Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Tъста я има същата, редовно бърках с нея, преди да си купя миксер. Но нещо по спомен на неговата 450w пишеше(от 1979г). Много яка направо върти 20л кофа заедно с бетона. Ама съвсем оспамихме темата. За поставката- от круша е. Ползвах фрезера с лагер и голямо R. Mразя лакове, мисля да го мина с едно масло за приклади на Balistol,да подчертае текстурата. Като за сефте на мене си ми харесва.
И на мен ми хареса много. Аз импрегнирам нещата с ленено масло. Много ми харесва как се получава, а освен това маслото е полезно за хората даже и за пиене, така, че след като синнът ти си слага слушалките, няма да има алергична реакция.
stan73 - майстор
cvetankirilov написа:
Това как успя да му изгириш ротора бе човек? :shock: Незнам колко тона лепила и шпакловки съм объркал с такова нещо
Ами явно не всички са им толкова хубави. Моята пак Елтос, модел БУ 2-160: с алуминиев редуктор, 2 механични скорости, удаарна, няма електроника и е 550 вата, струваше цяла заплата навремето - също усетих, че се мъчи при бъркане на лепила и то на ниската скорост. Затова и си купих тогава една друга, която буквално я пребива като куче: Феър Лайн 1050 вата (аз съм писал по-рано за нея доста), с алуминиев редуктор, 2 механични скорости, реверс и електроника - работи супер, звучи супер и не загрявва. Спокойно може да се ползва даже и професионално. Имаше я още брандирана като Фелисати, DWT, Бъджет, Ферм и т.н. (на цени от 300 до 85 лева).

А на Елтоската - смазката и е някаква бяла почти прозрачна и има вид на гел. Струва ми се, че е остаряла. Изкушавам се да и сменя смазката. Дали е по-добре и ако да с каква ?
Имам например кафява Шел грес или бяла (великата) ПЛ10.
Някой наясно ли е да даде съвет, че поне за пробиване да ползвам Елтосът ?
EDI - майстор
Аз рядко сменям смазка, но ако се наложи ползвам молибденова смазка и забравям повече за смазване.
stan73 - майстор
Ами аз се изкушавам да я сменя, защото като консистенция смазката и ми се вижда странна. А иначе и машината докато работи понякога почва да стърже. Принципно е на малко работни часове - около 20 най-много (като часовете са постигнати най-вече с търкане на ръжда с телена камбана, има малко пробиване и съвсем малко разбъркване на циментово лепило (като усетих, че се мъчи с това, предпочетох да си купя другата като си мислех, че колкото и да е кофти все ще издържи поне гаранцията си, а тя пък взе, че се оказа супер)). Но пък самата смазка откъм възраст е на около 23 години поне, та затова предположих, че вече няма добри мазилни качества...
Последна промяна от stan73 на вт фев 03, 2015 9:02 am, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Пак малко спам от мене, ама в духа на подфорума. Една извадка за Stan73 на нивелири КАПРО при вносителя Ташев галвинг на най- ниския клас box level Spirit
40см- 12,45лв.
80см.-18,79лв
100см.-21,66лв
150см.-32,21лв.
180см.-36,92лв.
200см.-39,96лв.
stan73 - майстор
Благодаря, цените са добри ! :) Обаче май Ташев Галвинг няма във Варна. А ми се щеше да го видя и проверя преди да го купя, че от тези, които имам ни един не е супер.
crez - майстор
radius написа:
Ей това са 650 български вата Изображение
Вярно, че подплатени със редуктор, но безсмъртни. Някак си форсирани тия западни(източни) машинки - много ватове, пък малко моторче.
Ей това е велика машина, имам я от 1982г. работи безотказно, сега ме подситихте че трябва да и погледна смазката на редуктора. За бъркане на разтвори е незаменима, особено на 1 скорост.
bulhomes2 - майстор
cvetankirilov написа:
Това как успя да му изгириш ротора бе човек? :shock: Незнам колко тона лепила и шпакловки съм объркал с такова нещо
Правих си едни навеси и дупчих 12 см греди с 11 мм. Доста бяха...
fore - майстор
Естествено и аз имам една от Бащата. Разбирасе я ползвам основно за бъркалка. С нея залепих плочките около басейна на Вилата.
Всъщност тя няма удар и се чудя освен за бъркалка какво може да и е другото приложение. Единствено ми идва на акъла да въртя с нея в дърво и метал големи свредла с фи над 10 мм и боркорони. За по малките свредла просто ползвам малкият Елтос или винтоверта на Райдър.

stan73, понеже си мераклия да я отваряш ми е интересно да ми кажеш как е реализиран ударният механизъм на твоята машина ? Нали казваш че имала такъв.
stan73 - майстор
Ами има, даже доколкото помня вършеше работа.
Ето как изглежда машината (но с малко уговорки):
http://nlsltd.biz/sparkymashini/sparky_ ... u2160.html

Пластмасата на моята не е лилава, ами синя и няма електронно регулиране, мисля, че и реверс нямаше. (явно е доста по-стара версия, иначе редукторната кутия изглежда по същият начин...).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: