Нека намерим най-тънките цени.
brick - специалист
Аз купих малкия циркуляр, но не съм го пробвал още, в момента нямам на какво.

Качеството на пластмасовия корпус е прилично, съответства на другите инструменти на марката (евтина пластмаса, но прецизна сглобка).
Кожухът на диска и петата са прахово боядисани в сиво, изглеждат солидно. Петата е щанцована от доста дебела ламарина (1,5 мм) и е много яка.
Допълнителният водач е доста по-здрав, отколкото при зегето, където е от тънка гънеща се ламаринка.

В комплекта влиза един диск ø 110 за дърво, пластмаса и меки метали.

Дизайнът ми хареса, легна ми като излят в ръцете. Инструментчето е леко и компактно и за мен си струва парите отвсякъде Изображение
Взех го, защото ми предстои да изработвам няколко врати в къщи.
Stefan_62 - майстор
Доста се чудех дали да си взема по-голам /на друга марка/ или този, но като се замислих за работата която ще върша с него и този си струва и да се похваля, преди малко и аз си заприходих едино циркулярче от Лидл и както казва колегата в предният пост, инструментчето наистина е леко и компактно и си струва парите. Скоро не му се очертава изпробване /освен да го пусна да го чуя как работи/, но на пролет ще го пусна в експлоатация, че и на мен ми предстои направата на две дюшамета на село и още някоя и друга дърводелска дейност.
Последна промяна от Stefan_62 на вт ное 26, 2013 2:29 pm, променено общо 1 път.
colyo - специалист
За дребошлъци си взех тази приставка и съм много доволен. Като, че ли иска още малко обороти, но все пак си върши работата добре. Ако ви попадне нещо подобно, взимайте смело ( това струваше 6 лв.).
Прикачен файл:
WP_001084.jpg
Прикачен файл:
WP_001086.jpg
Прикачен файл:
WP_001085.jpg
anabolicbeast - специалист
Да се похваля и аз с комбинирани клещи! Преди употреба се налага леко почистване от стружки но за "парати си " са повече от добри! Пробвах ги, режат малко трудно, но са от сравнително твърда стомана! Направи ми впечатление, че имаше доста циркулярчета и нито едно зеге, за което много ме е яд, понеже като видях допълнителните ножчета за 10 лв, които бяха Швейцарски и с SDS захват, но за Спаркито не стават..
stan73 - майстор
Към "colyo" : Циркулярната приставка за дрелка наистина ли е само 6 лева ? (все пак пише, че е Блек енд Декер (не уважавам тази марка, нещата им вече са много рехави, но обикновено са скъпи. (иначе много уважавам инструментите ДиУолт (уж под една шапка, а разликата в качеството е огромна)))) ?
И за какъв размер диск е ?
dpp - специалист
Абе тая циркулярна приставка си е компромис. Квото и да си говорим. Има и такава на Спарки май , едно време съм засичал. Голяма и груба..Айде някой да го пусне тоя цуркуляр да каже как е , луфтове, звук, вибрации и т.н...?? Ся с ченгел ли да ви вадим думите, не се скъпете колеги..:))
:axe:
Stefan_62 - майстор
dpp написа:
.Айде някой да го пусне тоя цуркуляр да каже как е , луфтове, звук, вибрации и т.н...?? :))
Така ето ти малко информация от пръв поглед. Пуснах го, душа юнашка не трае :lol: /на сухо дет се вика/като същевремено го и поогледах, луфтове не забелязах, вибрации не усетих, шума в рамките на допустимато за двигателя и марката /е не е яко бръмчащ, но и не е безшумен/, но в границите на нормалното за един циркуляр. Както писах по-горе, а и колегата преди мен обясни, лекичък е и компактен, абе с две думи за домашни условия си е идеален. Вече как ще се държи при рязане не мога да кажа сега, когато го изпробвам да отрежа нещо ще пиша. Ами общо взето това е струва си човек да затвори 75лв. за него :drinkers:
colyo - специалист
stan73 написа:
Към "colyo" : Циркулярната приставка за дрелка наистина ли е само 6 лева ? (все пак пише, че е Блек енд Декер (не уважавам тази марка, нещата им вече са много рехави, но обикновено са скъпи. (иначе много уважавам инструментите ДиУолт (уж под една шапка, а разликата в качеството е огромна)))) ?
И за какъв размер диск е ?
127мм е дискчето. Имам зеге и ръчен циркуляр на Black&Decker и от двете машинки съм много доволен. DeWalt последните 2 години е пълна пародия като качество. Палеца на предпазителя на една пендула ми остана в ръцете още в магазина и добре, че продавача е мой човек и не се наложи да си я купувам. Сервиза им работи на пълни обороти и то само с гаранционни машини.

Приставката естествено е компромис и не мога да твърдя обратното, просто не ми се налага всеки път да демонтирам ръчния циркуляр от масата, когато трябва да резна нещо набързо.
Stefan_62 - майстор
Както казах в предният пост "душа юнашка не трае" и слязох в мазата да изпробвам циркулярчето в действие. Отрязах няколко дъски и малко от едиин стар плот, ами добре се държи в бойна обстановка :lol: и си реже с лекота. Бързайте докато не са се свършили :lol: , ама да не ме псувате после :lol: :drinkers:
Chefo77 - майстор
Отзиви за зегето. Откъм мощност - много добре. Вибрации минимални за класа. СДС с уникален захват, както споменах в предния пост. Много добро обдухване на плота. Светлина ОК, лазер добър, когато не си започнал да режеш. Започнеш ли, се покрива с прахоляк и чистенето е много трудно. Май че преминахме към неприятното - контрола. КОШМАРЕН Е! Плотът е много напред спрямо ножчето, а последното е прекалено назад спрямо предния ръб на зегето. В резултат трябва много да се навеждаш, за да можеш да виждаш среза, а прахоляка, който се отделя и малкото просвет на плота правят виждането почти невъзможно. Разбира се, веднага ни хрумнаха идеи как да облагородим това и да намалим недостатъците до минимум, но първо ще ги изпробваме, после ще пиша :)
Но като цяло - това, което предлага, за парите, които струва - няма такава добра комбинация! Сравнено с Бош-а ми е пълен ташак, но имайки предвид почти 6 пъти по-ниската цена е уаааау :)

ЕДИТ: Направих побългаряването, резултатът е много доволен.
Не вярвам някой да не разбере какво съм направил, но все пак - в средата на върха на дъгите, които държат плота към зегето, пробих 2 отвора и преместих плота напред. Третия отвор (който е и накриво освен всичко) е пробит, за да може задния винт да бъде завит. Сега вече и светлината пада на точното място :)
Прикачен файл:
P1150750_1.JPG
Последна промяна от Chefo77 на ср ное 27, 2013 7:10 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: