Нека намерим най-тънките цени.
agj - майстор
inspo написа:
А някой знае ли какво има вътре в това точило. Интересно ми е на какъв принцип става самото заточване.
Точилото се закрепва към патронника на бормашина, челюстите на патронника обаче не захващат нищо просто се прибират на нула ,а валът на точилото се се нанизва върху патронника! Изображение
Свредлото се поставя в съответния отвор.ИзображениеИзображение
Заточването се извършва, от шлифовъчен камък който е вътре в точилото точно под отворите за заточване, шмергелчето е направено под специален ъгъл, подбран така ,че да се получи оптималният ъгъл на заточване на върха на свредлото .Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
strelec - специалист
Чудесни снимки! Само кажи свредлото свободно ли се оставя в дупката, или се държи с ръка, или тябва да се върти периодично?
agj - майстор
strelec написа:
Чудесни снимки! Само кажи свредлото свободно ли се оставя в дупката, или се държи с ръка, или тябва да се върти периодично?
Държи се с ръка и леко се притиска .Върти се !Първо се заточва от едната страна ,после от другата...
MamaMy - майстор
Вътре в отворите има по две пъпки които влизат в каналите на свредлото. Не го въртете за да не ги отрежете. Те просто го насочват точно. За да заточите и другата част трябва да го изтеглите назад, завъртите на 180 градуса и пак да го пуснете в отвора.

ПП Между другото моето точило е закупено от Конрад. Беше на цена май около 24 лв. Купих го защото приятел си взе от там същото на външен вид, на тая цена, но с алуминиева глава. Доста ме хвана яд, че ме врътнаха по китайски и се научих да си точа свредлата ръчно въпреки, че и то си работи :wink:
mitko64 - майстор
velsi написа:
Това не е патронник, шийката на дрелката, зад патронника. И да, 43 мм е стандарт.
Mного кофти стандарт, ако патронника ти е за 16мм. Тъстът има една много стабилна стойка за бормашина и ми я дава, но е правена за стария стандарт 57 мм за BZ 16. Сега май само чехите си поризвеждат бормашини с шийка 57мм.
Аз се чудя дали да си взема станцията за запояване, гледам не я хвалите особено, все пак дали става за по обикновени задачки? Интересува ме да стопля бързичко, да има тънка човка, и кабела да е удобен, един колега е писал че е твърд, което най-много ме отказва. Преди като го бяха пуснали се чудех и така и не си го взех и сега пак така се чудя :D
vlax - майстор
cvetomill написа:
Аз се чудя дали да си взема станцията за запояване, гледам не я хвалите особено, все пак дали става за по обикновени задачки? Интересува ме да стопля бързичко, да има тънка човка, и кабела да е удобен, един колега е писал че е твърд, което най-много ме отказва. Преди като го бяха пуснали се чудех и така и не си го взех и сега пак така се чудя :D
Здравей
Изкарвам си хляба с поялник в ръката от 27 години.През ръката са ми минали десетки поялници/от руски до скъпи западни/.
Миналата година си купих този същия ей тъка не от зор че ми трябва а от спортно щастие да имам на бюрото още един поялник.
След второто включване му изгоря нагревателя.Понеже е в гаранция не го хвърлих веднага в кошчето а го пратих за гаранционно ремонтиране.
След една седмица го получих отремонтиран,колегите си бяха свършили работата перфектно.
Да подчертая че всеки ден ползувам моите си поялници и между другото от не май къде използувах и този. На второто включване и игоря и директно замина в кошчето независимо че има 2-3 гаранция.
С една дума твърдо НЕ.
благодаря много, значи няма сми да се разкарвам до магазина
като ми потрябва някой ден ще си купя по-истински с регулатор
vlax - майстор
cvetomill написа:
благодаря много, значи няма сми да се разкарвам до магазина
като ми потрябва някой ден ще си купя по-истински с регулатор
Нека и другите колеги да си кажат мнението.
Не се влияй само от моето мнение.
mitko64 - майстор
Предният поялник май беше PLS 48A1, А сегахният е уж PLS 48B1.Аз поне външна разлика не откривам.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: