• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
Удължителя е с кабел 3 х 1 мм^2. Дават го до 10 ампера ако е развита ролката.
stan73 - майстор
Излиза, че за разклонителя: добре, че не отидох, то ако ще е с икономична версия на кабела - бих предпочел да е 2х1.5.
mi6osf - специалист
Здравейте болни и още по-болни хора на тема инструменти :-D Пише Ви поредният от поздравените
Днес си купих удължителя с разклонител - има етикет с надпис, че издържа до 900W когато е намотан кабела на макарата и до 2300W при изцяло развит кабел.
Не се загледах точно какъв е кабела , но според мен е едно към едно като захранващ кабел за компютър, сиреч не повече от 1.5-2
Сдобих се и с комплекта с битове и тресчотка тип отверка.
Тествах битовете и са малко "мекички", но за 20лв комплекта си заслужава за тип "домашен майстор"
profesionalist_wood - майстор
Добре дошъл в клуба на психично болните маняци на тема инструменти :-D Ако влезе психиатър тук,ще получи професионален оргазъм и ще има материал за след пенсия :lol:
пишман_майстор - майстор
kr1100 написа:
stan73 написа:
Дозатегнах ги до 140 (не знам със сигурност колко е препоръчителното, но нещо ми се върти из главата 180 - до 200 (в смисъл толкова съм чел преди, но ми се вижда чудовищно).
Зависи от резбата на болтовете и вида на джантата. В книжкатра на автомобила го пише.
Например.
За VW 5 х М14 х 1,5 х 34 mm
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
Доста ми се видя , аз ги знам 110-120 Нм, но не съм много сигурен , ще проверя утре какво пише
П.п. намерих едно инфо , разгледайте го , ако вашата кола я има , ще знаете с колко да се стяга :) http://www.auto-tests-service.de/Servic ... auben.html
angel_ov - специалист
mi6osf написа:
Не се загледах точно какъв е кабела , но според мен е едно към едно като захранващ кабел за компютър, сиреч не повече от 1.5-2
На макарата пише сечението на кабела -1.0
razli4en73 - специалист
пишман_майстор написа:
kr1100 написа:
stan73 написа:
Дозатегнах ги до 140 (не знам със сигурност колко е препоръчителното, но нещо ми се върти из главата 180 - до 200 (в смисъл толкова съм чел преди, но ми се вижда чудовищно).
Зависи от резбата на болтовете и вида на джантата. В книжкатра на автомобила го пише.
Например.
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
Доста ми се видя , аз ги знам 110-120 Нм, но не съм много сигурен , ще проверя утре какво пише
П.п. намерих едно инфо , разгледайте го , ако вашата кола я има , ще знаете с колко да се стяга :) http://www.auto-tests-service.de/Servic ... auben.html
Благодаря,инфото е много полезно
Chefo77 - майстор
brum написа:
Удължителя е с кабел 3 х 1 мм^2. Дават го до 10 ампера ако е развита ролката.
Благодаря, да си го държат. Удължител за лампа си имам :)
stan73 - майстор
пишман_майстор написа:
kr1100 написа:
stan73 написа:
Например.
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
Благодаря - инфото е много полезно ! :)
За моята кола данните са малко противоречиви - някъде пишат препоръчителният въртящ моомент да е 110, а някъде 120 Нютона. В крайна сметка на лидълският динамометричен ключ най-близката точна стойност беше 112 Нютона - на толкова и ги затегнах в последствие. А преди да се сдобия с този ключ ги затягах на усет с кръстатия (Керн), който имам от няколко години на усет. Оказа се, че съм ги затягал на около 105 Нютона. Никога досега не ми се е саморазвивал болт на колело (а поне 8 или 9 месеца в годината карам с джанти от авиационен алуминии (в различните инструкции пише, че алуминият бил така да се каже по-хлъзгав, та съответното колело с алуминиева джанта изисквало по-голям момент при затягането, от колкото на същият автомобил, но със стоманена джанта). И се оказва, че даже и само 105 Нютона са достатъчни...
mitko64 - майстор
В четвърък 27.03 пускат много неща за градината ножица за клони и лозарски, помпа, култиватори, струйници, маркучи. Горещо препоръчвам 10метровия маркуч с конекторите. Немско производство беше и е много добър. По цял ден съм го ползвал под налягане в жегите, когато ремонтирах плочниците, и капка не пропусна без да пусна струйника. Разду се в областа на конектора чак след седмица ползване. Много е добър и взех тогава още един.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: