Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Цената на кое ?
Ако питаш за термометъра - 39 лева.
П.П. Възможно е да е изчерпан вече...
Последна промяна от stan73 на вт яну 28, 2014 5:04 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
На твоя уред,де инфрачервения термометър. Че лигите почнаха да ми текат
stan73 - майстор
Да ти текат лигите, след като споделих за температурният му дреиф (+/- почти 2 градуса по целзии) ?

Добър е, но не е чак сделката на века... Недей да съжаляваш толкова !
profesionalist_wood - майстор
Не съжалявам. Правил съм по-големи удари.... :)
stan73 - майстор
Пак реших да го меря и сравнявам - ако само е вкл. уреда, а не го държа (значи за по-малък температурен дреиф май е по-добре да се ползва с ръкавици), от около 2 градуса в плюс пада до 1 гр. в +. Но ако го държа - на седмата минута пада до 13 градуса отчетена при реална около 17.6 и там се стабилизира. Огромна грешка според мен - от +1.9 до -4,6 градуса и то само при моето измерване.
Не съм го обмислил засега, но може и да го върна...
kuger - майстор
8180 написа:
kuger написа:
Залагайте различни коефициенти за една и съща повърхност, и ще останете изненадани от резултатите.
На мен лично ще ми е интересно как да залагаме тези различни коефициенти, но никога не съм държал подобно нещо в ръце.
Предполагам прочете, че Колегата-ентусиаст Стан мери сензорите на други термометри и докладва разумни разлики.
Кажи сега какво трябваше да направи и какъв щеше да е ефектът.
Апропо, доколкото прочетох, термометърът има възможност да показва отклонение спрямо референтна стойност - там нещо в цветове.
С две думи - поясни се и бъди полезен по темата, че имало още няколко в близкия ми Лидъл - да спестя бензина или да не си ям т?шаците, ако свършат.. :)
До колкото си спомням, минали са 7 години, от как за последно работих с такъв термометър. Беше някакъв американски, не помня марка. Имаше възможност да му задавам коефициента /май от 0,1 до 0,99 беше/, според повърхността, която мери. Помня, имаше полирана повърхност, като стомана, алуминий, матова, графит, лед, стъкло. Имаше и други. Та, според това, което меря, си задавах на екрана съответния коефициент, според таблица, и това си беше. Имаше и други екстри, но те не влияеха на меренето.
Сещам се, много от материалите имаха почти еднакъв коефициент, може би затова тези нямат тази възможност, а е заложено нещо средно, най-използвано.
Като цяло този е за любителско ползване, не професионален.
stan73 - майстор
Аз съм си любител (в смисъл щях да го използвам за любителски цели, макар, че едната от специалностите, които имам е "Контролно измервателни прибори и автоматика"), но при измерване на 17.6 градуса грешка от 7.5 градуса в проценти е (направо не ми се мисли...). А даже не съм сравнявал как ще се държи при други условия.

П.П. Щеше да е ценно наистина да имах един професионален уред за сравнение при тестовете, а и измерванията щяха да за от полза за доста хора, но уви...

П.П.2 Колега "talaz1", ще провериш ли как се държи твоят инфрачервен дистанционен термометър при измерване на константна температура като го държиш в ръка за по-продължително време - поне 7 минути ?
Дали има такъв огромен дреиф като на моя ? (или някой друг ако може да провери с такъв или друг подобен уред)
8180 - майстор
profesionalist_wood,
Взех един, но вероятно ще го върна.
Не съм очаквал кой знае какво - за домашни, любителски цели го мислех.

kuger,
Благодаря за разясненията - има логика.
Този при мен го пробвах специално - плочки, огладало, ел.ключ на и една химизирано (черно-сиво) бележка, подмушена зад огледалото на стена. Съвсем прилично - о,6оС разлика. С плоските шарени магнитити на хладилника - малко по-добре.

stan73,
Общото ми мнение се доближава до твоето, макар моят екземпляр да по-лош вероятно.
Засега, за АБСОЛЮТНА температура май няма да стане. При мен подозирам често поне 7о надолу, но неповтаряемо.
Твоят дрейф от ръката, при мен за 3мин. -2оС с флуктуации.

Пълен крах с вряща тенджера - произволни показания дори и след спирането на газа.

Стъклопакета долу - -1, -2,5оС, а имам дребни течни капцчици. Всъщност никога не съм имал скреж там. Ща пробвам съд лед.

Не съм категоричен, но май имаше подобрение след темпериране вкъщи, макар да го возих само 15мин. в колата.

Заключение (предварително)
- Вероятно, би могъл да свърши работа за сравнителни (спрямо база) проверки - основно такива са написани на кутията. Звуковата и цветната сигнализация на отклоненията работят прилично в три обхвата.
За мерене на абсолютни стойности съм скептичен.

Някой ако иска, ще проверя друго.

П.П. Котаракът е във възторг от лазерното петно. :)
stan73 - майстор
:)
Мерси за описанието - реших да го нося в магазина да ми го сменят в четвъртък, а ако нямат вече ще им го върна. Може да съм любител, но грешка от порядъка на 40 процента не мога да преглътна (и то непредвидима/непостоянна) !
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз имам подобен, но друга марка и мога да потвърдя, че точността му е различна в различни случаи - аз съм забелязал, че зависи от материята, върху която мериш. Например много точно меря температурата на водата от чешмата, но за целта трябва да подложа чаша - ако меря директно струята -нищо не се получава

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: