Нека намерим най-тънките цени.
asinka - специалист
Тук не можеш ме хванеш, Майсторе!
Пред "и" се слага запетайка, когато в едно изречение изброяваш нещо и ползваш второ, или трето-пето "и" или "или".
Става въпрос за сложни съставни изречения.
Пример:
Искам да ида на планина, да подишам свеж въздух и да пия от ручея вода, и да ходя боса по стръмните пътеки, и да се радвам на синия небосклон!
И още, там където си ме псевдо-цитирал си сложил не само на грешно място запетайката, а и си сложил шпация преди, а не след нея

:razz: :razz: :razz:
Въобще, Драги ми Емо, синтаксисът и правописът са сложна материя.
А "мрянке" тук, във форумът има право да ме нарича само един човек :)

:wink:
asinka - специалист
И в този случай не съм съгласна, защото има разлика, когато използваш "защото", за да отречеш нещо, и когато го ползваш, за да поясниш нещо.
Не е само книга с точни правила това.
И смисълът е важен.
Относно латиницата: в ерата на първобитния Интернет, когато писането по форуми, чатове и т.н се осъществяваше само на т.нар "шльокавица" (за тези, които не знаят що е то-това си е писане на БГ с латински букви), и аз се бях заплеснала по нея, докато не осъзнах, как моят си почти-перфектен правопис си отива безвъзвратно!
И се осъзнах о време!
И наистина си е обида да четеш на латиница...
То не стига еврото, което ни диша във вратовете, ами и това....
emil_v r - майстор
Бее , до 1 седмица ще те убедя да ти викам "мренке " :evil: ,

просто не исках да използвам подмолни психологически методи .

Сега ще се обадя на моя човек , даже ако се беше съгласила , щях и да почерпя .
Засега съм ти сърдит , не ми отговаряй .
asinka - специалист
Нека броенето да започне-е-е: СЕГА!
:lol: :lol: :lol:
galin.com - специалист
Да се върнем на темата. Труда си е труд и той си има цена. Изпълнителя предлага цена и ако собсвеника му допада - има сделка.
Хората са различни. Различни са и доходите им. Различни са и майсторите. Различини са и намеренията им. В крайна сметка всеки ремонт, строителство или подобрение са индивидуални. Никой не е застрахован срещу калпаво изпълнение. Но не може да се слага под един знаменател всичко и всеки. При индивидуални проекти и желания няма как да не окажат влияние субективни фактори. Това рефлектира върху цената.
Ясна е концепцията и на продавача и на купувача. Въпроса е как да стане така че никой да не се чувства излъган.
Отговорите са прости: комуникация, лоялност, прозрачност, качество.

ПП То като се замисля последното изречение е валидно във всяко едно отношение.

Айде живи и здрави. Пък другото ще го спечелим или напазаруваме.
emil_v r - майстор
Комуникация , лоялност прозр. качество :-D

Да не би да се шегуваш .
Сега е капитализъм , студена гражданска война .
Борба за макс. печалба на всяка цена .
Ако спазваш горното неминуемо ще бъдеш изхвърлен в периферията на обществото , и ще се прехранваш от предаване на отпадъци ,и от
кофите за боклук .
galin.com - специалист
Зависи от кофите, Емо. Информация от тази седмица.
В Австрия в голям хипермаркет за храни са пресметнали че им е по-изгодно в края на деня да изхвърлят част от продукцията, вместо да платят на персонал да я сортира и прибере до утре.
В резултат на това клиентите им намаляли и се насочили към..... кофите. Където след 22 часа имало продукти годни за консумация изхвърлени разделно по вид и в чисти пликове.
Отново въпрос на сметка.

Тема "Мисля да взема да се прецакам сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: