Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
stan73 написа:
Chefo77 написа:
Тцъ. Имам зарядно от Бриколаж, което си мислех, че много добре зарежда и няколко пъти зареждах акумулатора (и той падаше за седмица). Мислех, че акумулатора ми е клекнал, занесох го на профи машинка и вече 4-ти месец паля с него :)
Ясно, а кой е този, който не го бива (този от Бриколажа) - каква марка и модел е ?
Ако не забравя, утре ще видя. Защото сега не отивам до мазата, ако ще и Джесика Алба да ме чака гола там ... макар че какво ще прави Джесика Алба в мазата ми, при това гола ... :?
stan73 - майстор
За Джесика Алба и аз щях да се замисля... :)
П. Петков - специалист
Chefo77 написа:
... макар че какво ще прави Джесика Алба в мазата ми, при това гола ... :?
Любимият виц на покойния Александър Божков:
"Гарабед станал ювелир. Един ден, при него дошъл Киркор, носейки нещо, завито в тоалетна хартия, като го помолил да провери дали това не е диамант. След много усилия на дълго проучване Гарабед му казал възмутено:
- А бе Киркор..., това, което си ми донесъл, е изсъхнало лайно!!!
Киркор учудено му отвърнал:
- А ма и аз се чудех, откъде-накъде в задника ми ще има диамант, но за всеки случай реших да проверя!" :?
sashot - специалист
Електронните термоглави в Лидл са добри и си заслужават всяка стотинка от цената, особено пък сегашната намалена. Все пак тя е напълно съизмерима с цената на добра механична термоглава, а предимствата на електронната, програмируема са очевидни. Ползваме такива, от миналата им поява за продажба, втори сезон. За мен имат само един недостатък - шум от моторчето при превключване, досаден е рано сутрин, когато човек все още спи, а термоглавата сменя програмата, за да затопли стаята за ставане, но явно той е неизбежен. Може би би могло да е по-тих, но тогава вероятно цената щеше да е друга.

Е, много би било добре да имат и един LAN порт, и IP-адрес, за да могат освен локално, да се управляват и централизирано и през Мрежата, но и това явно няма как да стане при крайноклиентска цена от 26 лева с ДДС.
stan73 - майстор
Снощи по молба на колега правих доста измервания с новият дистанционен термометър (написал съм ги в другата тема). А преди малко гледах/слушах синоптичната прогноза по национална телевизия. Синоптичката яко послъга. Каза, че най-ниската възможна температура била -10, а лично аз снощи измерих около къщи -15. А с уред насочен към небето - от -32 до -38. Вероятно из страната има и много по-студени места. Например навремето в казармата в Лом беше от -26 до -28.
kuger - майстор
Чета ви за тези термометри, ами допускате две основни грешки. Термометрите мерят температура на повърхност /какво мерите по небето?/. Втората е, че тази повърхност си има коефициент на отражение, пряко влияеща върху показанието на уреда. Тези, евтините едва ли имат корекция по този параметър. Мога да ви уверя, че без тази екстра, показанието излиза извън всякакви граници.
Ако имате възможност, поиграйте си с профи термометър /има си табличка с коефициенти, приложена към уреда/. Залагайте различни коефициенти за една и съща повърхност, и ще останете изненадани от резултатите.
profesionalist_wood - майстор
Хмммм я го насочете лазерния термометър към някой ниско прелитащ самолет или в близост до летището и ще се изненадате каква е температурата на обшивката му :-D Просто ми е любопитно каква ще е температурата на корпуса
8180 - майстор
kuger написа:
Залагайте различни коефициенти за една и съща повърхност, и ще останете изненадани от резултатите.
На мен лично ще ми е интересно как да залагаме тези различни коефициенти, но никога не съм държал подобно нещо в ръце.
Предполагам прочете, че Колегата-ентусиаст Стан мери сензорите на други термометри и докладва разумни разлики.
Кажи сега какво трябваше да направи и какъв щеше да е ефектът.
Апропо, доколкото прочетох, термометърът има възможност да показва отклонение спрямо референтна стойност - там нещо в цветове.
С две думи - поясни се и бъди полезен по темата, че имало още няколко в близкия ми Лидъл - да спестя бензина или да не си ям т?шаците, ако свършат.. :)
stan73 - майстор
Като цяло ме радва машинката, но не е особено точна. За парите си е добра.
Та отговорът на въпроса ти е - и така може и иначе става.

П.П. Нещо, което доста ме дразни, но след като го знам, мога да го игнорирам/коригирам виртуално - или моят екземпляр не е термично стабилизиран/дефектен, или всички са така. Например като не съм включвал/пипал дистанционният инфрачервен термометър доста време и си стои в стаята ми при около 17.5 градуса, включвам го и веднага меря температурата върху цифровият (доста точен) термометър в стаята ми - та новият показва почти 2 градуса отгоре. След около 2 минути още показва колкото другия термометър и след още около 2 минути показва почти 2 градуса надолу. Или нещо се загрява заради това, че го държа в ръката си (измерени въврху дланта ми около 30 градуса), или се загрява нещо в схемите му при включване. Там някъде обаче се стабилизира и не се променя повече. За разни непретенциозни работи става.
profesionalist_wood - майстор
Колко й беше цената че линка за електронния термометър изчезна
8180 за какво ще го използваш?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: