Нека намерим най-тънките цени.
thinkpad - майстор
Явно аз ще да съм много богат да си купя LED лампа за 18лв. 12W=100W.
silent - майстор
и богат и ненормален..... :lol:
thinkpad - майстор
silent написа:
Що? Лампата не е китайче, а е унгарска, не е с обикновените диоди, дето не били светели.
preslav - майстор
Имам градинско осветление от 12 волтови "плочки" по 1.2 W, напълно достатъчни са да си виждаш пътеката и да не ритнеш кучето. От 10-12 плочки по 4 светодиода, за 2 години са изгорели 2 светодиода от две различни плочки - плочката продължава да свети с 3 светодиода и не усещам разлика в силата на осветлението. Нарочно исках да е 12 волта, за да няма токови изненади, захранването е обикновен траф, но и импулсните вече не са скъпи (двадесетина лева). Плочките ги има навсякъде на цена около 3.5 лв. а сега се появиха с по 3 светодиода и същата мощност, залети са с някаква смола, не им пука от дъжд, сняг и студ. Най-важното - комшиите взеха да си слагат същите след като видяха за какво става дума, нали в БГ е важно да не се набуташ!
preslav - майстор
thinkpad написа:
silent написа:
Що? Лампата не е китайче, а е унгарска, не е с обикновените диоди, дето не били светели.
Не се кахъри, знам, че нито си богат, нито си луд - взел си своето решение, харесва ти, ползвай го със здраве! Аз в такива случаи цитирам една позната, която казваше "кефът цена няма" - направил си си кефа, остави ги завистниците дето се опитват да е*ат дявола във въздуха. Защо говоря така ли - имам една ламБа 3 вата - може да ти освети само клавиатурата на компа, имамм една от 5 вата и става за кенефа, ама в коридора беше мрачно, имам и една от 7 вата - в коридора е добре, но за стаята е слаба, следващата ще е 10-12 вата на подобна цена като твоята, ама нали сме все тарикати искаме нещо за 2 лв. да върши работата на онова от 20!
thinkpad - майстор
Аз LED лампата я ползвам в момента в банята. Тестово, дали си струва такова осветление и колко ще издържи, както и защото обикновените крушки топят плафоните, енергоспестяващите луминисцентни пък много мудно загряват, докато светнат на пълна мощност, а там често се включва,гаси за кратко.
preslav - майстор
thinkpad написа:
Аз LED лампата я ползвам в момента в банята. Тестово, дали си струва такова осветление и колко ще издържи, както и защото обикновените крушки топят плафоните, енергоспестяващите луминисцентни пък много мудно загряват, докато светнат на пълна мощност, а там често се включва,гаси за кратко.
Цените явно много са паднали или аз съм купувал и нещо друго заедно със 7 ватовата - на 22.12.2012 е струвала 31.50 лв. гаранцията и е 2 год. и вече явно е изтекла, но си свети в коридора, в банята режимът на работа е още по-тежък, но и там ще издържи. Отделен е въпросът, че тези 18 лв. никога няма да ги избиеш от икономия на енергия, ама като се замислиш преди време малолитражките бяха на мода, а сега се карат джипове и коли по 2 кубика и на горе, никой не гаси мотора за 5-10 минути престой, иначе се грижим за екологията и безопасния секс!
thinkpad - майстор
preslav написа:
Отделен е въпросът, че тези 18 лв. никога няма да ги избиеш от икономия на енергия, ама като се замислиш преди време малолитражките бяха на мода, а сега се карат джипове и коли по 2 кубика...
Парадоксалното е, че колите по 2000кубика не харчат много повече от малолитражките. Със старата ми малолитражка минавах за 10лв - 60км. С новата кола - 2000кубика пак минавам 60км за долу-горе същите пари. А от икономия не знам дали ще ги избия парите, уж харчи лампата 10 пъти по-малко.
silent - майстор
thinkpad написа:
silent написа:
майтап бе...кофтито на скъпите работи е че като се повредят много боли...докато към евинджоса нямаш кой знае какви очаквания...
preslav - майстор
thinkpad написа:
preslav написа:
Отделен е въпросът, че тези 18 лв. никога няма да ги избиеш от икономия на енергия, ама като се замислиш преди време малолитражките бяха на мода, а сега се карат джипове и коли по 2 кубика...
Парадоксалното е, че колите по 2000кубика не харчат много повече от малолитражките. Със старата ми малолитражка минавах за 10лв - 60км. С новата кола - 2000кубика пак минавам 60км за долу-горе същите пари. А от икономия не знам дали ще ги избия парите, уж харчи лампата 10 пъти по-малко.
На мен ли ще ми говориш - дъртият ми "скопен" Москвич харчеше 6.5 извън града, дървена, допотопна, карбураторна каруца 1500 кубика, новата ми Шкода Фабия, 1200 кубика, модерно SIEMENS електронно управление на впръскването, страхотна аеродинамика, същата возия, харчи по около 6/100 по-качествен бензин и когато ти се наложи да изпеварваш камион се целиш километър преди това, но иначе има климатик, радио и AIR BEG.

Тема "LED лампи за 4 лева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: