Нека намерим най-тънките цени.
juvesan - специалист
mitko64 написа:
Пак за 18волтовия- беше 88лв на разпродажба. Моята сметка е проста- патронник около 30лв., батерия 50лв, а куфар зарядно и тялото излизат 8 лв. А отгоре на всичко и върши работа.
Нямам забележка. Моето хилти май удряше към 900 лева https://www.hilti.com.au/holau/page/mod ... id=1483879
както и да го погледнеш е 10 пъти повече но мога ли да си го купя за да си сглобя 3 етажерки в годината? Трябва да съм луд...Същевременно не може да замъкваш маса инструменти всеки уикенд... затова ето , има варинат.. :rolleyes:
ferrari4456 - специалист
Много пари е това хилти пък е с малка батерия и волтаж.
Виж Dewalt DCD785M2 взех го от Kumay за 450лв, да в интернет е към 800лв и е 18V и 4Ah,така че ако някой си търси.
juvesan - специалист
ferrari4456 написа:
Много пари е това хилти пък е с малка батерия и волтаж.
Виж Dewalt DCD785M2 взех го от Kumay за 450лв, да в интернет е към 800лв и е 18V и 4Ah,така че ако някой си търси.
Целта не беше да си мерим... винтовертите :lol: Споменах го на колегата, защото струва почти 10 пъти повече, а неговия колкото и работа да свърши - все е на далавера. Иначе... вече не ми дреме особенно какво пише по табелите на някои инструменти - особено след случката с винтоверта на Бош :vom: :vom: с 3 батерии, дето скапва за 0 време патронника... веднага го дадох на друг колега и с хилтито ми е добре... няма задна... но цената си е солена, ако не вадиш пари с него..слава богу аз това правя.. Тук търсим идеаланата хоби машинка, без пари но с параметри , надхвърляща "профитата" само ..2-3 пъти :lol:
ferrari4456 - специалист
Ама има една граница, където взимаш евтин инструмент и не можеш да си вършиш работата по ремонта, вилата или където и да е.Взех си един къртач преди доста години и като отидох на вилата мъка и мъка и накрая изгоря и това те принуждава да вземеш професионална машина.
Как да се абонирам за това да получавам следващите им неща на лидл?Абонирах се за нещо и получавам само нещата който излизат на сайта и моментално ми ги пращат и на мен, а няма теза за напред.
mitko64 - майстор
Aбе имам и един професионален Бош 10,8V, дадох близо 400лв за него, та върши същата работа, само дето е с две батерии и зарежда два пъти по- бързо. Преди бях фен на Спарки, имам една дузина техни машини, но виждам, че и по- евтиното върши работа(за бензинови не рискувам). Сега минах изцяло на китайци от Лидъл или донесени от Германия.
stan73 - майстор
juvesan написа:
mitko64 написа:
Пак за 18волтовия- беше 88лв на разпродажба. Моята сметка е проста- патронник около 30лв., батерия 50лв, а куфар зарядно и тялото излизат 8 лв. А отгоре на всичко и върши работа.
Нямам забележка. Моето хилти май удряше към 900 лева https://www.hilti.com.au/holau/page/mod ... id=1483879
както и да го погледнеш е 10 пъти повече но мога ли да си го купя за да си сглобя 3 етажерки в годината? Трябва да съм луд...Същевременно не може да замъкваш маса инструменти всеки уикенд... затова ето , има варинат.. :rolleyes:
Това си го бива, но е обидно скъпо. За доста по малко пари има също толкова хубав Фаин, а за пари като на твоя много по-хубав слагащ в джоба си почти всички от изброените по-горе няколко марки (и аз скоро ги открих като марка (тя е стара де), а са брутално добри). А най-големият им модел е с 90 нютона, метален редуктор, 2 осемнадесет волтови четири ампер часови батерии, процесорно зарядно (и нещо много прииятно според мен - всичките им батерии стават от една машина на друга) и безчетков двигател (е по-скъп е даже и от твоя, но е най-добрата акумулаторна машина, която съм виждал през живота си, въпреки, че не знам от каква инструментална стомана трябва да са ти китките, за да го удържиш с тия 90 нютона (чиста груба сила, без удари (нещо като да си изтървеш 9 килограмов чук от един метър височина върху ръчичката...))).
Ето и една от машинките им:
http://www.fein-uk.co.uk/en_uk/fastenin ... x-0308090/

П.П. Вероятно повечето от Вас знаят, но ако някой се чуди "абе каква е тази смотана и нечувана, но за сметка на това скъпа марка" - на времето прословутият Бош е бил чирак при основателя и майстор Файн (изобретателя на първата електрическа бормашина 1895г. (съвместно с брат си)).
Последна промяна от stan73 на вт дек 24, 2013 1:03 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
Имам приятел, който, като заговори за Хонда, изпада в нещо като транс... :-D
stan73 написа:
А най-големият им модел е с 90 нютона, метален редуктор, 2 осемнадесет волтови четири ампер часови батерии, (чиста груба сила, без удари (нещо като да си изтървеш 9 килограмов чук от един метър височина върху ръчичката...))).
Това http://www.hitachi-koki.com/powertools/ ... 8dsdl.html струва два пъти по малко. :partyman:
juvesan - специалист
Това си го бива, но е обидно скъпо]
Ами при хилти знаете как стоят нещата с парите ..но не го купувам аз :-D Разбира се, обслужването и гаранциите също са важни. Честно казано , някога си мислих, че бош перфораторите са нещо като върха на сладоледа - имахме поне 5 с различна тежест.... е след "хилтаците" единственото, което говоря за бош са обиди ( говоря за профи ползване). Важно е относно забележката за "по добрите възможности" - ние българите много залитаме да си търсим неща, които не ни трябват ...на принципа " да има" :weedman: Купуваме си мощна кола ... а караме бавно по равното , голяма кола - а се возим сами в града, чудовищен винтоверт - а завиваме видии в чам... такива неща и винаги се опитваме да не се минем :supz: И аз съм такъв, но понякога после установявам , че и "по слабото " ме кефи много, когато е изработено /избрано с акъл. И точно за това се мъча да харесам поне малко лидълските инструменти... защото ако се водим по тази максима върху тях - с тяхната цена и мощност - само бихме могли да се изплюем на минаване покрай стелажа в магазина ... :toimonster:
Последна промяна от juvesan на ср дек 25, 2013 9:51 am, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
О, и това Хитачи кърти мивки... :)
А това, че похвалих Фаин - просто е най-доброто, което съм виждал на живо, но нито мога да си го купя, нито ми трябва. Имам 2 Бъджет-а (единият е прекрасен (даже в син бош ползват същият мотор), но вторият, който купих 2 години по късно уж видимо е същият, но не - даже и батерията от единия не става на другия и няма и автоматична спирачка и е по-слаб като усещане) и си купих на разпродажбата 18 волтовия Парксаид с патронник Рьом, от който съм много доволен за любителските ми цели.

П.П.
Ето тук са понаписали малко за Фаин (и все хубави работи (единственото което не ме кефи при тях е цената, но няма пълно щастие...)):
http://napravisam.net/?p=4482
juvesan - специалист
Парксаид с патронник Рьом, от който съм много доволен за любителските ми цели.
..... което все пак е най-важната част от цялото упражнение ... :partyman:
п.с А бе те от това списание редовно хвалят Райдър - че са що годе добри инструменти... ( аз имам няколко профи райдъра ;) работят ) но съм скептичен ... важно е кой какво плаща , та да се пише съответно ...
Последна промяна от juvesan на вт дек 24, 2013 1:26 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: