Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
О, това е друга бира- BUR 2-160. Tакава ми откраднаха, още не мога да я прежаля. Купувах я от Берковица за 500лв. тогавашни пари, 92г. Но е определено много по- слаба от BZ16- просто редуктора е за 1200, а не на400 оборота. Иначе удара трябва да е със съчма, все пак не е перфоратор да има бутало.
Последна промяна от mitko64 на вт фев 03, 2015 10:28 am, променено общо 3 пъти.
fore - майстор
Моята е стандартният цвят за елтос- зелено-син някакъв.

Колега, аз те питам как е реализиран ударният механизъм ??? Със съчма или с бутало/цилиндър. Дано разбра въпроса ми вече.
Последна промяна от fore на вт фев 03, 2015 10:34 am, променено общо 2 пъти.
stan73 - майстор
Със съчма естествено, с бутало реализациите са само в перфораторите. Много си се размечтал...
Аз откак имам истински перфоратор - вече поне 8 или 10 години, и през ум не ми е минавало да пробивам в бетон с дрелка.
Последна промяна от stan73 на вт фев 03, 2015 10:38 am, променено общо 2 пъти.
fore - майстор
А е тоя отговор исках ! :partyman:

И ти малко си се размечтал по отношение на габаритите на твоята машина !
Твоята колега е от по малките машинки. Тя е с големина между моят малък Елтос и този големият дето е на снимката.
Точно заради това не си доволен от силата и.
Тази от снимката тежи много и е доста голяма и тежък-около 4 кг. Малко бъркаш габаритите според мене и от там искаш да извлечеш нещо от машина дето не е направена за това. Твоята машина не става за бъркалка-малка е !

Поне тази на снимката е 1,8 килограма. Та не можеш да я сравняваш с 4 кг машина.

А и Аз заради тоя "ударен механизъм" си купих 3,5 кг. перфоратор на Спарки. Та като пробивам бетона да знам че това правя, а не да топя видиите само.
Последна промяна от fore на вт фев 03, 2015 10:39 am, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Аз за бъркалка вече ползвам Феър Лайн-ът 1050 вата (за който писах по-горе, той е еквивалентен на моделите 250 на Спарки). А моят Елтос изобщо не е малък, мисля, че ти бъркаш нещо. Ще взема да го снимам и ще кача снимката тук.
fore - майстор
Човек- дал си снимка на 1,8 кг машина, нали ???

Елтоса от снимката е много по голям !!! В нас в шкафа ми е ! С една ръка е трудно да го държа и невъзможно да стой водоравен. Можеби е дълаг колкото дължината на ръката ми. А тежи поне 3,5-4 кг.

Дори и функциите на машината са ти различни- тази има само 2 скорости и нищо друго. При превключване на предавката- е все едно превключвам несинхронизирана предавка на Краз. Има едно отчетливо прещракване когато зъбците се синхронизират и влезнат добре. Иначе не може да се зацепят и застават в междинно положение-незацепено. То и самото превключване като се бута чопа-се усеща една мазна тежест на механиката-мого тежък и як механизъм.
profesionalist_wood - майстор
radius написа:
Ей това са 650 български вата Изображение
Вярно, че подплатени със редуктор, но безсмъртни. Някак си форсирани тия западни(източни) машинки - много ватове, пък малко моторче.
Йееее те това е машина! Имам 3 бормашини различни модели на Елтос. Ако ми попадне точно такава я взимам. :rock: :supz:
stan73 - майстор
Ясно, че машините са различни. Обаче имам приятел, който има такава като моята и с нея си бъркаше лепила/шпакловки и т.н., но моята машина се озорваше. Може да съм изтеглил късата клечка или пък смазката и да не е добре (аз и затова горе питах за съвет). А тази за която ти говориш я има друг приятел. Кефи отвсякъде и най-вече, че както е писал колегата по-горе на ниската предавка е само 400 оборота - точно идеално за бъркалка.
Та ето снимките и на моите - проблемният Елтос и цепещата мрака Феър Лайн (произведена от Голдхенд ГеЕмБеХа):

Прикачен файл

DSC03546.jpg

Прикачен файл

DSC03545.jpg

Прикачен файл

DSC03543.jpg
themask - специалист
Май трябва да си направите нова тема за елтосите и техните перфораторно-миксиращи възможности :mrgreen:
fore - майстор
Да не казвам голяма дума, но този Елтос е с големината на моят малък Елтос или малко по голям. Разликата е само в превключващият механизъм на удара и също че корпуса на механиката е от алумин. Моя се превключва от горе с плъзгач и е цялата от пласмаса, а на твоята е с врътка отстрани.
Та мисля че проблема не е в машината, ами в тебе- искаш да прави неща за които е малка.
По снимка е трудно да се определи габарит на обект. Но ти можеш да сравниш с тази на твоя приятел. Щом той има двускоростната.
Виж и дръжката на големият Елтос- нищо общо с другият.

Твоята е идеална да върти свредла до към 10 мм в метал и дърво. За бетон на мене лично ми е слаба. Аз я ползвам също и за фини, малки отвори до 1-1.5 мм. Но моята може и да е една идея по малка.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: