезери, пък и освен да си прави врати и дограми и други такива обемни неща, не се сещам какво друго не може да се свърши с 8 мм.ТЕКА имат почти всякакви профили фрезери СМТ на 8 мм опашки, в ЛОТОС все още има голям избор на 8 мм ФРУД от старите.Определено си заслужава фрезичката за първа машина, има си и гаранция, която ще покрие някакви дефекти.В последствие човек винаги може да си купи сътоветното фрезерче 8 мм - има и по 2 лева има и по 50 лева парчето. :lol:
Градски, 8 мм се намират почти всякакви профили, ама малко са височки цените.Скоро намерих един сайт в който продават израелски фрезери, ама цените направо убиват - по-високи са с 30-40% от фрезерите на СМТ или ФРУД, направо ми се замая главата, като ги видях. :lol: Е, като тенденцията е занапред да си правиш врати, прозорци и други такива, минаваш на инчова фреза и лека полека си купуваш и съответните фрезери от ИБЕЙ.В ТЕКА например можеш да си купиш пълната гама на СМТ с всякаква опашка - от 6,35 до 12,7.Друг е въпроса, че от 12 и 12,7 мм много лесно се минава на 8 само с една втулка.
Сега и отворих документацията.Не е зле от към мощност 1200 вата е, добър обхват на оборотите от 11000 до 30000, 55 мм ход на машината, което си е доста добре.Цангите са 6 и 8.
Последна промяна от EDI на чет яну 15, 2015 12:33 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Грешка. :lol:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: