• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
нед юли 05, 2020 11:21 pmenigma79 написа:
нед юли 05, 2020 2:03 pmPassa написа:
съб юли 04, 2020 11:01 amenigma79 написа:

Отговорих преди няколко мнения,ето пак отговора в снимки:
Само не знам как правиш контакт между две мъжки клеми.

И на старата батерия и на Х20 уреда клемите са мъжки............ :?

Да не говориме че в този вид батерията ще изпадне в даден момент от уреда.
Не са два контакта а три и тихо да не чуят,те са джендъри :lol:
По въпроса правят идеален контакт,проблема е само с комуникационият пин,то затова е и крив,така се опира иначе без него примигва диода и до там,то и на 18v батерия примигва и до там,само на 20v батерия става магията.За
падането няма проблем ако нея риташ :axe:
С една дума 4 зареждания от 30% до 100% на нот9,готино за дърта батерия :razz:
Какво е това на снимката, фенерче ли?
На фенерчето средния пин къде контактува или не контактува и как тогава спира разряда под минимума на батерията?
Passa - специалист
нед юли 05, 2020 11:21 pmenigma79 написа:
нед юли 05, 2020 2:03 pmPassa написа:
съб юли 04, 2020 11:01 amenigma79 написа:

Отговорих преди няколко мнения,ето пак отговора в снимки:
Само не знам как правиш контакт между две мъжки клеми.

И на старата батерия и на Х20 уреда клемите са мъжки............ :?

Да не говориме че в този вид батерията ще изпадне в даден момент от уреда.
Не са два контакта а три и тихо да не чуят,те са джендъри :lol:
По въпроса правят идеален контакт,проблема е само с комуникационият пин,то затова е и крив,така се опира иначе без него примигва диода и до там,то и на 18v батерия примигва и до там,само на 20v батерия става магията.За
падането няма проблем ако нея риташ :axe:
С една дума 4 зареждания от 30% до 100% на нот9,готино за дърта батерия :razz:
Абе то опира, но пробвай така да въртиш ударният верт с консумация на ток от по 10 - 20 А в пик.
Като сложих 4 А/Ч батерия на преработеният верт и по едно време спря. Батерията трудно влиза по шейната, но се придвижила леко на пред и няма ток. Бях сложил рапидка с конусна глава. Тя обаче не контрира контра-чопа заради конуса на рапидката и батерията излиза.
Сложих рапидка с плоска глава и няма излизане.

Това присъединяване ще работи само за фенера ти.
enigma79 - напреднал
Passa то за зареждане на телефона ми трябва,даже и фенера ми е излишен.Не смятам да преработвам старите инструменти за новите батерии.

kozl точно средният пин е толкова важен колкото + и - ,той е комуникацията между батерията и usb приставката.Без този пин приставката примигва работният диод и загасва,няма зареждане през usb нито фенер.
kozl - майстор
И аз така си мисля, но нямам от новите инструменти.
Правих опит да подменя на старите 18V батерии елементите с новите на "X" серията, обаче при запояване - разпояване повредих някой от елементите по платките и сега и двете батерии не се зареждат с оригиналните зарядни, но ръчно със зарядно за пауер банк става един по един елемент.
silent - майстор
Някъде бях чел че разпои ли се батерията електрониката я брои за умряла и после каквото да и сложиш нъцки не пуска да се зарежда батерията, идеята вероятно е да си купиш нова батерия вместо да смениш елементите. Та беднотията кара руснаците да сменят батерии все едно обезвреждат бомба слагат мостчета за да се подава постоянно напрежение към електрониката и така прехвърлят елементите в батерията....не знам колко е вярно не мисля да се занимавам и да си губя времето с подобни идиотщини.....споменавам го като инфо....
lov - майстор
На тези батерии ги няма тези защити както по лаптопските батерии. Грешките стават от прегряване на елементи и къси съединения по невнимание.
Passa - специалист
ср юли 08, 2020 6:36 pmlov написа:
На тези батерии ги няма тези защити както по лаптопските батерии. Грешките стават от прегряване на елементи и къси съединения по невнимание.
Незнам дали ги няма тия работи. Аз смених на едната с Панасоници и накрая се зареждаше на 60%. Стоеше си на 17,6 волта макс. Накрая спря да я зарежда. Извадих ги и ги възтанових. На другата сложих Самсунзи. Зареди ги два пъти и след няколко дена ги скапа до 0та. Отидоха на боклука.
Третата отказа да се зарежда и тя и остана само една която става от 4 бр.

Много електроника и чипове има и аз мисля че се следи вътре дали има напрежение, съпротивление и какво е тнт. Пипне ли се термистора - направо изгаря всичко и е тоталка.
lov - майстор
Вероятно много по добре знам какво има и какво е схемното решение, Не гадая даже като теб какво що за да съм категоричен в мнението си. А защо не съм го публикувал в този форум си е пак мое решение. :)
п.п. Не е лично към теб колега но си имам причина.
Passa - специалист
Вероятно по добре знаеш материята, но само разработчика на схемата някъде в Китай знае какво точно е заложил вътре и как точно работи.
Няма от къде да си наясно какво точно съдържат тези паяци и чипове в схемата освен ако не си се сдобил от някъде с подробна документация за тях. Но е сигурно че са там за да следят сложни параметри и да ги сравняват. Даже единият процесор беше Хайер мисля.

За мене схемата следи параметрите на клетките и отказва да ги зарежда когато се скапят.
Видях от личен опит какво става когато се сменят клетките и какво когато се разпоява термозащитата.
lov - майстор
Информацийка се намирва с много ровене. При добро желание и с много мерене и най вече спортна злоба. Чиповете не са за супер компютри тъй че недей да създаваш митове и легенди. Не ми е нужно и да зная какво съдържат паячетата. Интересуват ме техните параметри като цяло а не що конструктора в место едно съпротивление сложил 10 транзистора като можело 3. :) Отваряш справочника четеш измерваш каквото трябва
и от там на татък що годе грамотен човек в темата знае и може да диагностицира какво се е случило за да не работи и как трябва да работи.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: