Нека намерим най-тънките цени.
Johny - майстор
Не става въпрос за прецизно регулиране, а за възможността за индивидуално програмиране. Например след 23 да намали температурата с 3-4 градуса. Дребния като иде в школото неговата стая също може да мине на по ниска температура.
В момента имам седмичен програматор, но от него полза малка, защото следи температурата само в дневната и управлява котела/т.е. цялата система/. Аз имам термоглави на всякъде, но не мога да ги програмирам. Ползата от тях е голяма дори и без екстри. Все пак искам да оптимизирам отоплението за всяка стая отделно, защото 270лв само за отопление през топлия декември , са ми множко.
Ей колеги, и ние четем и не ядем доматите с колците. Котела е на ГАЗ и няма да гръмне, като затворят всичките вентили.

Та питането ми беше за качество и надеждност, а другото не го мислете.
DundyTheCroc - майстор
Гледам от четвъртък ще има зарядни за акумулатор, 40 лева и явно е нов модел, има LCD дисплей, който показва режима на заряд и напрежението, предполагам зарядният ток е като на стария модел, 0,8-3,8А.
stan73 - майстор
Има ли колега от Варна, който има от предният модел зарядно за автомобилни и мотоциклетни акумулатори Ultimate Speed batery charger ULG 3.8 A1, че моето дефектира, а съм си забутал касовата бележка (или е някоя от тези дето вече не се виждат (много мразя тази термохартия !)), та да ми направи копие на неговата, за да мога да го върна ?
Последна промяна от stan73 на пон яну 27, 2014 3:39 pm, променено общо 1 път.
talaz1 - помощник
Днес си взех инфрачервения термометър от ЛИДЛ доста е добър и обхвата му е до 340°C не знам защо пише, че е до 220°C- пробвах го веднага на котлона. Показва референтни стойности на измерване с звукова и цветна индикация на дисплея, който има подсветка в няколко цвята и още куп свойства за измервания и стойности. Мисля, че за парите си е мн. добър
profesionalist_wood - майстор
Колебая се още.....ама като го купя от ибея за 50 лв и като ме чукнат такси и оп стане 80 лв
Пък и тия градуси не са лоши 340°C. Я пробвай вдигнат към небето колко ще покаже градуса?
stan73 - майстор
И аз си го купих. И на мен ми харесва. Предполагах, че трябва да може да мери и повече, но нямаше с какво да го тествам. Имам много приличен мултицет Мастек. Обхватът му за измерване на ток е уж до 10 ампера, но мери до 20, та затова предполагах, че и този термометър може да мери и повече. Относно мнения на колеги по-горе за мерене на температура при закаляване на стомани - мисля, че и обхват до 900 гр. по ц. пак нямаше да са достатъчни. Много от стоманите изискват за целта поне 1043. Но пък поне ще е достатъчен за измерване на температурата за отвръщането. На мен машинката ми харесва. Мерих стените на стаите ми отвътре. Имам външна изолация с високоплътен стиропор 5 см., в едната стая отвътре съм налепил 3 см. фибран, а другата си е само с външната, и отвън и отвътре е шпакловано 3 ръце циментова шпакловка с фибри. Температурите в стаите са подобни (около 19, 20 градуса), но температурата на стената (пак измерена отвътре с новият термометър) в стаята и с вътрешна изолация е поне с 4 градуса по-висока.
talaz1 - помощник
profesionalist_wood написа:
Колебая се още.....ама като го купя от ибея за 50 лв и като ме чукнат такси и оп стане 80 лв
Пък и тия градуси не са лоши 340°C. Я пробвай вдигнат към небето колко ще покаже градуса?
-5,8°C-6.0°C- вдигнат към небето
profesionalist_wood - майстор
Значи са реални градусите на уреда
potrebitel123 - помощник
И аз се чудя за термометъра пише, че ще се предлага единствено в Понеделник пък и, като бях в ЛИДЛ имаше само 7-8бр. дали са го изкупили или изваждат малко бройки???
stan73 - майстор
talaz1 написа:
profesionalist_wood написа:
-5,8°C-6.0°C- вдигнат към небето
Това с меренето в небето - каква е идеята, нещо не ми е ясно ?
Може ли пояснение ?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: