Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Аз ти разбрах идеята, но ти не схвана моята май.
Първо не искам да съм голословен, но:
Linux-Code написа:

Пиша всичко това, защото съм имал възможност да обикалям, мои роднини живеят навънка и от лични наблюдения имам достоверна информация.
.
.
.
Без да съм учил икономическо образование ( IT-програмист съм, но повече практик от колкото теоретик, което е друга тема, просто уточнявам ) ще го обясня до къде води поскъпването на тока:...
Това са твои думи. Сега разбираш половината от поста ми :)
Както знаем, ИТ програмистите имат доволно добро заплащане. Да са живи и здрави - заработват си ги! Имам приятели с такава професия и изобщо не са недоволни. С оглед на това ... защо патрон за 5 лева???
За другото - нямах предвид да си вземаш патрон за 200 лева. Въпросът беше - когато видиш, че има патрони за 200 лева, какво би очаквал да ти предложи патрон за 5? В този ред на мисли - не можех да разбера, след като това е сигурността в дома ти, защо търсиш нещо евтино. Че да се занимаваш и да ходиш до завода, че да го сменяш ... А каква е другата част от сигурността на дома - не си споменал, криеш го. :) Няма и причина да гадая, че имаш и друга брава :)
Linux-Code - специалист
Chefo77 написа:
Linux-Code написа:

Пиша всичко това, защото съм имал възможност да обикалям, мои роднини живеят навънка и от лични наблюдения имам достоверна информация.
.
.
.
Без да съм учил икономическо образование ( IT-програмист съм, но повече практик от колкото теоретик, което е друга тема, просто уточнявам ) ще го обясня до къде води поскъпването на тока:...
Както знаем, ИТ програмистите имат доволно добро заплащане. Да са живи и здрави - заработват си ги! Имам приятели с такава професия и изобщо не са недоволни. С оглед на това ... защо патрон за 5 лева???
За другото - нямах предвид да си вземаш патрон за 200 лева. Въпросът беше - когато видиш, че има патрони за 200 лева, какво би очаквал да ти предложи патрон за 5? В този ред на мисли - не можех да разбера, след като това е сигурността в дома ти, защо търсиш нещо евтино. Че да се занимаваш и да ходиш до завода, че да го сменяш ... А каква е другата част от сигурността на дома - не си споменал, криеш го. :) Няма и причина да гадая, че имаш и друга брава :)
Обясних ти го поста ми - защото вратата е слагана 1994 г. със брава която подържа стандарт БДС, за това търся патрон който да отговоря на БДС, и случайно ми се мярна в Кауфланда такъв патрон, повтарям случайно но не съм казал че търся конкретно от 5 лв. и къде прочете че "търся за 5 лв."

П.П. Въпроса ми в темата беше е конкретен, и не е тук мястото да ми цитираш постове от други теми, където там ставаше въпрос за цената на тока. Нарушаваш правилата като се отклоняваш от темата и я завърташ в друга посока кой къде ходил, и какво имал в дома си, и кой какви заплати вземал. Да - ходил съм, излизал съм навънка и съм видял че живота е различен. Извинявай но аз не се интересувам от личния ти живот и каква професия имаш, и не ми влиза в работата, както и теб не те засяга! Или просто си нямаш работа и влизаш в темите на хората, и пишеш ей така на посоки. Само ще добавя, че щом за теб излизането ми само в 3 държави значи "обиколил целия свят" това говори много жалко за теб, че така разбираш нещата. Не знаех че 3 държави са целия свят! Явно за теб е така. Най културно ще те помоля, да не пишеш повече в мои теми където въпроса ми е конкретен, и да не цитираш постове от други теми, с цел да изместваш темата в друга посока.

Модератор заключи темата защото се измества в друга посока, панаира свърши!
Chefo77 - майстор
Жалък си. Не съм писал нищо в лош смисъл. Комплексарите обаче само така го разбират. Бъди здрав!
Тинки поне е пич.
Linux-Code - специалист
Chefo77 написа:
Жалък си. Не съм писал нищо в лош смисъл. Комплексарите обаче само така го разбират. Бъди здрав!
Тинки поне е пич.
Ей хейтър нещастен, като си нямаш работа поне не пречи в чужди теми, като не можеш да помогнеш. Личи си кой е комплексар и кой е жалкия - ей такива дребни простосмъртни душици като теб, изпълнени със злоба и завист, отколняващи темите в друга посока, вкарващи постове с ирония, че имаш наглостта и да обиждаш. Стана ми ясно вече кои са хейтърите в този форум.
stan73 - майстор
Linux-Code написа:
Chefo77 написа:
Linux-Code написа:

.
.
.
Обясних ти го поста ми - защото вратата е слагана 1994 г. със брава която подържа стандарт БДС, за това търся патрон който да отговоря на БДС, и случайно ми се мярна в Кауфланда такъв патрон, повтарям случайно но не съм казал че търся конкретно от 5 лв. и къде прочете че "търся за 5 лв."

П.П. Въпроса ми в темата беше е конкретен, и не е тук мястото да ми цитираш постове от други теми, където там ставаше въпрос за цената на тока. Нарушаваш правилата като се отклоняваш от темата и я завърташ в друга посока кой къде ходил, и какво имал в дома си, и кой какви заплати вземал. Да - ходил съм, излизал съм навънка и съм видял че живота е различен. Извинявай но аз не се интересувам от личния ти живот и каква професия имаш, и не ми влиза в работата, както и теб не те засяга! Или просто си нямаш работа и влизаш в темите на хората, и пишеш ей така на посоки. Само ще добавя, че щом за теб излизането ми само в 3 държави значи "обиколил целия свят" това говори много жалко за теб, че така разбираш нещата. Не знаех че 3 държави са целия свят! Явно за теб е така. Най културно ще те помоля, да не пишеш повече в мои теми където въпроса ми е конкретен, и да не цитираш постове от други теми, с цел да изместваш темата в друга посока.

Модератор заключи темата защото се измества в друга посока, панаира свърши!
Ф. Мауер (бивша Декаба), произвеждат патрони/ключалки/брави и по двата стандарта. Многократно съм ходил да си пазаря от там (фирмения магазин в завода) брави и патрони. Вярно цените им са неприятни, но на времето проучих и се оказаха най-сигурното и достъпно нещо в страната.
И да споделя нещо странно и интересно. На времето след слагането на новата блиндирана врата (с 2 брави пак от тях (една касова и една с патрон - мисля, че беше модел Гард 2000 (с дълъг ключ, твърдосплавни щифтове и нарочно отслабена външна част - ако някой а насили, да се счупи евентуално външната част на патрона, но после с дългият ключ пак би трябвало да работи (естествено - за всеки случа, понеже имаха към три дължини на патрона - трябва да се подбере така, че да е наравно с шиилда на бравата)...) или нещо такова (бравата също е с шишове))) всичко добре, но вратата я направи един гъзорък майстор, та поради мощната му некадърност вратата и патрона в бравата (които той искаше да купя предварително бравите и да му ги дам, за да прави врата по тях - и го направих де)) блокираха веднага и аз предположих неправилно, че патрона или бравата имат някакъв проблем. Естествено - мятам се на колата и във фирменият магазин във фабриката, оплаках се там, веднага викнаха двамата им дежурни ключари, та те се отзоваха и дойдоха на адреса. След доста гърч успяха да отворят вратата и стана ясно, че не бравите или патрона са причината, а калпавата изработка на вратата. Доработиха я колкото можаха (все пак оня гъзоръкия си беше оставил ръцете, краката и гъзът (вратата е толкова крива, че в течение на времето при отваряне та така си тропа и щрака, че едната от трите панти се скъса и трябваше да я заваряваме наново) и сега работи (вярно със забележки), но поне не блокира. Та искам да кажа, че съм доволен от качеството и отношението им - но винаги ходя да си купя нещата от фирмения магазин в завода за по-сигурно (на няколко километра ми е).

Тема "Въпрос за секретен патрон на брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: